Sep 19, 2013

Media Brunch With Dato' Sheila Majid (Jentayu Spa)




[ Jentayu Spa by Sheila Majid, Publika . 7 September 2013 ]


Assalamualaikum & Hello !

Setelah seminggu tak bersiaran...haih...bukan main rindu lagi kat blog. Ke mana saya menghilang selama seminggu ni? Nanti saya cerita minggu depan. Sepatutnya entry Media Brunch With Dato' Sheila Majid ni saya update minggu lepas..tapi disebabkan saya busy sikit sejak menjak ni so tak dapatlah nak update on time. Hari ni saya nak cerita pengalaman saya masuk ke dalam Jentayu Spa yang awesome ni. Kenapa saya kata awesome? Kenalah baca entry saya dengan lebih lanjut..ok?

Saya telah dijemput oleh kawan saya, Tasha Zainudin ( Hair Stylist Jentayu Spa by Sheila Majid ) seminggu sebelum event berlangsung. Dapat je invitation email, kemain excited lagi ! Sebelum ni saya selalu ke Jentayu Spa sebab Mr Kudud selalu buat hair cut dengan Tasha. Tak pernah pulak terfikir nak dapatkan rawatan spa kat Jentayu Spa ni..Bila ada peluang jumpa dengan Dato' Sheila Majid dan masuk dalam Jentayu Spa ni...memang saya tak lepaskan peluang..

Jentayu Spa ni bukan calang-calang spa tau. Banyak award yang mereka menangi. Antaranya :

Harper's Bazaar Spa Awards 2011 - Best Couple's Treatment
The Malaysian Women's Weekly Spa Awards 2011 - Winner Of Best Body Hydrating Treatment
Harper's Bazaar Spa Awards 2010 - Winner Of Best-Feel-Good-All-Over-Ritual
Harper's Bazaar Spa Awards 2009 - Winner For Most Uplifting Body Treatment

Bukan itu sahaja, spa ini juga pernah di'featured' dalam pelbagai media massa dalam dan luar negara seperti NST, Marie Claire Magazine, Style Magazine, Astro View Traveller dan Business Today.

Event bermula pada pukul 11 pagi..sampai je kami terus disambut oleh Tasha dan Dato' Sheila Majid. Aduh..pertama kali jumpa Dato' Sheila ni...dalam hati terfikir macam manalah dia maintain cantik yer. Bayangkan umur Dato' ni dah 48 tahun...Salah satu rahsia kecantikan Dato' Sheila Majid ni ada di dalam Jentayu Spa ni. Mana taknya...beliau sendiri memang selalu dapatkan spa treatment kat Jentayu Spa ni. Ada antara bahan-bahan signature spa beliau pilih sendiri berdasarkan pengalaman beliau menjaga kecantikkan.

Selain saya...ada lebih kurang 20 orang media dijemput untuk melihat sendiri Jentayu Spa dan treatment yang ditawarkan. Jejak je kaki masuk dalam spa...rasa relax sangat. Itu belum pergi buat spa treatment lagi..hehe. Paling special...Dato' Sheila Majid sendiri yang turun padang untuk menerangkan jenis-jenis treatment dan perkhidmatan yang ditawarkan. Seronok betul bila dengar Dato' berceloteh...ramah betul sampai hilang rasa segan saya masa mula-mula sampai ke sana.


 Sebelum saya cerita tentang pakej-pakej spa yang ada di Jentayu Spa ni, saya nak cerita dulu tentang bilik spa ni. Jentayu Spa ni khas untuk perempuan sahaja tau. Memang sesuai sangat untuk kaum muslimah macam saya ni. Paling best semua treatment dijalankan di dalam bilik individu..bilik mandi pun disediakan di semua bilik spa...so tak adalah kena keluar ke bilik lain bila nak tukar ke treatment lain ataupun bila nak mandi. Semuanya privacy. Bahan-bahan yang digunakan untuk treatment semuanya semulajadi ataupun home made yang didatangkan dari Malaysia dan Indonesia. Paling special...konsep spa ni berkonsepkan ciri-ciri tradisi melayu


