May 29, 2012

Markets @ Jaya One

{ Markets @ Jaya One, Petaling Jaya . 26th May 2012 }


" You can become blind by seeing each day as a similar one. Each day is a different one, each day brings a miracle of its own. It's just a matter of paying attention to this miracle."
Paolo Coelho



Markets @ Jaya One ini antara bazaar yang saya selalu tunggu-tunggu.Kenapa? Sebab bazaar ni ada banyak vendor kegemaran saya dan yang paling best bazaar ni luas, selesa dan banyak kemudahan.Kalau penat berjalan, korang semua boleh berehat di cafe-cafe seperti Starbucks dan Old Town White Coffee.Selalunya saya akan lama ronda-ronda kat sini.Kalau nak shopping, pastinya korang rambang mata sebab pilihan barangan kat sini murah dan cantik-cantik belaka.Kali ni vendor kegemaran saya seperti Nurul Wonder Wardrobe, Calaqisya, House Of Allure, Lawa-Lawa dan Vintage Biri- Biri ada di sana.Memang seronok cuci mata.Kali ni saya hanya beli sehelai kimono cardie dari Calaqisya yang saya memang lama nak beli.Selalu nak beli online, mesti dah sold out.Nasib baik financial advisor saya, Mr Kudud ada haritu.Kalau tak habislah duit !! Kalau korang tak nak shopping pon tak apa sebab korang semua boleh cuci mata melihat style pengunjung-pengunjung bazaar ni.Semua stylo-stylo.Boleh dijadikan inspirasi korang bergaya nanti :)



 Love,
LIZA RAZAK



47 comments:

Syafiqah Hashim said...

seronoknyaaa..rugi xdpt pergi...bial dpt jumpa sis lagi ye..eheheee

Cik Puan Nurul said...

dear..yg gambar ade maxi dress merah tu dr butik mana yea..tgh dok cari sleeveless maxi dress yang camtulahhh

norhidana said...

seronoknyer... akak pun selalu suke tgk2 je... sbb tau susah nk cari saiz akak lg nih

Rai said...

aduh..saya memang tak pandai bergaya..nak bergaya pun segan2.. macam mana? hehe..

berkenan tengok vintage biri biri tu..tapi takut kalau saya yg gayakan mahu nampak macam anak biri biri sungguh..adess..

Sue-Rya Qistina said...

mmg best lah dpt shopping kt tmpt2 camni..harga pun mesti berpatutan kan..haihhh..ngape la saya xtau psl sales ni ye..adush..

Suza said...

nice picture ! like it dear hehehe. jom g singapore. byk tmpt best

ch000tz axoera ヅ said...

tak pernah gi...mcm nak gi ajer.....tapi mmg salu ada ke or ada season

KhaiRin : anies said...

lamanya x ke sini..dulu time study kira tiap2 hr dtg sini melepak

Riena Haiqal said...

cantik2 nya baju kat sana.. suka tengok baju yang last sekali.. kuning polkadot tu.. sangat2 menarik perhatian saya la....

namasayatihah said...

RAJIN!!salu plan nk pergi but cancel..the last bazaar wud be last year kot..kat oldblossom boz..rindunya..lately byk focus on poplook n kt mane jupe beli jer...hee~

me luv ur style!!

miloais milo said...

wow! memang bleh rambang mata nengoknya!

HAJAR said...

Waa..
Bestnye..
Dapat cuci-cuci mate..hehe...^^

Leeya Hezlin said...

Seronoknya kalau pergi..
Dapat cuci mata.. :)

Gieyana said...

ouchhh! Best nyer Liza..kalaulah dkt! Dh g cuci mata ncuci poket nie..hihii

cik najihah said...

suke dress up akak..stylo

Cik Kay Jue said...

kat mana bazar tu liza? hehe macam best je...

Cik Lia Lomi said...

wah baju dia tengok sekali pun cun-cun...

ascil.punye.lah said...

tak pernah pergi.teringin lah.

Ibu ADAM AIDIL ALIF said...

Very near to my hse YET tak pernah pergi sebab weekend selalu ada family plannn.. Nak plan bebaik lah one fine day nanti nak pergi jugaaa... Btw, every weekend ada kan???

♥ siKechekMessy ♥ said...

wah memang suka terjah sana sini ea.
by the way i love ur fashion
yup they are really good :)

azalia hjsalleh said...

dh lama x lepak jaya one since pindah rumah kat shah alam =(

FEDO said...

Wah. Ni pun blh kira jalan jalan juga kan. Best owh.He2.

Cik Kiah said...

cik Liza , kita da try buat macam awak cakap tu.. tapi tak tahu kenapa still tak berjaya lagi...
link label tu kena past kat 'New site url ' tu kan... tapi dia tak keluar apa2 pulok... T_T

Liza Razak said...

@syafiqah hashim : nanti kalau kite join bazaar sama2 boleh la jumpa :)

Liza Razak said...

@cik puan nurul : yang tu dari vintage biri-biri.sis boleh google nama vintage biri-biri :)

Liza Razak said...

@norhidana : mesti jumpa yang sesuai nanti :)

Liza Razak said...

@rai : kena berani mencuba sis..mana tau cantik pulak :)

Liza Razak said...

@sue-rya qistina : bazaar ni bukan tiap2 minggu.2-3 bulan sekali.sbb tu saya selalu tunggu2..hehe

Liza Razak said...

@suza : tu la die..x sabar nk pegi singapore

Liza Razak said...

@ch000tz axoera ヅ : bazaar ni season..awak boleh tgk kat fanpage diorang utk update :)

Liza Razak said...

@khairin anies : ye ke? skrg ni dah best sbb dah ada macam2 kat situ

Liza Razak said...

@Riena Haiqal : saya pon suka jugak..hehe

Liza Razak said...

@namasayatihah : next time kalau ada lagi jom pegi nak?

Liza Razak said...

@miloaismilo : betul sis..mmg rambang mata !

Liza Razak said...

@hajar : betul tu !!

Liza Razak said...

@leeya hezlin : betul tu..best gile

Liza Razak said...

@gieyana : betul tu..boleh cuci poket sekali..hehe

Liza Razak said...

@cik najihah : thank you :)

Liza Razak said...

@cik kay jue : kat jaya one..pj :)

Liza Razak said...

@cik lia lomi : kan..cantik2 je

Liza Razak said...

@ascil.punye.lah : nanti pergi lah :)

Liza Razak said...

@Ibu ADAM AIDIL ALIF : actually event ni season..kena check selalu kat fanpage diorang :)

Liza Razak said...

@♥ siKechekMessy ♥ : thank you :)

Liza Razak said...

@azalia hj salleh : nanti kalau ade bazaar lagi..bolehlah pergi ke sana

Liza Razak said...

@fedo : best sgt..hehe

Liza Razak said...

@cik kiah : nanti saya cari cara nak fixkan ok? :P

Nia said...

Check out this online hijab shawl sonnet18hijab.blogspot.com :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...