Jul 13, 2012

Johor Premium Outlet

♫ 1000 Miles - Vanessa Carlton
{ Johor Premium Outlet - Kulai Jaya . 6th July 2012 }

“Shopping is actually very similar to farming a field. You can't keep buying the same thing, you have to have a bit of variety. Otherwise you get bored and stop enjoying yourself.”
  Sophie Kinsella,
Confessions of a Shopaholic


Syurga membeli belah. Itu perkataan yang paling tepat untuk menggambarkan Johor Premium Outlet ini. Kami tak ada plan pun nak ke sini sebenarnya akibat ramai yang buat review kata mahal, sesak dan macam-macam lagi. Tapi bila check kat foursquare, eh tepi highway rupanya JPO ni. Terus ajak Mr Kudud singgah jalan-jalan kat sana. Mula-mula Mr Kudud macam tak suka plan saya ni..tapi dia layankan jugak. Alang-alang dah sampai Johor kan, tak rugi pun singgah sekejap. Sampai je kat sana, saya ingatkan saya seorang je yang histeria tengok butik-butik kat sana, rupa-rupanya Mr Kudud lagi teruk. Saya belum beli apa-apa, dia dah pegang 2-3 paper bag shopping gila-gila. Terkejut betul saya sebab Mr Kudud ni susah gila nak shopping. Penangan JPO betul ni. Alhamdulillah nasib baik crowd haritu tak ramai, selesa sikit nak shopping. Bagi saya tak semua butik  harga murah. Kena pandai tengok dan pilih. Tapi kalau nak compare dengan KL memang jauh lagi murah especially brand seperti Lacoste, G2000, Charles & Keith, Guess dan Cotton On. Sebenarnya ada banyak lagi...tapi seperti yang saya cakap sebelum ni, kena pandai tengok dan pilih. Ada yang berbaloi beli dan ada yang tidak. Kami banyak shopping untuk baju raya...lepas ni tak payah pening-pening nak beli masa bulan puasa nanti. Saya memang malas nak keluar bersesak-sesak kat shopping complex bila puasa. Ada lebih kurang 80 butik kat sana, kawasan pun selesa dan cantik. Saya rasa gambar-gambar di atas dah cukup menggambarkan apa yang saya tulis. Kalau ada yang tak pernah pergi lagi, saya memang syorkan pergi shopping kat sini. Berbaloi-baloi...hehe




Love,
LIZA RAZAK




99 comments:

~MiZz Atie ZieYa~ said...

factory outlet ni sbiji mcm kt US :)

Riena Haiqal said...

wah terus juling mata saya tengok butik2 ni.. ada DKNY, CK,Roxy, owh semua pun ada..... Roxy tuuuuuuuu.. kalau saya ada kat sana memang tak tahu nak g yang mana satu...

ReeneeRaaid said...

Bestnye.. I xpernah dtg sini lagi. sob~ sob..

reeneeraaid.blogspot.com

azalia hjsalleh said...

bestnya shopping sakan =)
lya dh lama x pegi Johor.. last pun masa thn 2009 kot.. tu pun pegi mersing je..
insyallah kalau ada masa teringin gk nk jln2 kat sne =)

pinky said...

tak pnh sampai lg sini...;(

Citra NaniZam said...

assalamualaikum
wah dah sampai JPO ea.. kak citra yg duk kluang johor pon x sampai lg.. dengar crita org kata mahal pastu sesak susah parking macam2lah.. tp tgk pic tu cam seronok jer.. kena pergi hari biasa lah ni baru tak crowd kan.. happy shopping ya..

✿Lady Ainaa✿ said...

pretty hot!!! tak pernah pergi ke johor lagi... melihat semua gambar yang cantik2 nie, hati membuak nak ke sana...

:: Mrs.Eady :: said...

coach murah tak sane??

budakbaik said...

tula tengok gambar macam best ja JPO nie..moga satu hari nanti dapt jgk ke sana..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

sediakan duit banyak2, baru best nak shopping kat JPO ni :)

wanda arry said...

wah bestnya,......tp dri penang nk ke JB macam jauh la..xberbaloi plak nk shoppng kat sna

Mooniqueen said...

I yg orang Johor pun tak sampai lagi JPO tu... Hehehe...

Lyaa Suriany said...

kwn lya ajk p sana cari brg hantaran akk.