Jom saya cerita tentang produk & jenis-jenis treatment yang ditawarkan di Jentayu Spa

SIGNATURE AROMATHERAPHY OIL BLENDS

Splendour Oil (Sheila's very own reation) :
A Refreshing blend of orange, ylang-ylang & cinnamon essential oils. Brightens and siftens the skin, uplifts the senses

Bliss Oil :
A Soothing blend of lavender, peppermint & sandalwood essential oils. Relaxes and relieves the body and soul.

Divine Oil :
A stimulating blend of rosemary, ylang-ylang & eucalyptus essential oils. Stimulates blodd circulation and eases muscle tensions.

Revive Oil :
A healing blend of lemongrass, sandalwood & lime. Helps release tightness from the body, most suitable for deep pressure massage.


SIGNATURE SCRUBS

Splendour Scrub (Sheila's Favourite) :
A fragrant blend of the most natural ingredients - organic unpolished brown rice, candlenuts & orange fruit with a dash of orange essential oil. Brightens and softens the skin

Body Glow Scrub :
A rich blend of honey, rolled oats, sesame seed & rosemary essential oil. Nourishing and refreshing exfoliation.

Mococoa Scrub :
A warm blend of coffee, cocoa, rich coconut plus cinnamon essential oil. Stimulates blodd circulation and enhances the senses.

Juniper Salt Scrub :
An invigoration mix of dead sea salt & clay with Juniper essential oil. Removes dead skin cells and flushes out toxins.



SIGNATURE BATHS
Lavender Herbal Bath - Soothing and relaxing
Dead Sea Salt Bath - Detoxifying after-treatment
Coconut Milk Bath - Nourishing and mosturizing

SIGNATURE AROMATHERAPHY OIL MASSAGE TREATMENT
40 min (back/legs/reflexology) : RM 89.00
60 min : RM 119.00
90 min : RM 159.00
 
SIGNATURE SCRUB TREATMENT
Upper body (20 min) : RM 79.00
Full body (40 min) : RM 109.00

SIGNATURE BATH (20 MIN) : RM 109.00

SIGNATURE HERBAL HOT COMPRESS TREATMENT (30 MIN) : RM 89.00

SIGNATURE HAIR SPA TREATMENT (90 MIN)
A conditioning hair mask blend with peppermint essential oil helps smooth the hair and invigorate the scalp. Suitable for all hair types, this signature treatment is enhanced with a Signature Aromatherapy Oil Massage Treatment for the back and shoulders.
Short/Mid Length : RM 109.00
Long : RM 119


SIGNATURE TOTAL BODY SPA TREATMENT (2.5 HOUR)
Signature Scrub Treatment (full body) + Signature Aromatherapy Oil Massage Treatment (60 min) + Signature Bath (20 min) 
Rm 299.00

SIGNATURE HEAD-TO-TOE SPA TREATMENT (4 HOUR)
Signature Scrub Treatment (full body) + Signature Aromatherapy Oil Massage Treatment (60 min) + Signature Natural Face Mask + Signature Bath (20 min) + Signature Hair Spa (1.5 hour)
RM 419.00

COMPLIMENTARY TREATS
At Jentayu Spa by Sheila Majid, your treatment are enhanced with complimentary lemon water, fresh cut fruits, cinnamon ginger tea, cucumber slice/lavender eye patch treatment and hot towels.


Amacam ...best kan? Saya pun tak sabar nak dapatkan rawatan spa kat sana nanti..


Selepas kami dibawa ke bilik spa...kami dibawa pula ke bilik salon. Salon ni pun sangat exclusive. Hair stylist Jentayu Spa ni, Tasha Zainudin memang dah lebih 10 tahun pengalaman dalam bidang hair styling. Signature beliau adalah style cornrows...pernah tengok rambut Reshmonu? Rambut Cornrows Reshmonu ni memang Tasha yang buat. Masih ingat style rambut cornrows Farid Kamil dalam filem Lagenda Budak Setan? Itu pun sama... Tasha yang jadi hair stylist untuk Farid Kamil.. Selain cornrows, kalau korang nak dapatkan hair cut dan hair treatment pun boleh..Mr Kudud pun dah jadi regular kat sana.

