Jul 19, 2012

Running Man at Starbucks

♫ Gotye - Somebody That I Used To Know

 { Starbucks USJ Taipan . 17th July 2012 }


“When we love, we always strive to become better than we are. When we strive to become better than we are, everything around us becomes better too.”
Paulo Coelho,
The Alchemist


Pada suatu malam, saya berasa sangat bosan menonton movie kat channel HBO yang-asyik-tayang-movie-yang-sama-jer ... lalu saya pun memerah otak macam mana nak hilangkan kebosanan tahap terlampau saya ni. Lalu saya pun berkata pada Mr Kudud.

Saya : Abang Kudud...jom lepak Starbucks nak tak? Voucher Starbucks ada banyak lagi ni. Jom kita habiskan. Bolehlah dating pegang-pegang tangan...ngeh ngeh ngeh
Mr Kudud : Baiklah...Abang Kudud pun terasa nak minum Javachip Frappucino yang melampau sedap tu jugak. Kita lepak kat Starbucks yang student ramai lepak. Bolehlah Abang Kudud sambil-sambil tu usha aweks cun kaki panjang kat situ. Jom pergi sekarang..Cepat bersiap, nanti aweks-aweks cun dah balik rumah."



Sampai je kat Starbucks, saya dengan tak malu dan confident nya bawak keluar voucher Starbucks yang awesome tu dari handbag. Terus tunjuk pada abang barista yang hensem *wink*. Mujur Mr Kudud ada kat sebelah...ermmm potong betul...
Saya : Abang...voucher ni boleh guna kat sini tak ? "winklagi*
Abang Barista Hensem : Boleh....apa salahnya... *winkbalik* (tipu)
Saya : Saya nak Javachip Frappucino dan Dark Mocha Frappucino.. Saiz besar tau

Tiba-tiba mata terpandang kek-kek yang menggiurkan. Adoi..macam mana nak pau Mr Kudud ni ???

Saya : Abang Kudud....nak makan-makan boleh?
Mr Kudud : Tadi kata nak minum-minum jer... Ni nak makan la pulak ! Kalau setakat nak makan..baik makan kat mamak jer..boleh order sepinggan mee goreng campur telur mata. Berbaloi...siap boleh share makan berdua lagi
Saya : Alaa.....baru nak feeling-feeling makan romantik macam kat Secret Recipe (buat muka sedih)
Mr Kudud : Ye la..ye la...nak apa? Mengada-ngada betul
Saya : Nak red velvet boleh?
Mr Kudud : Bukan baru makan ke aritu? Cubalah kek lain pulak
Saya : Tak mau...haritu kat tempat lain. Rasa tak sama...
Mr Kudud : Whatever...pergilah order ( malas layan )
Saya : Terima kasih Abang Kudud. Abang Kudud lah lelaki paling hensem dihatiku (tangan di bahu, mata ke atas. )
Mr Kudud : I knew it already.. Tak payah mention. Tak percaya? Cuba tengok awek pakai hot pants kat meja tepi tu. Dia asyik usha i je dari tadi. Nampak sangat i ni hensem..


Ingatkan boleh dating romantik kat Starbucks tu...rupa-rupanya lain pulak yang jadi. Masing-masing menghadap phone. Bercakap sepatah perkataan pun tak. Hoi..kata nak dating pegang-pegang tangan !!!

Saya : Abang Kudud macam khusyuk sangat layan phone tu. Tengok apa?
Mr Kudud : Running Man
Saya : Apa????? Tengok Running Man sorang-sorang ??? Nak tengok jugak !!!

Sudahnya plan dating pegang-pegang tangan tu memang fail...disudahi dengan menonton Running Man kat phone. Best woo layan Running Man ! Lama gile kami lepak kat Starbucks...senang cerita dari pukul 10 sampailah Starbucks tu tutup. Hebat kan?? Ini semua Running Man punya pasal !!


{ Entry ni mengarut je lebih . Tak payah percaya sangat }







Love,
LIZA RAZAK







66 comments:

Fel said...

Haha. Dating di Starbuck sambil menonton Running Man. Saya mahu cuba juga lah nanti dengan pakwe.

~MiZz Atie ZieYa~ said...

sedapnya kak tu sis...huhuh

azievee said...

Hehehe....biasa arr tu..sedap ke red velvet kat c2.

Edy Fee said...

kahkahkha igt betul2 la runninag man.upenya kat fone ja.hehehhee

norinaomar said...

eh apesal semua orang addicted Running Man ni?
best sangatke..saya susah sikit nak lekat cerita Korea ni

Dylla Abas said...

hehehehe...macam tu pun boleh kan..romantik sgt la korang ni..suka3 ^_^

Gieyana said...

kiki..best lepak kt sini kan..tp msg2 dgn dunia sendiri..bcinta dgngadget..:-)

Maria Menado~ said...

CUTE~ :)

liza♥aufa said...

kasut yang comel :)

Nina Zee said...

u just make my day sis liza... reading that dialog of urs...
hahahah!