KhaiRin : anies said...

jauh nyer bershoping

Haslina Harun said...

kalau gi sini memang tak leh menahan..auntie pun masa gak terjebak beli hand beg kat situ

tqahmisdar said...

#untunglaaaa dah pergi JPO..hahaha

Sue-Rya Qistina said...

x pernah smpi lg kt JPO ni. blk rumah mertua kt JB pun sekali skala je. hehehe :D

.: iEyLa :. said...

whoiisshh..johor la plak...
bile nak smpai ke sne nih..hihi

QueeN TerataI said...

mmg berbaloi2.. bawa jela duit kepuk2 kan.. heheheh 4 jam kat sini pun rasa x puas lg

ieedaz @ mama_isha said...

betul..JPO best! hehe

NadyaBubble said...

Ahhh ini sangat menggoda -.-'

Syafiqah Hashim said...

one day nanti memang nak pergi..hari tu dah plan dgn kawan...pastu tak jadi...next time maybe ^^

Aishah Jahirah said...

heaven bersopping...mgkn nanti kalau sampai sana blh pegi cuci mata...;p

onie said...

syurga shoppingggggggggggggggggg!sukanya :D

Rai said...

saya yang orang johor ni pun tak pernah sampai JPO ni..ada gak dengar bad review pasal tempat ni.. tapi tak pergi sendiri tak tau kan..hehe

HeNRieTTa JoSe said...

shopingggggg....bestnye....

Aida Jelita said...

tak pernah pergi lagi hari tu lalu je kat tepi highway nampak macam cantik

noornazuha said...

hahaha..smpai skang x sempat lagi nak g sini....busy jehhh....jauh lak nak drive

Alin Marlini said...

teringin nak pi tp blm kesampaian :)

Liza..makanan kat ayuttaya tu sedap (ikut tekak akakla)..terutama tomyam dia...

Kesuma Angsana said...

wah tgkkat gambar pown dah rasa cam best ! apalg klu pg kan

syafiqakarim said...

nampak sgt bestttttttt
tp..ah.tah bila nak jejak.
jauh jauh

norinaomar said...

tiap kali lalu depan JPO jeling kat laki, laki buat dek je.

Michelle Hopell said...

bestnye .. buy something for me plz. hehe~~

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

prnh g kulai..tp xprnh plk dtg sni...hihi

syAzAnA said...

dah rasa macam kat overseas dah kak liza. waaaa, nak pergi!

Misz Mieza said...

Wooo! Nampak dari gambar memang syorga sungguh ni.. Tak pernah sampai lagi sana.. Harap ada rezeki nanti bolehla gi cuci2 mata kat sana. Heheh.. ;)

Rosidah Binti Muhamad said...

wah! u dah bg i ber window shopping nie..tgok pic pun dah berbulu nie..hehehehw

teratak hati said...

Dh pergi..tp window shopping je..

budak kecik said...

laa kt johor ke? dh mcm kt oversea dh. bestnya shopping! pengubat stress. tehee

EruzuLiyana said...

i love shopim... zaassss

Noraim said...

JPO! hanya mampu tgk dari luar je. hehe.

kalau mask pun cuci mata blh la.

Cik Penguin_Solehah said...

wah,nak join sekali.. Dah lama tak turun jb-.-'

Cinta Misteri said...

Mampu jalan2 sambil beli tingkap jer...huhuhu...

*tp..klau ada yg bekenan, psti pejam mata & grab & ask hubby to pay jer...well ladies mmg mcm gini kannn

Nor Zilla Sensei said...

syoknyer jenjalan kat Factory outlet 2..huhu. bila ntah nak pegi sna ni

cik jue tomey said...

uisshhh...teruja betul tgok.tak penah lagi pegi sana.kan best ada org bg duit,pastu suruh g shopping kt citu.salvatore feragamo ngn charles & kite..ohhh my!!

Miss Anisah said...

Mcm best je.. Dulu penah lalu, tapi belum siap... Tp gmbar nmpk mcm kt US jek..

anis scha said...

barang dekat JPO mahal gilooo :'/

miss daya said...

tak penah sampai lagi coz bnyak review tak best.. tapiiii tetibe nambak salvatore ferragamo.. aww!! harga dia murah tak? less brape %?

ellynadyra said...

aku org johor tak pernah sampai sana lagi hahahahhahahahhaha

Liza Razak said...

