Jun 21, 2011

Makan Durian Sampai Kembung - I LOVE FOOD HOLIDAY (EP 6)


Sesiapa yang terlepas baca entry I LOVE FOOD HOLIDAY episod sebelum ini boleh klik kat link di bawah:
DAY 2 : 09/06/2011
LOCATION : DURIAN FARM,BALIK PULAU

Sesudahnya kitorang makan tengah hari aka makan petang sekali.Kitorang terus gerak ke Durian Farm Balik Pulau.Hari pon agak lewat ketika itu tapi tak mematahkan semangat kitorang untuk makan durian hari tuh.Dengar kata Durian Balik Pulau sangat sedap.Itu pasal laa kitorang berkobar-kobar nak makan durian walaupon perut boleh tahan kenyangnya..hehe

Ingatkan dekat je tapi rupa-rupanya perjalanan mengambil masa lebih kurang 40 minit untuk ke sana.Jalan dah laa bengkak bengkok..nasib baik tak de yang mabuk!! Kiri-kanan jalan hanya bukit bukau dan pokok durian..wahhh...terus teruja!!

Kitorang sampai akhirnya dalam pukul 5.45 petang.Cuaca pon best je...Kitorang singgah dekat gerai Uncle Chinese ni dan discuss pasal harga.Mula-mula ingatkan nak kira sebiji-biji tapi akhirnya kitorang ambil pakej "eat all you can eat"..lagi berbaloii!! Pakej tuh harga dia RM 15 satu kepala.Nampak macam mahal tapi semua gred durian yang mahal-mahal kitorang boleh cuba..hehe

Uncle tuh siap bukak macam-macam jenis durian...semua pon sedap..Serius berbeza gile dengan durian kampung yang saya selalu makan.Dan yang penting durian ni kurang gas.Mula-mula saya ingatkan tak larat makan banyak sebab sebelum tuh saya baru je makan tengah hari.Tapi kalau dapat durian sesedap ni perut buncit pon saya tak peduli!! SEDAP GILE!!


Pengangkutan kitorang masa holiday...Yang hitam garang tuh kereta Ehsan Dan Elly dan yang cabuk yang banyak calar tuh tentulah kereta saya dan Mr Kudud..hehe.Kereta saya mengalami kerosakan masa baru sampai di Penang.Nasib baik boleh tahan sampai ke KL balik..hehe















Jangan ingat kitorang makan durian je tau...nama pon gerai buah-buahan.Macam-macam buah ada.Hari tuh kitorang makan buah koko dan buah markisa.Gile rare kan...kat KL tak dapat buah-buahan macam ni..hehe


Lepas makan durian kena laa minum air dari kulit durian.Baru laa tak panas...Tapi betul laa...lepas balik dari Durian Farm tuh,badan saya tak panas sangat..hehe







Kalau pegi Penang lagi...serius saya nak makan durian lagi.Kalau sapa-sapa peminat durian hard core,memang kena pergi Balik Pulau.Rugi kalau tak cuba. LOVE DURIAN !!

Lepas ni..saya akan update cerita kitorang beratur kat Nasi Kandar Beratur pulak..

From Puchong With Love..






8 comments:

sumaiyah mokhtar said...

wahhhhhhh gila la isi die kuning tu :)

puteri ain said...

makk aihh.. byak gila durian ..

nurfatiha blacky said...

sodappp nye duriannn. hee

fLo said...

kalo sy pg mkn amat rugi membyr..

mkn seulas then stop..hehehe...

Mama Gee said...

mmg betul2 kenduri durian ni...

buah koko tu dh lamanyaa tak makan....kecik2 dulu je....skrg ni dh tak jumpa lg...

♥MAMASYAZA♥ said...

memang sedap kalo dpt makan durian kat situ

Mek Norfa said...

banyaknye makan durian.. best2

MiYOKO SuKi said...

nk durian....ngidam sgt2 niii...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...