May 14, 2012

KL Vintage Festival

{ MIA Art Centre. 5th May 2012 }


 “Clothes as text, clothes as narration, clothes as a story. Clothes as the story of our lives. And if you were to gather all the clothes you have ever owned in all your life, each baby shoe and winter coat and wedding dress, you would have your autobiography.” 
Linda Grant


 

KL Vintage Festival memang kelassss !! Tak rugi saya pergi 2 minggu lepas.Selain dari baju-baju vintage, pelbagai barangan 'rare' boleh didapati kat sana.Kalau tak percaya, lihat sahaja gambar-gambar di atas.Sayangnya saya tak dapat snap dengan DSLR  akibat terlupa bawa memory card.Sengal kan? Tapi nasib baik ada iphone dan Instagr.am jadi penyelamat.Best tengok crowd yang membanjiri bazaar ini.Ramai betul haritu.Semua dress-up stylo dan unik.Hopefully ada event seperti ini tahun hadapan.Al maklum lah bukan selalu boleh tengok barangan rare seperti ini dijual kat bazaar.Nasib baik poket nipis haritu, kalau tak confirm saya borong sampai duit habis..hehe



From Puchong With Love,
LIZA RAZAK






26 comments:

norhidana said...

salam kunjungan semula....

cantik... semua cantik2 barangan vintage nih... akak suke tgk org bergaya vintage comel n berani... cume akak nih mcm tak sesuai je bergaya vintage, hehehhe

jemarisuri said...

mesti teruja mrk yg minat brg2 camni kan..js suka tengok tp tak suka simpan...hihi

Hanamiko Sakura said...

barang vantage memang unik.. i loikee.. hehe

O'gosh said...

ok..sangat menyesal x pergi bila tgk gamba2 ni.....xtau la macam mana boleh lupa plak....padahal dekat je ngan tempat kerja...uhuk...

shaFazie said...

klasik...nice sgt.....

hakamah hamyadi said...

unik...hehe..kita samalah...selalu je gigih bawa DSLR, tapi bila nak ambil gambar baru perasan tak ada memory card..hehe

♥MAMASYAZA♥ said...

mata akak tertarik kat kotak rokok 555 tu. tok ayah hisap rokok tu zaman dulu...hehehehe

.: iEyLa :. said...

terbaik!!! :)

Sue-Rya Qistina said...

owh..what a nice pics!!!
saya belum pernah lg pergi festival ala2 retro ni..mmg nmpk heaven!! nak2 klau poket full house kan..hehehe :D

Syafiqah Hashim said...

woww! seronoknya..pika tak berpeluang nak pergi..

HeNRieTTa JoSe said...

bestnye....rietta xpernah tgk sebanyak ini...

IFA Athirah said...

seriously jeles sbb x dpt pegi!tak pernah lgi pegi vintage2 thingy kt kl.daaaamn..

Syigim said...

didn't know that run such a thing as vintage kl ni! coolness!

Liza Razak said...

@norhidana : boleh..kalau pandai disesuaikan dgn style kite :)

Liza Razak said...

@jemarisuri : saya suka sgt vintage

Liza Razak said...

@hanamiko sakura : me too :)

Liza Razak said...

@o'gosh : lorr..kalau tak boleh kite ngedate

Liza Razak said...

@shafazie : thank you :)

Liza Razak said...

@mamasyaza : ye ke kak?

Liza Razak said...

@hakamah hamyadi : tensen je bile jadi macam tu

Liza Razak said...

@ieyla : thank you :)

Liza Razak said...

@sue-rya qistina : tu laa tensen je kalau pegi x de duit..hehe

Liza Razak said...

@syafiqah hashim : nnt kalau ada lagi pika pergi la :)

Liza Razak said...

@henrietta jose : bazaar ni jual barangan vintage je..best

Liza Razak said...

@ifa athirah : nnt kalau ada lagi..boleh la pegi :)

Liza Razak said...

@syigim : cool & happening !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...