Jun 7, 2012

Aku Sudirman





 { Konsert Aku Sudirman, Stadium Cheras . 3rd June 2012 }


" One Thousand Million Smiles, I Bring Toy Across The Miles, In My Land Of Sunshine, Or In Your Land Of Snow, Makes No Difference Where You Are, If You Let Your Feeling Show "
Sudirman Hj Arshad, One Thousand Million Smiles



Sapa yang tak kenal Allahyarham Sudirman Hj Arshad yang merupakan seniman dan lagenda muzik negara kita. Saya berasa beruntung sangat kerana berpeluang menyaksikan konsert tribute Sudirman Ahad lepas. Banyak penyanyi terkenal seperti Siti Nurhaliza, Hafiz, Adira, Jaclyn Victor dan ramai lagi menyumbang suara untuk konsert ini. Konsert berlangsung selama 2 jam dan turut disiarkan secara langsung di Astro Prima. Yang penting konsert ni free tau. Rugi kepada sesiapa yang tak datang. Saya suka betul tengok video klip lama Allahyarham Sudirman yang dimainkan sepanjang konsert tersebut. Paling best boleh menyanyi  lagu Sudirman beramai-ramai dengan Mr Kudud dan kawan saya, Eza seperti merisik khabar, one thousand million smiles dan banyak lagi.Teringat zaman kami sekolah dulu dan yang penting kami membesar dengan lagu-lagu Sudirman. Serious tak rugi menonton konsert tersebut. Show paling best sudah tentulah Hafiz dan Siti Nurhaliza. Gabungan suara dua penyanyi ini memang terbaik  !!




Love,
LIZA RAZAK





44 comments:

sisdee said...

i minat arwah sudir..dia mninggal i siap nangis hehehhe

♥MAMASYAZA♥ said...

tok umi mmg peminat arwah sudirman. dari akak zaman sekolah lagi mmg kebanyakkan lagu sudirman akak dah boleh hafal. salah satu lagu yg akak paling suka, di dalam sepi itu

lady scooter said...

hu3...that nite masa diorang bersiaran langsung kat tv, sy sempat tgok sampai lan & the typewriter je...peh tu...terlelap lerr...

A said...

Minat kat Allahyarham Sudirman :)

O'gosh said...

pergh..tgk gamba macam tgk tv dah....best2..

norhidana said...

mmg best... sgt nostalgia... semua lagu2 nya best... ada yg hepi ada yg menyentuh hati,,,

Nurul Husna Mohd Hassan said...

hafiz memang terbaik!! :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

baru jer tgk concert ni kat blog ada org upload...semuanyer sedap lagu2 yang retis2 tue bawa....suara DCT mcm x brpa sihat ekkk tapi nasib baik x effect kat lagu langsung @.@

Sue-Rya Qistina said...

x dpt pegi sbb ade anak2 tecik, kesian kt deme nnt..hehehe..dulu pegi AJL pun, adik yg tlg jagakan mereka (itupun sbb hubby buat persembahan..klau x, tgk tibi je la..hikhik)

fiqas said...

ada siaran langsung kat astro ke? macam mana saya boleh terlepas ni..

mesti seronok kan dapt p konsert tu..

Riena Haiqal said...

Allahyarham Sudirman Hj Arshad adalah seniman dan lagenda muzik negara kita sapa yang tak kenal beliau.. sangat2 kagum dengan beliau... seniman negara...

Pn. Sheila@CC said...

wow... terbaik la.... entry pun terbaik...:-)

Rai said...

sayangg..bagusnya kalau orang buat tahlil untuk allahyarham..

aniswany said...

yess lagu2 sudirman the best !

ieedaz @ mama_isha said...

wow bestnye dapat gi konsert tu!

HeNRieTTa JoSe said...

sudirman....rietta mmg sgt mnat...dulu xpernah mis prog dia ngan atai....

miloais milo said...

legend!
suker dengan suara heols...
nak plak lagu2 sentimental yg mendayu2 tu...

Rara Nasiha said...

bestnya dapat pergi. :)

NadyaBubble said...

Best dapat dengar lagu-lagu Sudirman balik..

ascil.punye.lah said...

wahhh bestnya kakkk.kita suka jugak lagu2 sudirman.

|| NaFiRaa || said...

suka dengar semua lagu2 sudirman.. paling suka lagu raya.. heheehhe

Nurulee said...

Confirm seronok kalau dapat pergi =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/studying-is-my-priority.html

Liza Razak said...

@sisdee : best kan lagu2 arwah :)

Liza Razak said...

@mamasyaza : saya paling suka lagu 1000 million smiles

Liza Razak said...

@lady scooter : ye ke? mesti awak x sempat tgk hafiz dan tok ti duet sama kan? best gile diorg perform

Liza Razak said...

@A : saya pon :)

Liza Razak said...

@o'gosh : hehe...

Liza Razak said...

@norhidana : betul tu..macam-macam ada :)

Liza Razak said...

@Nurul Husna Mohd Hassan : sedap betul hafiz nyanyi malam tu :)

Liza Razak said...

@lady ayu : walaupon tak sihat tp tetap mantap !

Liza Razak said...

@sue-rya qistina : nasib baik ada live kat tv :)

Liza Razak said...

@fiqas : seronok sangat sbb dapat tgk live :)

Liza Razak said...

@Riena Haiqal : betul tu :)

Liza Razak said...

@Pn. Sheila@CC : thank u sis

Liza Razak said...

@rai : mungkin family arwah ada buat kot

Liza Razak said...

@aniswany : betul tu :)

Liza Razak said...

@ieedaz @ mama_isha : memang best sbb dpt tgk live :)

Liza Razak said...

@henrietta jose : malam tu atai pon ada :)

Liza Razak said...

@miloais milo : betul tu..mmg best :)

Liza Razak said...

@rara nasiha : hehe..

Liza Razak said...

@nadyabubble : betul tu..best kan?? :)

Liza Razak said...

@ascil.punye.lah : samalah kita :)

Liza Razak said...

@nafiraa : betul tu..lagu raya paling syahdu

Liza Razak said...

@nurulee : best sgt :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...