Jun 14, 2011

Rojak..Rojak..Rojak - I LOVE FOOD HOLIDAY


Day : Wednesday 8/06/2011
Location : Gurney Drive

Yeay..arini saya nak cerita pasal holiday saya di Penang last week..ramai kawan-kawan saya yang join.ada 9 semuanya termasuk saya dan Mr Kudud.Kitorang pergi 2 kereta...memang penuh laa 2 kereta tu kan..

Kitorang bertolak pukul 11 pagi dan sampai di Batu Ferringhi dalam pukul 3.30 petang.Kitorang menginap di Rasa Sayang Apartments dekat Batu Ferringhi jugak..Ohhh...lupa nak bagitau tema percutian kali ni..tema nya adalah..makan sampai buncit..you know buncit??..hehe

Sampai je kat sane kitorang check in dulu lepas tu rehat-rehat sampai pukul 6.30 petang.Kemudian bersiap-siap dan terus gerak pergi Gurney Drive.Semua dah lapa gile....nak pulak kitorang sempat makan breakfast je sebelum bertolak pegi Penang.

Sampai je Gurney Drive..apa lagi...attack!!!


Saya dan Mr Kudud order Pasembur kaw-kaw punya banyak...Sumpah sedap gile kalau nak compare dengan kat KL


Lepas tu kitorang ramai-ramai order Siput duri ni pulak.Saya tak penah makan pon siput ni..tapi lagi sedap dari kerang..Isi penuh tuh..


Sotong ni pon sedap jugak....mase makan sotong ni perut saya dah almost nak meletup dah.Tapi saya belasah jugak makan...hehe.Time ni memang tak mengenal erti gemuk laa..lantak laa nak gemuk ke hape..janji puas makan..hehe


Snap gambar dulu sebelum makan..hehe.



Tengok gaya Ehsan tuh (t-shirt merah) kalau makan..orang amik gambar pon die tak peduli..hehe


Apa yang menariknya..gerai pasembur ni pasang lagu hindustan..macam-macam lagu laa..mostly lagu evergreen.Tapi yang paling best Uncle tuh siap nyanyi "Rojak..Rojak..Rojak" sambil packing pasembur kat customer.Memang nak tergelak laa tengok


Salah satu gerai yang ada kat situ..tapi kitorang tak order pasembur kat sini sebab kuah dia kurang kick dari yang uncle rojak rojak rojak punye..hehe



Bersambung ke episod yang akan datang.....


From Puchong With Love....



10 comments:

cik najihah said...

wah sedapnye....

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xtahan makan2...

Rtp Farra Arisha said...

halamakk, knp makan tak ajak2? haha. slurpppp!

♥MAMASYAZA♥ said...

lepas ni memang kena ajak en. abah pegi gurney drive...tetiba ja teringin nak makan rojak n pasembor..sedappp

Fiq Ras said...

peh mana boleh tahan! nyesal bukak blog nie!! arrggghh!!! tension nie sumer makanan tuh nampak sedap..
dah lah tak ajak.. tunjuk gambar jek! uuuaaaaarrrgghhh..*sedeh*

akuiwana said...

laa dh g penang ke?kalau tk alang2 bole try burger legend!dh la tema pun mkn kan?hehe

Just Call Me Bitt said...

memang tertarik habis dgn siput duri dgn sotong tuh...wallaa

MyraEdora said...

pehh..teringin gak nk rase Pasembur nie..yummy

SyaficqaHamdan said...

haishh. tersembuq air liuq tengok...haishhh...

Hanie_Dew said...

sumpah akan pegi kat penang lancarkan aktiviti buncitkan perut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...