Jul 26, 2012

Budak-Budak Nakal Tapi Cute

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”
Paulo Coelho,
Alchemist



 Kalau kita sayang kucing...percaya tak kucing yang kita sayang tu akan sayang balik pada kita ? Tak percaya tengoklah gambar-gambar ni semua. Kucing pun pandai jugak tunjukkan kasih sayang dia tapi dengan cara mereka tersendiri


 Contohnya macam Cooter dan Cici saya ni. Mereka ni nakal gila. Tiap-tiap hari rumah bersepah dikerjakan mereka. Kadang-kadang saya bising jugak sebab tak larat nak mengemas rumah 2-3 kali sehari. Tapi bila mereka buat muka kesian, terus tak sampai hati nak marah....hehe. Bila malam pulak...berebut-rebut tidur atas katil sampai saya dan Mr Kudud terpaksa tidur bersempit-sempit..hehe. Kalau tidur sampai pagi tak per jugak, kadang-kadang tu kitorang terjaga pasal si Cooter dan si Cici ni berlari atas katil...hadoi..susah betul nak tidur !!


Diorang ni la pengubat sunyi kami berdua. Seronok betul....riuh rendah rumah tengok gelagat Cooter dan Cici. Boleh terbahak-bahak gelak tengok diorang ni main sebab Cici ni pak lawak rumah kami...perangai macam badut..hehe. Tiap-tiap kali Mr Kudud balik dari kerja, dia mesti cari anak-anak kucing die dulu. Lepas dah puas main dengan budak-budak ni baru dia borak-borak dengan saya.. pilih kasih kan?? haih~~ Patutlah diorang naik lemak sebab Mr Kudud manjakan diorang sangat..hehe. Raya tahun ni kereta saya mesti penuh sebab kena bawak 2 ekor kucing dan 1 ekor burung balik raya...korang pernah tak balik raya dengan kucing dan burung ?? Pelik tapi happening  !!


p/s : { Pictures Taken From Instagram . Follow Me : pypylamb }


Love,
LIZA RAZAK





60 comments:

ieedaz @ mama_isha said...

mmg cute sgt! mummy daddy pun comel! :)

LotsofloveMia said...

betul tuh liza...:) saya suka kucing! kadang2 kucing jugak boleh buatkan kita hilang stress & tenang.. sukanya lau dapat peluk :D

Etong said...

hehe suka kucing kak? comel nyaa. nampak sgt manja dorang heehe

Dylla Abas said...

sy suka kucing...tapi cukup fobia lepas pernah kena cakar teruk..sekarang ni nak main dengan kucing pun yg kecik2 je..sebab anak2 kucing x pandai nk guna kuku n gigi diorang lagi :p

p/s : si cooter n si cici mmg sgt cute!

Chic Na said...

alahai manjanya. cute. huhu..

Mrs Lurve said...

alahai comel gila,suka jgk dgn kucing, ari2 masa dkt ofis xsmpt nak ambik bwk balik umah..org lain yg bwk balik dulu..

liza♥aufa said...

comel2

dilladoodledat said...

comel gile kucing tu!
adorable mcm tuan dia ;)

Cik Saila said...

terbaik lah kak liza! :))
diorg pun boleh jadi pengubat sunyi jgk kan..dah ada dua ekor pun mcm ada sepuluh.. hehehehe..

Rai said...

saya takut kucing T_T

tapi kalau tengok dari jauh suka lah..haha..

cha said...

Husband i suka kucing tp i takut kucing huhu. Add i sashaxoza :)

nita said...

Ala tomeynye...
kat rumah akakpun ada kucing memang sangat manja ^_^

cici sama nama ngan arnab kami tapi sekarang dah takde :(

Gieyana said...

auww..bestnyerrrr..nak pinjam leh? Hihi..:-)

norinaomar said...

besarnya cooter tu!

kalau dia jilat-jilat tu maknanya dia tunjuk kaish sayang eh, patutlah cici saya suka jilat tangan saya

suri solehah said...

betul tu,,binatangpun tahu sama ada kita asayang dia ataupun tak..
hehe pas ni cici bolehlah masuk raja lawak..

