Dec 5, 2012

Paella Valenciana Mixta

 { La Bodega, Jalan Telawi, Bangsar . 26th November 2012 }


“A true friend is the one who holds your hand and touches your heart”
  Gabriel Garcí­a Márquez




Semenjak saya gila tengok movie spanish ni...semua benda pasal spain pun saya suka. Dari filem, pelakon, lagu sampai la ke makanan pun saya gila...hehe. Minggu lepas, saya, Mr Kudud dan kawan-kawan tukar tempat perlepakan kami. Selalunya asyik karaoke beramai-ramai ataupun lepak mamak, kali ni kami lepak santai di La Bodega Bangsar pulak. Dah lama saya tak makan paella kegemaran saya. Dulu pernah makan paella ni 3-4 tahun sudah. Kali ni baru nak repeat balik makan ramai-ramai dengan kawan. Paella ni sejenis nasi spanish yang selalunya dimasak bersama saffron, seafood ataupun ayam. Ala-ala risotto gitu...haritu saya order paella valenciana mixta. Tapi kalau order, makan seorang memang tak akan habis punya. Kena kongsi makan ramai-ramai baru habis. Selain tu kami order tapas - patatas bravas. Kalau nak sebut semua nama cuisine diorang ni memang terbelit-belit lidah punya. Kalau nak senang, tunjuk je kat menu..habis cerita...hehe

Kalau lepak makan saja, memang tak best la kan. Kami main simple game ala-ala macam Super Spontan. Memang kelakar gile sampai sakit perut kitorang dibuatnya. Dalam seronok main game tu, sampai terlupa kami lepak sampai tengah malam. Selalunya memang macam tu, kalau sekali sekala berjumpa memang tak ingat dunia punya. Kadang-kadang berborak sampai 4-5 pagi pun ada juga...hehe..Gila kan?





Love,
LIZA RAZAK





12 comments:

Maria Menado~ said...

nampak sedap.. dan saya suke quote tu.. =)

PEACE.

O'gosh Iskandar said...

bestnya...zaman belum kawen je dapat lepak2 camtu.....btw, cantiknya kimono cardigan tu....

Nai @ TPJ said...

^_^ mmg tergeliat lidat nak sebut menu, yep.. Heheh. Try la Michaelangelo's gak...

HeNRieTTa JoSe said...

xpernah mam paella...pernah tgk rancang tv...5 rencah 5 rasa klu xsilap...masak paella nie...

elly nadyra said...

la bodega, one of my favourite restaurant!

~Beb~ said...

wah spanish habis.. lme x mkn sini

♥MAMASYAZA♥ said...

dah lama tak dpt lepak2

✿A I N A A✿ said...

Sedapnyaaaa makanan tu.... best la sis ni..banyak benda2 yang ena tak pernah tengok/cuba, sis dah try dah..

Michelle Hopell said...

borak sampai jam 4-5 pagi memang best.
lagi2 kalau sekepala.
hehe

Asma Azuani said...

nampak macam sedap jek makanan tuh. waaa bestnye dapat lepak ngn member2 lama2 camtu..

ct kektus said...

lepak melepak bersama kengkawan memang seronok gi-la. :D

Puteri Nur Aqiliah said...

melepak dah semestinya ohsem andddd LAMA GILER!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...