Sep 5, 2012

Eid Ul Fitr 2012 : Day 1

 { Kangar, Perlis . 19th August 2012 }


" Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. 
Hate cannot drive out hate; only love can do that.  "
Martin Luther King, Jr.


{ Taman Bunga Padi - Rumah Mertua }


Habis sahaja solat raya maka bermulalah acara ziarah-menziarah ke rumah saudara-mara. Tengah hari tu saya dan Mr Kudud hanya sempat ziarah rumah auntie Mr Kudud yang berdekatan je sebab rumah mertua penuh dengan tetamu yang datang. Kebanyakkannya saudara-mara. Selain daripada menjamu biskut raya, mak mertua saya ada menyediakan juadah special seperti nasi tomato, ayam masak merah, daging black pepper, dalca dan putu mayam.



{ Bintong - Rumah YB Senator Tn Hj Abd Shukor }


Malam paling best sebab abang ipar saya satu family baru sampai dari KL. Meriah sebab anak-anak saudara kesayangan saya, Iman dan Insyirah pun ada sama. Diorang ni memang rapat dengan saya. Asyik berkepit 24 jam. Kami semua beraya di rumah uncle Mr Kudud, YB Senator Tn Hj Abd Shukor di Bintong. Memang setiap tahun rumah uncle Mr Kudud ni antara destinasi beraya yang paling wajib kami kunjungi. Lepas makan, kami main bunga api dan mercun pulak! Sorry gambar tak ada sebab excited sangat..hehe. Rasa-rasanya auntie diorang lagi excited main bunga api dari diorang..Al-maklumlah dah bertahun tak pernah merasa main bunga api. Balik je dari beraya rumah uncle Mr Kudud ni, saya dan Mr Kudud melepak pulak dengan kawan-kawan kat bandar Kangar. Tradisi wajib tiap-tiap tahun bila kawan-kawan dari perantauan pulang beraya. Berborak sakan punya pasal, sudahnya pukul 4 pagi baru balik. Alahai..memang letih dan mengantuk gila haritu..hehe. Walaupun letih tetapi saya dan Mr Kudud tetap puas hati sebab dapat penuhkan hari raya pertama dengan pelbagai aktiviti :)


Nanti saya update cerita raya kedua pulak  !





Love,
LIZA RAZAK






58 comments:

RazFiRa said...

nak tgok gambar men mercun! hehehe

Bitt (double IS) said...

selamat hari raya u..maaf zahir dan batin sepanjang berblog :)

ellynadyra said...

day by day ye entry for raya....wah wah wah brapa entry la bleh abis kan!

Everything's Everythings said...

Wahh bestnya main bunga api, dah besar2 ni tak larat dh nak main bunga api lagi.. (besar la sgt)
Wahhh 4 pagi baru balik rumah tu haha

norhidana said...

best.... gambar sume org xcited men bunga api takde ke? hehhehe

HeNRieTTa JoSe said...

bestnye....rietta raya pertama dok umah jew...coz tetamu xputus putus kunjung tiba....

wardah @ fie shah said...

selamat hari raya awak!

Aku-Enot said...

likes...

ct cheery said...

wah,meriah2x..hehe

Riena Haiqal said...

bestnya.. ramai keluarga Liza ye...

Dylla Abas said...

raya dengan kanak2 paling meriah kan :)

O'gosh Iskandar said...

betul2 sakan ni..

ku-cit said...

cantik la smua gambar2 tu..

laskar pelangi said...

happy family:)

Sue-Rya Qistina said...

meriahnya raya awk!
seronok je tau :)

Chenta Eyfa Latieyfa said...

wah best nyew raya awk..meriahhhhhh

Asmara said...

seronok kan hari raya, kunjung mengunjung. ambil2 gambr kenangan pakai baju raya. rindu nak beraya di msia.

shaFazie said...

selamat hari raya..
tk sbr nk tgu next entry..
tema red ehhh raya thu nie?

Noraim said...

wahh msti byk part ni. cepat2 update sis :)

Michelle Hopell said...

boleh lg ni nak ucap slamat hari raya .. hehe :))

Kesuma Angsana said...

jauh beraya ye liza !

elyna mirsada said...

sdp tu nasi tomato..

✿Lady Ainaa✿ said...

oh my meriahnya raya sis.. awww.. ena raya kali ni memang tak dpt nak berjalan sgt.. rmai org dtg... Namun, alhamdulillah...

azalia hjsalleh said...

tgk gambar instagram akak pun meriah bebenar raya nya! I'm so jelly

hazirah kasimon said...

sis, ur mothr in law is gojes :)

Aida Jelita said...

gaya songkok senget tu teringat pulak dekat pemegang mohor diraja yang umum hari raya tahun dulu dulu

Cik.blogger said...

hehe ctk gambar...selamat hr raya

suzie rahman said...

wah dear.. meriah2. terasa lapar tgk makanan..:p

ieedaz @ mama_isha said...

meriah tu..best best!

Liza Razak said...

@RazFiRa : gambar mercun tak de la sis :)

Liza Razak said...

@Bitt (double IS): selamat hari raya sis..maaf zahir dan batin :)

Liza Razak said...

@ellynadyra : gambar raya kali ni sikit je sis..hehe

Liza Razak said...

@Everything's Everythings : tu laa...busy betul time raya..hehe

Liza Razak said...

@norhidana : alamak...tak sempat nak snap la sis..hehe

Liza Razak said...

@HeNRieTTa JoSe : wahh..untunglah ramai orang datang rumah :)

Liza Razak said...

@wardah @ fie shah : selamat hari raya !! :)

Liza Razak said...

@Aku-Enot : thank you :)

Liza Razak said...

@ct cheery : biasa2 je sis :)

Liza Razak said...

@Riena Haiqal : family mr kudud yang ramai tu..hehe

Liza Razak said...

@Dylla Abas : betul tu sis :)

Liza Razak said...

@O'gosh Iskandar : hehe..tahun lepas lagi sakan sebenarnya..hehe

Liza Razak said...

@ku-cit : thank you :)

Liza Razak said...

@laskar pelangi : thank you :)

Liza Razak said...

@Sue-Rya Qistina : sis pun apa kurangnya :)

Liza Razak said...

@Chenta Eyfa Latieyfa : thank you sis :)

Liza Razak said...

@Asmara : betul la..beraya di perantauan mesti tak sama dengan kat malaysia kan

Liza Razak said...

@shaFazie : selamat hari raya..tahun ni tema purple + maroon..hehe

Liza Razak said...

@Noraim : tahun ni tak banyaklah sis..hehe

Liza Razak said...

@Michelle Hopell : thank you :)

Liza Razak said...

@Kesuma Angsana : a ah..sampai ke perlis pulak tu..hehe

Liza Razak said...

@elyna mirsada : memang sedap sis :)

Liza Razak said...

@✿Lady Ainaa✿ : wahh..ramai orang datang..lagi best tu

Liza Razak said...

@azalia hjsalleh : setahun sekali je pun..hehe

Liza Razak said...

@hazirah kasimon : thank you :)

Liza Razak said...

@Aida Jelita : a ah kan..hehe

Liza Razak said...

@Cik.blogger : thank you :)

Liza Razak said...

@suzie rahman : betul tu..macam-macam makanan ada :)

Liza Razak said...

@ieedaz @ mama_isha : kan...memang best :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...