KhaiRin : anies said...

nk geget nk gegetttt

HeNRieTTa JoSe said...

cici ngn cooter jaug beza erk sizenye...

Tak Pe Je ~ TPJ said...

Sooooo cute....! Hehehe.

Nurlyla said...

haha, comelnye sekeluarga... terhibur pula tengok.. :D

Nurlyla said...

sekeluarga termasuk kucing2.. anak bila?

Asyiqin Haulisah said...

kak, dan hanya orang yang sayangkan kucing faham perasaan mereka. kucing saya suka urut perut saya. :)

Maria Menado~ said...

pelik tapi benar. hehe.. comel sangat... lovely.

~Beb~ said...

kamu! nk bwk blk raya? meh kongsi2 sket.. klu bwk blk rmh baru pd dorang letak die kat mne? lepas kn? xlari ke dia? mcmane nk train die poo? aja pls..

Fel said...

Comel! Hihi. :)

Riri Yoorin said...

alahai comel yeeee..

O'gosh said...

nak bawak balik raya? haha..semoga berjaya ye...asaya bawak jenjalan kl je dulu pun dok menyuruk bawah seat...takut...keluar2 kete muntah...

ct cheery said...

sweet nyerrr...hehe

Rosidah Binti Muhamad said...

hahahaha..mmg sweet dear, tp dlm kete dorg tak kacau ker?..lagi satu nanti bila ada anak mcm mana dgn dorg?..jeng jeng..soklan cepumas tu..hehehehe..

A said...

wah . kucing tu paling comel , seksi , gempak . yeay ~

RazFiRa said...

manjenye kucing kamu!

Liza Razak said...

@ieedaz @ mama_isha : thank you sis :)

Liza Razak said...

@LotsofloveMia : betul tu..diorang boleh jadi peneman yang best :)

Liza Razak said...

@etong : diorang ni memang manja gila :)

Liza Razak said...

@Dylla Abas : ye ke? kesiannya awak..nakal betul kucing yg cakar awak tu

Liza Razak said...

@Chic Na : tu la..manja gila :)

Liza Razak said...

@Mrs Lurve : ala ruginye...mesti comel gila kan

Liza Razak said...

@liza♥aufa : thank you :)

Liza Razak said...

@dilladoodledat : thank you :)

Liza Razak said...

@Cik Saila : tu la..habis bersepah rumah..hehe

Liza Razak said...

@rai : ye ke? kucing comel kan..hehe

Liza Razak said...

@cha : saya dah add kat instagram :)

Liza Razak said...

@nita : ye ke ? samalah nama diorang

Liza Razak said...

@Gieyana : boleh sis :)

Liza Razak said...

@norinaomar : itu tandanya diorang sayang :)

Liza Razak said...

@suri solehah : tu la..next year saya suruh cici pergi audition..hehe

Liza Razak said...

@KhaiRin : anies : jom geget diorang beramai-ramai

Liza Razak said...

@HeNRieTTa JoSe : a ah...sorang besar..sorang lg kecik

Liza Razak said...

@Tak Pe Je ~ TPJ : thank you sis :)

Liza Razak said...

@Nurlyla : thank you sis

Liza Razak said...

@Nurlyla : belum ada rezeki lagi :)

Liza Razak said...

@Asyiqin Haulisah : betul tu..

Liza Razak said...

@Maria Menado~ : thank you sis :)

Liza Razak said...

@~Beb~ : saya selalu diorang dalam cage dulu beberapa hari sampai diorang dah pandai poo poo sendiri

Liza Razak said...

@Fel : thank you sis :)

Liza Razak said...

@Riri Yoorin : thank you sis :)

Liza Razak said...

@O'gosh : saya selalu kurung je dalam travel cage diorang tu..senang sikit

Liza Razak said...

@ct cheery : thank you sis :)

Liza Razak said...

@Rosidah Binti Muhamad : kalau dalam kereta, saya letak dalam travel cage je..kalau ada anak pun saya sayang jugak diorang ni..hehe

Liza Razak said...

@A : hehe..thank you :)

Liza Razak said...

@RazFiRa : memang manja sgt diorang ni..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...