May 16, 2012

Candy In Action ! All Female Malaysian Band

{ Mandolin Plaza Glomac . 9th May 2012 }


"Everything we see, everything that is in front of us is just the visible part of reality" 
Paolo Coelho



Candy ini merupakan female band yang saya minat sangat masa saya sekolah dulu.Tak silap saya first album diorang release tahun 1997.Masa tu saya baru form 1.Sesiapa yang sezaman dengan saya pasti kenal band ni.Satu-satunya female rock band ketika itu.Lagu popular diorang masa tu 'Akan Ku Tunggu'. Tipulah kalau saya tak hafal lagu ni dulu...hehe

Sebenarnya saya tak tahu menahu pon pasal show Candy ni.Sampailah bos Mr Kudud, Miss Rozaila dan husband ajak lepak di Mandolin Plaza Glomac sambil menonton show Candy malam tu.Kebetulan pulak Mr Kudud bawa staf company beliau, Aldy dari Jakarta sekali.Tak pasal-pasal saya pon join sama untuk menonton show malam itu.Show malam tu memang best.Candy memang versatile.Dari lagu hard rock, slow rock ke RNB.Persembahan bermula jam 9 malam dan habis pukul 12 malam.Paling best dapat berkenalan dengan Candy dan bergambar sekali dengan diorang.Akhirnya selepas12 tahun baru saya dapat jumpa band pujaan saya ni :)

Jom nyanyi lagu 'Akan Ku Tunggu ' sama-sama !!



From Puchong With Love,
LIZA RAZAK




36 comments:

laskar pelangi said...

seronoknya dia:))
dah lama tak singgah sini.sihat ke liza cantik?

ascil.punye.lah said...

akan ku tungguuuuuu detik indah saat itu.akan ku tungguuuuu.hamboihhhhh

Lady Windsor said...

Hi Liza,
rasanya ingat-ingat lupa Candy ni...femes jugak dulu band ni kan...:)

Ardini Izzati said...

Wahh bestlaa, sis :)

norhidana said...

bestnyer... dpt jmpa band feveret n dpt tgk pesembahan live lg...
kenal candy nih... mmg best nyanyian dia, pastu sbb diaorg blh main muzik sndiri...

aniswany said...

wahh candy ! suka lagu akan ku tunggu tu ^_^

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

memula tgk pics x kenal
bila bc candy baru ingat
akan ku tungguuuuuuuuuu
ai suka & kenai vocalist dia pet tue jer *betui ker nama dia gituew???* ngeee

.: iEyLa :. said...

weee....adik suke lagu diorang ni... :)

Sue-Rya Qistina said...

Candy!! hampir2 x perasan itu adalah mereka..slalu tgk kt tv je kan..ni tgk live from ur pics..hehehe..syiok dia dpt jupe retis!

Jo-Blogger said...

singgah sini melawat..

http://johariblogger.blogspot.com

♥ farhana ♥ said...

wahh..tapi sy tak kenal la band ni..

btw, kamu..kawan awak yg tgh pegang fon kale merah tu sebijik macam muka kawan saya..hehe

AdilaAzmir™ said...

mcm pernah dgr nama lagu tuh., tp nama group tak pernah pulak. hee:)

★ aIsyaH ★ said...

wah..besh la dy..hehe

btw, xpenah dgr lagu ue..nk try dgr laa.. :)

Tentang Kita said...

dah lama kumpulan nie x muncul..pernah jumpa salah seog penyanyi candy yg kawen dgn eddrie tu dekat 7e keramat Au2

Alin Marlini said...

Kak Alin ingat :) Lagu Akan Ku Tunggu yg hit dedulu

Si Matatajam said...

Memang enjoy lagu Akan ku tunggu ni. Teringat dok jamming lagu ni masa sekolah dulu.

Liza Razak said...

@laskar pelangi : saya sihat je :)

Liza Razak said...

@ascil.punye.lah : awak tau jugak lagu ni ek :)

Liza Razak said...

@lady windsor : diorang ni femes :)

Liza Razak said...

@adini izzati : best sangat diorang ni :)

Liza Razak said...

@norhidana : betul tu...talented & entertaining :)

Liza Razak said...

@aniswany : me too :)

Liza Razak said...

@lady ayu : kenal ek?? best kan diorang ni :)

Liza Razak said...

@ieyla : samalah dengan akak :)

Liza Razak said...

@sue0rya qistina : seronok sgt :)

Liza Razak said...

@jo-blogger : thank you

Liza Razak said...

@farhana : ntah2 kawan awak kot :)

|| NaFiRaa || said...

memula tak ingat yang mana satu.. bila dh sampai kt video tuh baru tingat.. hehehhe.. nampak meriah jek~

Liza Razak said...

@adilaazmir : band ni masa zaman akak sekolah lagi ni :)

Liza Razak said...

@alsyah : nanti try la dengar..best!!

Liza Razak said...

@tentang kita : ye ke sis? yang mane tu?

Liza Razak said...

@alin marlini : best kan lagu tu..sampai skrg ingat :)

bella hamzah said...

wah mcm seronok je happening!hehe kak liza jom la joinsegmen bella sng je just tempek header je.jom2 ehheh

Liza Razak said...

@si mata tajam : best kan lagu diorang ni :)

Liza Razak said...

@nafiraa : mmg meriah & happening :)

Liza Razak said...

@bella hamzah : ye ke? jap kak liza nak tgk skrg !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...