Jun 29, 2011

Wordless Wednesday - The Tale Of Chicken & Chombee


chicken.chombee
sudah jadi kawan baik


From Puchong With Love....


Jun 28, 2011

Gile Main PS2


Sekarang ni saya dan Mr Kudud laki bini tergila-gila main PS2 balik.Ini semua gara-gara terbeli cd game kat Giant Puchong Puteri semalam.
Semalam je Mr Kudud main dari pukul 9 malam sampai pukul 7 pagi straight.Saya pulak tolong teman tapi sampai pukul 4.30 pagi.Tak tahan ngantuk..hehe.Mr Kudud pulak saiko main sampai pagi.

Saya dari dulu memang gile main The Sims.Pernah main sampai 2 hari.Berhenti kejap untuk tido kejap,mandi dan makan je.Haa..itulah penangan PS2 kat saya...Samapai kena marah dengan mak sebab semua kerja rumah malas nak buat.Korang mesti pernah main game saiko macam ni kan??hehe

Hari ni saya tak boleh nak join Mr Kudud sebab hari ni busy dengan nak update baju-baju baru kat Pypy.Lamb Studio . Kalau sempat siap,esok saya upload kat blogshop..hehe

From Puchong With Love...








Daddy..Wake Up !!

Inilah akibatnya kalau weekend bangun lambat...Mesti kena kejut dengan Chombee..Tak cukup dengan membebel...siap kena gigit kat mata lagi...Padan Muka Mr Kudud !!

Chombee ni bangun lewat jugak.Kadang-kadang pukul 9 baru bangun..so kalau dia bangun,barangsiapa yang belum bangun lagi maka siaplah kena gigit mata tak pon dia bebel betul-betul kat lubang telinga.Saiko kan??

ADA BERANI ?? hehe



From Puchong With Love...







Jun 26, 2011

Beratur Kat Nasi Kandar Beratur - I LOVE FOOD HOLIDAY (EP 7)


Sesiapa yang terlepas baca entry I LOVE FOOD HOLIDAY episod sebelum ini boleh klik kat link di bawah:



 DAY 2 : THURSDAY 09/06/2011
LOCATION : NASI KANDAR BERATUR,GEORGETOWN


Kalau pergi Penang, tak makan nasi kandar tak sah laa kan...especially 2 tempat nasi kandar yang paling famous ni...Nasi Kandar Beratur & Line Clear.Ini actually first time saya makan Nasi Kandar Beratur.Ingatkan hanya nama je Nasi Kandar Beratur..rupa-rupanya kena beratur panjang kalau nak order.

Tak payah cerita panjang-panjang.Tengok gambar je dah tau kan...Malam tuh saya dan Mr Kudud order nasi dengan lauk ayam goreng,kari udang dan sayur.Kalau pasal rasa..memang patut laa orang sampai beratur.Memang sedap...
















 From Puchong With Love...







Jun 25, 2011

Happy Bornday Eza, Alex & Ehsan


DATE : 17/06/2011
LOCATION : GULAM MEE,KOTA DAMANSARA

 Saya agak busy kebelakangan ni..jadi tak sempat nak update blog.Entry ni pulak dah banyak kali nak buat tapi tak siap-siap pon..hehe.

Ok laa..cukup membebel di situ..so gambar-gambar ni semua masa saya dan kawan-kawan celebrate birthday Alex,Eza dan Ehsan kat Gulam Mee, Kota Damansara..Kitorang memang kaki makan..especially kat Gulam Mee ni.Suka gila makan sup kat sana..Ada macam-macam sup kat sane.Saya rasa korang pon mesti ada yang pernah makan kat sana kan??

Mari layan gambar ...










From Puchong With Love...



Jun 23, 2011

Campaign 4 : Florals, Polka Dots & Stars

Photobucket


Saya baru saja update blogshop saya pagi ni..ini antara sneek peek apa yang ada this week...

Photobucket

BLACK & WHITE POLKA DOT MAXI SKIRT

CODE : PLS 002 | PRICE : RM 15
BRAND : F BLOCK | CONDITION : 90% GOOD
SIZE : FREE SIZE | LENGTH : 76 CM
NOTE : T-SHIRT & NECKLACE ARE NOT INCLUDED
STATUS : AVAILABLE

Photobucket


POLKA DOT RED & WHITE MAXI DRESS

CODE : PLD 022 | PRICE : RM 18
BRAND : F BLOCK | CONDITION : 98% GOOD
SIZE : FREE SIZE | LENGTH : 111 CM
NOTE : NECKLACE IS NOT INCLUDED
STATUS : AVAILABLE