@~MiZz Atie ZieYa~ : betul tu :)

Liza Razak said...

@Riena Haiqal : memang rambang mata sis :)

Liza Razak said...

@ReeneeRaaid : nanti cuti bolehlah pergi :)

Liza Razak said...

@azalia hjsalleh : wajib pergi ni :)

Liza Razak said...

@pinky : cuti nanti bolehlah pergi :)

Liza Razak said...

@Citra NaniZam : bagi saya barang kat sana agak affordable..tapi kalau brand high end tu memang tak mampu lah nak beli.hhehe

Liza Razak said...

@✿Lady Ainaa✿ : wajib pergi sis !!

Liza Razak said...

@:: Mrs.Eady :: : harga boleh tahan affordable :)

Liza Razak said...

@budakbaik : Insya Allah

Liza Razak said...

@Nurul Husna Mohd Hassan : betul tu :)

Liza Razak said...

@wanda arry : kalau kebetulan ke sana, bolehlah singgah :)

Liza Razak said...

@Mooniqueen : dah dekat tu bolehlah singgah :)

Liza Razak said...

@Lyaa Suriany :nanti pergilah shopping kat sana

Liza Razak said...

@KhaiRin : anies : kebetulan ikut mr kudud pergi outstation :)

Liza Razak said...

@Haslina Harun : bahaya betul kan..hehe

Liza Razak said...

@tqahmisdar : memang untung sangat :P

Liza Razak said...

@Sue-Rya Qistina : nanti ada time..shopping la kat sana..best !!

Liza Razak said...

@ieyla : nanti pergilah ieyla :)

Liza Razak said...

@QueeN TerataI : betul tu :)

Liza Razak said...

@ieedaz @ mama_isha : kan..kan..memang best :)

Liza Razak said...

@NadyaBubble : tergoda kan? hehe

Liza Razak said...

@Syafiqah Hashim : nanti pergilah shopping kat sana :)

Liza Razak said...

@Aishah Jahirah : jangankan cuci mata..cuci poket sekali..hehe

Liza Razak said...

@onie : betul tu :)

Liza Razak said...

@rai : actually harga kat JPO ni affordable..ada yang murah gile dan ada yang mahal

Liza Razak said...

@HeNRieTTa JoSe : tapi yang tak bestnye poket kering..hehe

Liza Razak said...

@Aida Jelita : nanti kalau ada kesempatan bolehlah singgah :)

Liza Razak said...

@noornazuha : nanti ada masa bolehlah pergi ke sana

Liza Razak said...

@Alin Marlini : ye ke? nanti nak cuba makan kat sana lah :)

Liza Razak said...

@Kesuma Angsana : betul tu sis

Liza Razak said...

@syafiqakarim : memang best :)

Liza Razak said...

@norinaomar : kena pujuk lebih lagi ni :)

Liza Razak said...

@Michelle Hopell : memang best :)

Liza Razak said...

@~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ : wajib singgah ni sis :)

Liza Razak said...

@syAzAnA : jom2 :)

Liza Razak said...

@Misz Mieza : Insya Allah

Liza Razak said...

@Rosidah Binti Muhamad : saya pulak dah kering poket..hehe

Liza Razak said...

@teratak hati : next time boleh shopping pulak :)

Liza Razak said...

@budak kecik : a ah..kat johor :)

Liza Razak said...

@EruzuLiyana : me too :)

Liza Razak said...

@Noraim : window shopping pun ok jugak kan

Liza Razak said...

@Cik Penguin_Solehah : saya pun baru 2 kali je turun jb

Liza Razak said...

@Cinta Misteri : betul tu sis :)

Liza Razak said...

@Nor Zilla Sensei : nanti kalau ada rezeki bolehlah ke sana :)

Liza Razak said...

@cik jue tomey : saya pun teruja bila shopping kat situ :)

Liza Razak said...

@Miss Anisah : padahal kat johor je..hehe

Liza Razak said...

@anis scha : ada yang murah jugak :)

Liza Razak said...

@miss daya : ada item yang less sampai 80%

Liza Razak said...

@ellynadyra : nanti try la ke sana :)

nadzirah sofia said...

nice pictures :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...