Mar 26, 2012

Malaysian 2012 F1 Grand Prix.Qualifying Session

Sepang F1 Circuit. 24th March 2012

A warrior accepts defeat.He does not treat it as a matter of indifference, nor does he attempt to trasnform it into a victory. The pain of defeat is bitter to him ; he suffers at indifference and becomes desperate with loneliness. After all this has passed , he licks his wounds and begins everything anew. A warrior knows that war is made of many battles : he goes on.
Paolo Coelho


Aduhh..kecewa kami tak sempat tengok qualifying session sabtu lepas.Mana taknya..dah la lambat..tak tau pulak parking jauh dan kena naik shuttle bus.Sampai je...qualifying baru je habis...aduh..kecewanya.


Nasib baik kami boleh meronda-ronda dalam Welcome Centre.Ada macam aktiviti menarik kat situ.Ada booth boleh dikunjungi seperti booth official merchandise untuk Ferrari, Michael Schumacher dan booth Mercedes Petronas.Sedikit sebanyak terubat jugak sedih saya ni..huhu.Selain tu kami camwhoring je memanjang..hehe.


Cuaca masa tu sangat panas yer..Berpeluh-peluh juga saya masa tuh.Nak bergambar pon tak de mood.Sudahnya Mr Kudud jadi mangsa...You jadi model yer!!


Go Team Mercedes Petronas !!! Go Michael Schumacher !!



Kenapalah Michael Schumacher tak de aritu? Kalau tak laju je mulut saya akan cakap depan dia, " Nak sign..boleh?" Lepas tu bergambar dengan mulut tersengih-sengih.Saya minat Michael Schumacher dari saya form 4 lagi.Masa tuh die masih struggle nak dapatkan Driver's Championship untuk team Ferrari.Tiap-tiap minggu saya akan kumpul article pasal Schumacher dari newspaper dan lekatkan dalam scrap book.Bila ada live F1 racing kat tv...saya akan tengok bersungguh-sungguh lepas tuh akan jerit nama Schumacher walaupun secara logiknya beliau tak akan dengar...hehe








Sampai je booth Michael Schumacher ni terus excited terlebih...konon-konon nak beli apa-apa merchandise.Tapi bila tengok harganya terus cancel nak beli.Mahal sangat ! Baru je berangan nak pakai t-shirt Michael Schumacher masa race day.





Since SIC dah berpengalaman lebih10 tahun menganjurkan F1 ni..memang mudah la nak datang ke Sepang Circuit.Walaupun jam, tapi dengan bantuan polis trafik dan sistem parking yang teratur memudahkan pengunjung macam saya ni datang.Ditambah pulak dengan sistem free shuttle bus tu...lagi selamat dari kena berjalan kaki dari parking bay yang sangat jauh tu

Habis sahaja kami meronda-ronda kat Welcome Centre..kami pon pulang naik shuttle bas lagi.Mr Kudud cakap dia suka gila naik shuttle bas petang tuh...sebab naik Rapid KL..hehe.Nak bajet-bajet romantika de amour la tuh :P

Nanti saya upload gambar race day pulak...take care !



From Puchong With Love,
LIZA RAZAK








18 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

sepang circuit dah tak jauh dari umah angah. memang boleh dengar bunyi bising

Natasya Naslin said...

hye gorgeous =p

wa.. jeles >_<"
haven't get any xprience pegi Sepang F1 circuit neh .. tgok dlm tv jek .
wawawa.. next time la kot.. hehe

HeNRieTTa JoSe said...

yey tunggu gambar race day yey....sebabnya...xberkesempatan utk kesana lagi...huhuhu....

O CIKTEDDY said...

wah..nak try pandu kreta tu!haha

lisa said...

lisa x minat F1 ni tapi suka dengan kemeriahan pelancong yg datang dekat sana. :)

ijayuji said...

Salam liza, terima kasih dtg singgah, kuih tako dah habis kita bwkkan roti ajerr ehehe.. kita ngan hb mmg minat tgk F1 ni, sanggup tak kuar mana2 kalau ada F1 even cuma sesi kelayakan :D tp kita dgn suami tak kongsi pemandu yg sama, sbb kita suke rosberg :D suami kita pulak dgn pemandu jepunnyer ajerr lahh :D gmbr cantek2 sume ;-)

Cho Zila said...

tak penah lagi pi sini.. teringin sesangat.. mungkin next yearkan.. mana tau..
cantik2 belaka gambar di sini..

Anyyss Shuhaimi said...

wah2!! gua penah pusing2 jek sekitar sepang F1 circuit. memang tak penah masuk la.

NadyaBubble said...

Teringin nak pergi tengok benda ni...

Liza Razak said...

@mamasyaza : ye ke? kalau akak pegi aritu mesti boleh tgk sama2 :)

Liza Razak said...

@natasya naslin : nanti ada chance..pegi la tgk..best tau

Liza Razak said...

@henrietta jose : nanti next time pegi laa...boleh rase experience menonton F1

Liza Razak said...

@o cikteddy : wahhh...

Liza Razak said...

@lisa : kat sana mmg meriah..byk foreigner yang friendly

Liza Razak said...

@ijayuji : saya masih suka michael schumacher..hehe

Liza Razak said...

@cho zila : thank u..next year ade lagi.nanti boleh pegi tgk :)

Liza Razak said...

@Anyyss Shuhaimi : nanti lepas pusing2 tuh..cuba try masuk sekali.mesti best

Liza Razak said...

@nadyabubble : next year pegi la tgk..best tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...