Photobucket

RETRO PRINTED MAXI DRESS

CODE : PLD 023 | PRICE : RM 18
BRAND : CATS WHISKERS | CONDITION : 95% GOOD
SIZE : FREE SIZE | LENGTH : 109 CM
NOTE : NECKLACE IS NOT INCLUDED
STATUS : AVAILABLE



Photobucket

STUDED DENIM JACKET

CODE : PLT 026 | PRICE : RM 15
BRAND : F BLOCK | CONDITION : 90% GOOD
SIZE : S
NOTE : INNER T-SHIRT IS NOT INCLUDED
STATUS : AVAILABLE


Photobucket

PAISLEY PRINTED LONG-SLEEVED DRESS

CODE : PLD 021 | PRICE : RM 20
BRAND : UNAVAILABLE | CONDITION : 98% GOOD
SIZE : FREE SIZE | LENGTH : 96 CM
NOTE : BELT IS NOT INCLUDED
STATUS : AVAILABLE
 Photobucket


GRAY CHIFFON BLOUSE 

CODE : PLT 022 | PRICE : RM 15
BRAND : SILENIA BOUTIQUE | CONDITION : 98% GOOD
SIZE : FIT M - L
NOTE : BELT IS NOT INCLUDED
STATUS : SOLD OUT

Kalau nak tengok baju banyak lagi..sile lah ke


From Puchong With Love....









Jun 22, 2011

...

Wordless Wednesday - Serupa Tapi Tak Sama

dari kiri Mr Kudud & adik kecik beliau, Boy

serupa.tapi.tak.sama

Sapa lagi ensem??Kalau saya..saya pilih sebelah kanan....kih kih kih



From Puchong With Love....







Jun 21, 2011

Makan Durian Sampai Kembung - I LOVE FOOD HOLIDAY (EP 6)


Sesiapa yang terlepas baca entry I LOVE FOOD HOLIDAY episod sebelum ini boleh klik kat link di bawah:
DAY 2 : 09/06/2011
LOCATION : DURIAN FARM,BALIK PULAU

Sesudahnya kitorang makan tengah hari aka makan petang sekali.Kitorang terus gerak ke Durian Farm Balik Pulau.Hari pon agak lewat ketika itu tapi tak mematahkan semangat kitorang untuk makan durian hari tuh.Dengar kata Durian Balik Pulau sangat sedap.Itu pasal laa kitorang berkobar-kobar nak makan durian walaupon perut boleh tahan kenyangnya..hehe

Ingatkan dekat je tapi rupa-rupanya perjalanan mengambil masa lebih kurang 40 minit untuk ke sana.Jalan dah laa bengkak bengkok..nasib baik tak de yang mabuk!! Kiri-kanan jalan hanya bukit bukau dan pokok durian..wahhh...terus teruja!!

Kitorang sampai akhirnya dalam pukul 5.45 petang.Cuaca pon best je...Kitorang singgah dekat gerai Uncle Chinese ni dan discuss pasal harga.Mula-mula ingatkan nak kira sebiji-biji tapi akhirnya kitorang ambil pakej "eat all you can eat"..lagi berbaloii!! Pakej tuh harga dia RM 15 satu kepala.Nampak macam mahal tapi semua gred durian yang mahal-mahal kitorang boleh cuba..hehe

Uncle tuh siap bukak macam-macam jenis durian...semua pon sedap..Serius berbeza gile dengan durian kampung yang saya selalu makan.Dan yang penting durian ni kurang gas.Mula-mula saya ingatkan tak larat makan banyak sebab sebelum tuh saya baru je makan tengah hari.Tapi kalau dapat durian sesedap ni perut buncit pon saya tak peduli!! SEDAP GILE!!


Pengangkutan kitorang masa holiday...Yang hitam garang tuh kereta Ehsan Dan Elly dan yang cabuk yang banyak calar tuh tentulah kereta saya dan Mr Kudud..hehe.Kereta saya mengalami kerosakan masa baru sampai di Penang.Nasib baik boleh tahan sampai ke KL balik..hehe















Jangan ingat kitorang makan durian je tau...nama pon gerai buah-buahan.Macam-macam buah ada.Hari tuh kitorang makan buah koko dan buah markisa.Gile rare kan...kat KL tak dapat buah-buahan macam ni..hehe


Lepas makan durian kena laa minum air dari kulit durian.Baru laa tak panas...Tapi betul laa...lepas balik dari Durian Farm tuh,badan saya tak panas sangat..hehe







Kalau pegi Penang lagi...serius saya nak makan durian lagi.Kalau sapa-sapa peminat durian hard core,memang kena pergi Balik Pulau.Rugi kalau tak cuba. LOVE DURIAN !!

Lepas ni..saya akan update cerita kitorang beratur kat Nasi Kandar Beratur pulak..

From Puchong With Love..






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...