Untuk muslimah macam saya pulak..tak perlu rasa takut-takut dan segan untuk dapatkan servis Tasha ni. Ada tirai khas disediakan bila ada pelanggan muslimah untuk mengelakkan dari pandangan pelanggan lelaki. So tak ada masalah untuk pelanggan muslimah.


Sebelum saya terlupa..sekarang ni Jentayu Spa by Sheila Majid ada promotion. Discount 30% untuk semua treatment. Korang boleh call untuk bertanya tentang promotion ni ataupun bagi walk-in customer, boleh dapatkan kupon 30% ni di kaunter (sementara stok masih ada)



OPERATING HOURS :
Tuesday - Friday 10am-9pm (last appointment at 7pm)
Saturday & Sunday 10am - 6pm (last appointment at 5pm)

ADDRESS :
Block D2, Level G4
Publika, Solaris Dutamas
50480 Kuala Kumpur

RESERVATIONS/ENQUIRIES:
03-6205 3402 / 012-340 2429

WEBSITE

FACEBOOK
Jentayu Spa by Sheila Majid

TWITTER
@jentayuspabysheilamajid

INSTAGRAM
@jentayuspabysheilamajid


A visit to Jentayu Spa by Sheila Majid is a total sensory experience.
Our exotic treatment range combines the wisdom and allure of ancient health and beauty traditions, to renew your body, mind and spirit.

Our gracious staff will serve you from the heart, and set the mood for you to feel comfortable like in your own home. Meet our Spa therapists, trained to do what they do best and most importantly enjoy providing you total relaxing therapy.

The exotic aromas of spices and fragrant blooms, and the gentle sound of soothing music, will bathe your senses and lull you into a state of relaxed bliss.

Our services are our signature.
Our personal touch is memorable.
An unforgettable experience awaits you.

We invite you to have a Spabulous day at Jentayu Spa by Sheila Majid…




Love,
LIZA RAZAK




FOLLOW ME




16 comments:

Normi Nieza said...

wow bestnya..:)

Farah Waheda Wahid said...

suddenly i feel like going to spa pulak...ekekeke...

HeNRieTTa JoSe said...

bestnye...dah lamer xpergi spa...hmm...nak kena pgi nie...eeehhh..pakej dia sangat berbaloi...klu dekat, bleh larr rietta ke sana...

Umi Nazrah said...

wow mabelesnya depa!

Khai♥Rin : anies said...

lamanya x ber spa...promo tu smpi bla, liza?

Raudzah Z said...

Dah lama tak pergi spa liza..and this place looks very cozy...aura dia boleh rasa..and shila tu memang tak nampak like her age ..maybe because of her size kot..

Zee Suhaini said...

exclusive sangat spa dato'sheila ni..cam tak berani plak nak masuk..huhu

Zura Lee said...

sesekali perlu la manjakan diri, award utk diri sendiri yg dh penat bekerja siang mlm.. gittew...

Liza Razak said...

@Normi Nieza : nanti cubalah sis :)

Liza Razak said...

@Farah Waheda Wahid : jom pegi spa sis !

Liza Razak said...

@HeNRieTTa JoSe : pakej dia sangat berbaloi sis :)

Liza Razak said...

@Umi Nazrah : kan... :)

Liza Razak said...

@Khai♥Rin : anies : sampai kupon habis sis :)

Liza Razak said...

@Raudzah Z : betul tu sis..sheila majid tu awet muda + cantik :)

Liza Razak said...

@Zee Suhaini: jangan segan sis..staf jentayu spa ni very friendly :)

Liza Razak said...

@Zura Lee : betul tu sis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...