Jun 26, 2011

Beratur Kat Nasi Kandar Beratur - I LOVE FOOD HOLIDAY (EP 7)


Sesiapa yang terlepas baca entry I LOVE FOOD HOLIDAY episod sebelum ini boleh klik kat link di bawah:



 DAY 2 : THURSDAY 09/06/2011
LOCATION : NASI KANDAR BERATUR,GEORGETOWN


Kalau pergi Penang, tak makan nasi kandar tak sah laa kan...especially 2 tempat nasi kandar yang paling famous ni...Nasi Kandar Beratur & Line Clear.Ini actually first time saya makan Nasi Kandar Beratur.Ingatkan hanya nama je Nasi Kandar Beratur..rupa-rupanya kena beratur panjang kalau nak order.

Tak payah cerita panjang-panjang.Tengok gambar je dah tau kan...Malam tuh saya dan Mr Kudud order nasi dengan lauk ayam goreng,kari udang dan sayur.Kalau pasal rasa..memang patut laa orang sampai beratur.Memang sedap...
















 From Puchong With Love...







10 comments:

CikHaniBhulat said...

setiap kali org p penang mesti cari nasi kandar beratuq..hani yg pernah dok penang 15 tahun ni, xpernah tahu ceruk mana kedai ni..hehe..kesian kan...layan x nasi kandar beratuq?

bunga said...

sedap sangat tu..sampai beratur kan..hee

Mama Gee said...

pestime tgk nasi ni dlm jalan2 cr makan...mcm tak percayaa...hehe

Dinas Aldi said...

Hameediyah kat Campbell St pun sodap, lain kali jemput try :)

MiYOKO SuKi said...

org penanng pun tak penah sampai lagi..huhu

Liza Razak said...

@cikhanibhulat : mmg lyn gile especially ayam goreng...perghh..mmg menangis!!

Liza Razak said...

@bunga : tu laa..lame pulak tuh kena beratur.nasib baik sedap!!

Liza Razak said...

@mamagee : saya pon tau dr kwn2..kalau tak mmg x sampai laa jwbnye..hehe

Liza Razak said...

@dinas aldi : idea yg menarik jugak tuh..nnt nk cuba kat situ pulak laa

Liza Razak said...

@miyoko suki : kena cuba tau..kalau pegi penang lg mmg nk singgah lg..kt kl ni mmg x dpt la nasi kandar yg betul2 sedap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...