Jul 17, 2012

friendlyfashion.my

"The woman is the most perfect doll that i have dressed with delight and admiration."
Karl Lagerfeld





Pernah tak korang mengalami masalah almari penuh dengan pakaian lama yang korang dah tak pakai lagi? Mesti sayang nak buang kan. Nak simpan, almari dah penuh pulak ..Kali ni saya nak share satu penyelesaian yang mudah sahaja. Korang boleh jual atau give away pakaian, kasut dan handbag di friendlyfashion.my ! Website ni sangat awesome kerana menyediakan platform untuk wanita  menjual barangan pre-loved mereka. Best kan? Website ini diasaskan oleh adik-beradik yang awesome, Nadzirah dan Diyana Hashim. Selain boleh clearkan wardrobe korang, boleh jugak tambah pendapatan sampingan dan menambah kenalan baru. Kalau nak tahu, baru-baru website ni telah memenangi award 'Online Shop Of The Year' dari DIGI WOW Awards.Takut tak ada buyer atau potential customer? Jangan risau kerana ahli friendlyfashion.my ada sebanyak 35,998 orang. Banyak kan? Jadi korang tak perlu risau. Cara untuk join website ni mudah sahaja. Hanya register, lepas tu korang boleh upload gambar pakaian yang hendak dijual atau giveaway. Website ni sangat user-friendly. Kepada peminat barangan pre-loved, website ni merupakan hub terbaik untuk mencari barangan yang menarik dengan harga yang berpatutan. Korang boleh browse barangan mengikut budget, warna, ataupun saiz.




Selain daripada menjual dan membeli barangan pre-loved, korang boleh juga membaca ruangan blog friendlyfashion.my . Boleh dijadikan inspirasi untuk berfesyen. Setiap hari mereka akan upload blogger-blogger yang bertuah untuk dimuatkan dalam segmen Wonderful Women Bloggers. Ruangan forum untuk ahli pun ada juga. Boleh la share pelbagai buah fikiran dan inspirasi fesyen korang di dalam tu. Best kan website ni.. Jadi apa lagi...jom register sekarang !


Like friendlyfashion di Facebook :

Follow friendlyfashion.my di Twitter :





Love,
LIZA RAZAK







52 comments:

norinaomar said...

Saya dah join!!!

haritu berkenan ada satu loafers tu tapi unfortunately dah dijual..

best cuci mata kat situ..
saya takde barang nak jual, tau beli je =)

Anisa Hang Tuah said...

nice! thanks for the info kakak =)

~misshuny~ said...

taw xper..slalu buang jer baju yg xmuat tuh..eh,ade ke org nk baju hani?hehe

azalia hjsalleh said...

nice !
lya pun ada fikir nk let go certain baju..
nanti nk try lah..

Mooniqueen said...

Suka jugak tengok2 web ni...

Wawa Tasliman said...

I ada dapat email dari friendlyfashion ni jugatk pasal preloved. tapi tak sempat nak tengok habis lagi. boleh jual baju kurung i yang banyak lah nanti.. :)

Syazana Zainn said...

thanks info baru :D
baru je join.hihi
cuci-cuci mata ;p

Riena Haiqal said...

nak join jg la.. saya banyak baju2 yang dah tak guna lagi..

Rai said...

menariklah!

off to cuci mata..hihi..

Dylla Abas said...

best info ni..nak join jgk le :)

KhaiRin : anies said...

1st time dgr.tq 4 sharing

Bitt (double IS) said...

owhh super cool! masalahnya malas nak ambik gambo..ehhehe derang boleh tolong ambikkan jugak ke? hehehe

onie said...

onie dah lama join,tapi tak berkesempatan lagi nak add item,hehe

shiQin Az said...

bestnye..lets tengok2..
saye suke shopping! :D

Misz Mieza said...

Friendlyfashion memang sangat mesra pengguna.. MM pun dah register cuma belum sempat nak upload gambar2 pre-loved items MM yang nak di let go.. Huhu..

✿Lady Ainaa✿ said...

nak join nak join.. almari ena tu banyak baju ena nak buang.. dari membuang baik jual an?? dapat duit.. harharhar

nadira shahid said...

wah! not bad idea. lepas ni dah boleh clear baju dalam almari ^.^

Lisa said...

Wow! THIS IS SUPER COOL! By the way, your blog is indeed awesome :D

Ibu ADAM AIDIL ALIF said...

Dah joint x lama dulu.. Membeli pon hader dan baru arini haplod item yg nak di letgo sama.. Ahaks!!! Still got summore tp kemalasan nak amek gambor..

Diera Tekikushika said...

waahh bestnya, nk try laa.. mana tau leh clear kan robok neh TQ for the info yeah! =_+

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

bju dila pun bnyk yg xpkai dh.ok gak tu nk jual..hihi...nnti nk jenguk blog tu la;)

Liza Razak said...

@norinaomar : best kan cuci mata kat situ :)

Liza Razak said...

@Anisa Hang Tuah : welcome dear :)

Liza Razak said...

@~misshuny~ : mesti ada punya :)

Liza Razak said...

@azalia hjsalleh : cubalah..x rugi pun :)

Liza Razak said...

@Mooniqueen : samalah kita :)

Liza Razak said...

@wawa tasliman : ye ke? nanti cubalah jual kat sana :)

Liza Razak said...

@Syazana Zainn : tu la..seronok cuci mata ni

Liza Razak said...

@Riena Haiqal : nanti cuba lah jual kat sana

Liza Razak said...

@rai : memang menarik :)

Liza Razak said...

@Dylla Abas : jom join ramai-ramai :)

Liza Razak said...

@KhaiRin : anies : welcome sis :)

Liza Razak said...

@Bitt (double IS) : gambar kita kena ambil sendiri..lepas tu kena upload kat website :)

Liza Razak said...

@onie : ada masa nanti upload la :)

Liza Razak said...

@shiQin Az : me too :)

Liza Razak said...

@Misz Mieza : betul tu :)

Liza Razak said...

@✿Lady Ainaa✿ : bolehlah simpan duit untuk raya nanti :)

Liza Razak said...

@nadira shahid : betul tu..jom join :)

dilladoodledat said...

wowwwww , i bg semua bju bju vintage lama lama i dkt org mcm tu jeee , ohhhh i wish i know this

Liza Razak said...

@lisa : thank you :)

Liza Razak said...

@Ibu ADAM AIDIL ALIF : x pe sis..boleh buat sikit2 :)

Liza Razak said...

@Diera Tekikushika : welcome sis :)

Liza Razak said...

@~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ : nanti cuba lah tengok..mana tau kalau berminat nak join

Liza Razak said...

@dilladoodledat : belum terlewat lagi sis :)

fifie said...

Nasib baik visit blog awak, dapat tahu pasal nie. Lepas nie ringan la sikit bebanan almari saya tu. hehe.

Nadia Azira said...

seronoknya, nak join lar... =)

nadzirah sofia said...

menarik!

cik chinta said...

tq 4 sharing kak. best.

Liza Razak said...

@fifie : thank you..nanti cepat2 join ok?

Liza Razak said...

@nadia azira : joinlah sis :)

Liza Razak said...

@nadzirah sofia : memang menarik sis !

Liza Razak said...

@cik chinta : betul tu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...