Jun 22, 2012

Saving The Life Of a Stray Cat

♫ Jason Mraz - Mr Curiousity

{ St Angel Animal Medical Centre . 20th June 2012 }



" One is loved because one is loved. No reason is needed for loving. "
Paolo Coelho



{ Pictures Taken From Instagr.am. Follow Me : pypylamb }


Akhirnya saya dan Mr Kudud berjaya juga membawa Cici ke vet untuk pemeriksaan kesihatan di vet favourite kami, St Angel Animal Medical Centre, Puchong. Saya risau kalau si Cici ni ada penyakit berjangkit memandangkan kami dah ada seekor lagi kucing, Cooter di rumah. Tapi Cici pun sebenarnya makin selera makan dan aktif sejak kami kutip dia di depan rumah minggu lepas.Sepanjang Cici di rumah,  kami kuarantin dia di balkoni sementara kami nak bawa ke vet. Alhamdulillah, doktor kata Cici sihat cuma perlukan ubat cacing dan ubat kutu telinga sahaja.Selain daripada tu, doktor ada bagi vitamin untuk boost selera makan dan antibiotik. Walaupun rabak jugak duit tengah-tengah bulan ni, saya tutup mata je asalkan Cici sihat. Sekurang-kurangnya saya dapat selamatkan satu nyawa anak kucing. Kalaulah saya tak kutip dia haritu, tak tau la apa jadi kat Cici. Dahlah baru umur 1 bulan, macam mana lah dia nak hidup tanpa ibu dia kan..adoi...memang tak boleh bayangkanlah...Harap-harap dia boleh sihat dan gemuk macam Cooter nanti..hehe.




Love,
LIZA RAZAK

43 comments:

♥ sitifarhana ♥ said...

smoga cici cpt smbuhh :)

Tak Pe Je ~ TPJ said...

Untungnya dia dpt tuan baik mcm awak berdua... :)

akuiwana said...

Allah je dpt balas jasa baik awk selamatkan kucing tu :)

Anisa Hang Tuah said...

kakak! minyau nis baru lepas kena inject tanak bg die beranak

hewhew

~Beb~ said...

Semoga uols dilimpahi rezeki krn bersikap semulia ini. Kan elok ada ramai org mcm ni. Takat ni i bwk mknan dlm keta n bg dorang mkn kt lua ada la. Nk bwk blk belom ada lagi. InsyaAllah soon.

reenapple said...

uhuuuu.. comel itu punya kucing.. hehehe.

Jaga dia leklok.. nanti aku mahu tgok gmbar dia yg tembam itu.. heheh

Sharz said...

cici comey..semoga cici sihat dan gemok cam cooter... =)

♥MAMASYAZA♥ said...

bertuah cici dpt tuan cam korang berdua

norinaomar said...

cici hai..

nama kucing saya pun cici jugak tau Liza..

ellynadyra said...

mulia sungguh hatimu menyelamatkan kucing.....sis tak brapa suka kucing...tak tahan ngan bulu kucing, pas tu takut kucing plak wakkakaka

ascil.punye.lah said...

kesiannya cici~
baik betul akak n husband.

Gieyana said...

wuwuwuwuw...cici yg cute!:-)

Hanamiko Sakura said...

semoga CICI cepat sembuh ^^

HeNRieTTa JoSe said...

bgus la klu dia shat....xde la cooter tu berjangkit...

izamin said...

untungnya cici :)

Nur Aischa said...

comel betul cici dkt atas timbang tu :D bagusla cici takda apa2, boleh jd bestfren dgn cooter nanti ;)

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

comel... moga cici cepat sembuh... ^-^

Mawar berduri said...

wah .. lps ni nk tingalkn kucing mawar jugak lah kt depan umh liza =D

syakey said...

bagus. penyayang kucing (:

Cik Saila said...

cici! welcome cici :))

Sue-Rya Qistina said...

cici dah semakin gebus nampaknye!

Liza Razak said...

@Tak Pe Je ~ TPJ : Thank you sis :)

Liza Razak said...

@sitifarhana : harap2 begitulah :)

Wanie Suhaini said...

cute...jumpe kat mane ni?

Liza Razak said...

@akuiwana : amin...thank you :)

Liza Razak said...

@anisa hang tuah : ok tak guna injection tu?

Liza Razak said...

@reenapple : nanti saya jaga dia elok2 sampai gemok...hehe

Liza Razak said...

@sharz : thank you :)

Liza Razak said...

@mamasyaza : nasib baik kebetulan jumpa :)

Liza Razak said...

@norinaomar : eh..samalah!!

Liza Razak said...

@ellynadyra : allergic kucing ke? saya suka sangat kucing..sampai nak tidur pun kena ade kucing..hehe

Liza Razak said...

@ascil.punye.lah : kebetulan jumpa je :)

Liza Razak said...

@gieyana : cute dan nakal sangat

Liza Razak said...

@hanamiko sakura : amin..

Liza Razak said...

@henrietta jose : tu laa..risau jugak kalau berjangkit

Liza Razak said...

@izamin : hehe..untunglah sangat kan

Liza Razak said...

@Nur Aischa : sekarang diorang dah macam adik-beradik dah...x boleh berenggang langsung

Liza Razak said...

@Ahlam Miera Amirul Shafie : sekarang cici dah sihat dah...

Liza Razak said...

@mawar berduri : hehe..meh2..boleh tambah keluarga kucing saya

Liza Razak said...

@shakey : thank you :)

Liza Razak said...

@cik saila : yeay...welcome to the family

Liza Razak said...

@Wanie Suhaini : jumpa kat depan rumah..

Liza Razak said...

@sue-rya qistina : gebu dan nakal giler..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...