Oct 28, 2011

From Taiping With Love..

Taiping.20th October 2011.Just Me And Mr Kudud

It was the pure Language of the World. It required no explanation, just as the universe needs none as it travels through endless time. What the boy felt at that moment was that he was in the presence of the only woman in his life, and that, with no need for words, she recognized the same thing. He was more certain of it than of anything in the world. He had been told by his parents and grandparents that he must fall in love and really know a person before becoming committed. But maybe people who felt that way had never learned the universal language. Because, when you know that language, it's easy to understand that someone in the world awaits you, whether it's in the middle of the desert or in some great city. And when two such people encounter each other, and their eyes meet, the past and the future become unimportant. There is only that moment, and the incredible certainty that everything under the sun has been written by one hand only. It is the hand that evokes love, and creates a twin soul for every person in the world. Without such love, one's dreams would have no meaning.
Paolo Coelho


Minggu lepas saya mengikut Mr Kudud ke Taiping.Mr Kudud ada urusan kerja kat sana.Memandangkan rumah ibu bapa saya dekat je dengan Taiping, maka dengan tak malunya saya pon ikut..hehe.Kitorang bertolak Rabu malam dan pulang ke KL Jumaat malam.

Pagi Khamis tuh..kitorang bertolak dalam pukul 11 pagi dan sampai di Taiping lebih kurang pukul 12.Lepas lunch kat KFC Giant Kamunting, saya pon tido dalam kereta sementara tunggu Mr Kudud siapkan kerja.Masa tuh hujan lebat gila.Heaven jugak tido dalam kereta sambil peluk bantal dan berselimut.


Kenapa saya excited sangat nak  pergi ke Taiping? Sebab kat sana ada banyak tempat makan yang menarik.Paling saya suka makan Mee Udang kat Kuala Sepetang.Nanti saya ceritakan pasal Mee Udang tuh dalam next entry ya.


Selesai je keje Mr Kudud tuh...kitorang jalan-jalan kat Bandar Taiping.Konon-konon nak photoshoot sekitar Bandar Taiping.Tapi hujan renyai-renyai daa.Terpaksa laa pusing Taiping dalam kereta je.Tapi sempat jugak saya snap gambar bangunan-bangunan lama Taiping ni.Semua gambar ni saya snap dari dalam kereta je..hehe.Janji hado kan... 



Serious cool gile kalau boleh photoshoot kat bangunan Syarikat Yoong Min Sun ni.Vintage kot !.Sekarang ni pergi mana-mana mesti bawak DSLR saya.Seronok bila boleh snap gambar-gambar yang menarik. Lepas tuh edit pakai Photoshop bajet macam photographer...kihkihkih





Gambar pintu pon mau snap ka?



Lalu je...singgahnye tak pon






Muka frust sebab tak boleh jalan-jalan camwhoring.Camwhoring dalam kereta pon jadi laa...




From Puchong With Love,

LIZA.RAZAK





Ads By Pypy.Lamb Studio

24 comments:

Liyana said...

cantik2 gmbr :)

~Fara~ said...

best nyer gi jalan2.. =)

So Shy Lady said...

wow cantik gmbar, artistic ;D

O'gosh said...

alala muka...tapi cantik la gamba2 tu...pandai cari 'model'...hehe

IFA Athirah said...

kt tpeng byk tmpat cntik amik gmbr!!

Nia Ridzwan said...

best lah gambar2 akak! =D

Rtp Farra Arisha said...

hey sis. cantik dan klasik sungguh those buildings ;) siapa yg shoot? very nice photoshoots then!

p/s: i do really miss you :')

puteri nur aqiliah said...

I love taiping! byk sgt bangunan lama n yeah.. the food! awesome lah taiping!

Nur Aischa said...

waaah bestnya~ gambar semua cantik2 :D

Cik Puan Axa said...

i love Tepeng too.. dulu sekolah dekat SMDB,dok hostel..hehe..memang gambo2 kat situ klasik sbb bgnn lama2..tak sure stesen keretapi Tepeng yg lama dah roboh ke tak..kat Kuale dh roboh..xsempat nak begambo.penah tgk org buat photoshoot kat ctu..lawa gile.. :)

view lake garden kat Tepeng cantik juge!area Bkt Larut pun lawa..

rinduu Tepeng!! (",)

Alin Marlini said...

walaupun tak penah sampai taiping..tengok gambar pun hokeyla...hehehehe..

Liza Razak said...

@liyana : terima kasih :)

Liza Razak said...

@~fara~ : best sebab boleh makan sedap..hehe

Liza Razak said...

@so shy lady : tengkiuu :)

Liza Razak said...

@O'gosh : kalau letak muka sendiri, mesti gambar tuh buruk trus..hehe

Liza Razak said...

@ifa athirah : tu laa...aritu hujan..x dpt nak photoshoot gile2

Liza Razak said...

@nia ridzwan : terima kasih :)

Liza Razak said...

@rtp farra arisha : sis shoot dalam kereta je..hehe.i miss you lots & lots !!

Liza Razak said...

@puteri nur aqiliah : best kan? perfect place for food and photography

Liza Razak said...

@nur aischa : tengkiu sis !

nub said...

taiping rulezzz!!

=)

Wawa Tasliman said...

liza!! u pakai camera dslr apa? canon ke? cantik all your pictures.. :)

Liza Razak said...

@nub : yeay...true!!

Liza Razak said...

@wawa tasliman : thank you..saya pakai canon 500D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...