Riena Haiqal said...

eh eh.. sedapnya kek tu... nasib baik kat labuan ni tak der starbucks...
gara2 running man tak ada la aksi pegang2 tangan dan romantik2.. hahahahahaha

tqahmisdar said...

haha..terima kasih pd siapa yg kenalkan running man..muahaha

O'gosh said...

hahaha..bole plak macam tu kan....sporting....lama x melepak sampai kedai tutup macam tu...

kiwi said...

kiwi pon dah start tengok running man dah sekarang..lawak kot..addicted dah..haha

Alin Marlini said...

Kak Alin pun perasan..sedang ada henpon canggih..memasing sibuk guna gajet tu...kesian

liemaopurut a.k.a ana said...

hahahahha..gelak besar ni.

biler baca dialog tu....ternampak2 diri sendiri n hubby. lebey kurang ajer kite ni kihkihkih

Rai said...

bestnya ada banyak voucher..kat bawah ni ada san francisco..selalu ada offer buy 1 free 1..tapi da jemu.. hahaha..

azalia hjsalleh said...

zaman skrg kalau dating.. masing2 pgg phone.. x ckp sepatah haram pun.. pelikkan?
hahahaaaaaaa..

pinky said...

ni dating zaman baru....semua penuh dgn it..hehhehe...

Hanamiko Sakura said...

hahaha.. sweet lah akak and hubby ni.. hehehe.. yup! running man memang best.. XD

✿Lady Ainaa✿ said...

sweet sgt sis ngan husband sis nie.. awww, rasa tak sabar nak kahwin.. wanna feel this moment.... huaaaa... sedapnya cake red velvet tu.. nyummy

ana liyana said...

akak liza tgk juga ye citer Running Man (korea)... ana pon tgk.. klo tgk x gelak tergolek2 tak sah!! lawak gile... ana follow dorang dri episod 1.. akak dah tgk episod bape? ana bru tgk 90-97... now dah episod 100++...

echa takashimaya said...

ok.part malas layan tu same dengan nasib kiter.hewhew.

Riri Yoorin said...

:)comel jer stori

mummycda said...

red velvet cake....hhmm sedapnyer...dating ngan hubby yer?...

dilladoodledat said...

ur shoes is sooooo cute XD !!!!! and u are beautiful too btw :)

haz said...

haha. so sweet lh korang nie.. jelss i~ kekeke xD

hakamah hamyadi said...

so sweet....hehe...comelnya..dah halal :)

Aida Jelita said...

runningman big bang best tengok tau

ieedaz @ mama_isha said...

Sukela kasut tu! Secomel orgnye:-)

Lisa said...

jyeahhhh! cool tu tgk RM kat starbucks! hehe

ct kektus said...

syoknye datimg. ;)

dah lama tak tengok runningman. tak ada supplier. selalu member yg bagi. cuti sem ni bercuti running man lah.

ellynadyra said...

hahhahahha comel!

Liza Razak said...

@Fel : betul..kena cuba tu..hehe

Liza Razak said...

@~MiZz Atie ZieYa~ : sedap...nanti cubalah sis :)

Liza Razak said...

@azievee : boleh tahan sedap jugak sis :)

Liza Razak said...

@edy fee : kat phone je..hehe

Liza Razak said...

@Dylla Abas : nama pun dah boring ni..hehe

Liza Razak said...

@norinaomar : best sgt sis..memamng addicted punya..hehe

Liza Razak said...

@Gieyana : tu laa...nak bercakap pun susah..hehe

Liza Razak said...

@Maria Menado~ : thank you sis :)

Liza Razak said...

@liza♥aufa : thank you sis :)

Liza Razak said...

@nina zee : thank you sis :)

Liza Razak said...

@Riena Haiqal : tu la pasal..2-2 khusyuk sangat layan running man

Liza Razak said...

@tqahmisdar : tqah punya pasal la ni..haha

Liza Razak said...

@O'gosh : sekali sekala memang best sis

Liza Razak said...

@kiwi : best kan..memang boleh addicted layan running man ni

Liza Razak said...

@Alin Marlini : zaman sekarang punya dating..macam tu kot...hehe

Liza Razak said...

@liemaopurut a.k.a ana : kan..rasanya semua sama kot

Liza Razak said...

@Rai : betul tu..kalau selalu minum memang jemu..hehe

Liza Razak said...

@azalia hjsalleh : memang pelik kan..ish ish ish

Liza Razak said...

@pinky : betul tu..semua pegang handphone masing2

Liza Razak said...

@Hanamiko Sakura : thank you sis :)

Liza Razak said...

@✿Lady Ainaa✿ : cepat2 kawen tau..best kawen ni :)

Liza Razak said...

@ana liyana : saya baru je layan episod awal2...beginner la katakan..hehe

Liza Razak said...

@echa takashimaya : kan..hehe

Liza Razak said...

@Riri Yoorin : thank you sis :)

Liza Razak said...

@mummycda : a ah..hehe..

Liza Razak said...

@dilladoodledat : thank you sis :)

Liza Razak said...

@haz : thank you sis

Liza Razak said...

@hakamah hamyadi : tu la..yakin sikit nak makan :)

Liza Razak said...

@Aida Jelita : ye ke? nak tgk lah nanti :)

Liza Razak said...

@ieedaz @ mama_isha : thank you sis :)

Liza Razak said...

@lisa : sekali sekala buat memang best

Liza Razak said...

@ct kektus : harus tu..hehe

Liza Razak said...

@ellynadyra : thank you sis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...