May 10, 2012

My Weekend In Instagr.am #8

"When I have been truly searching for my treasure, I've discovered things along the way that I never would have seen"
Paolo Coelho

#SATURDAY
{ KLCC . Menara Maxis . Garrett Pop Corn Shop }



Hari Sabtu dimulakan dengan berjalan-jalan ke KLCC dengan menaiki Putra LRT.Seronok sekali sekala dating naik LRT ni.Tapi keseronokkan tu terbantut kejap sebab tiba-tiba line Maxis saya ada masalah.Iphone saya tak boleh online internet.Nasib baik kebetulan nak ke KLCC.Singgah sekejap di Menara Maxis buat repot.Kami di KLCC pon tak lama sebab purpose asal nak window shopping kat KL Vintage Festival

{ KL Vintage Festival }


Vintage Heaven !! Sesuai kepada sesiapa yang minat barangan vintage.Nasib baik bazaar ni dekat je dengan KLCC.Betul-betul belakang Pelita KLCC.Jalan kaki sekejap je dah sampai.Punya la ramai orang kat sana.Rata-rata pegang camera di tangan sebab banyak benda menarik untuk diambil gambar.Sayangnya saya tak dapat snap dengan DSLR sebab saya terlupa bawak memory card.Rugi je angkut camera besar gedabak tuh..hehe .Nasib baik ada iphone & instagr.am jadi penyelamat ( More pictures in next entry )

{Nilai . GSC Tropicana Mall }

Balik je dari KL Vintage Festival, kami rushing ke Nilai.Ada acara makan-makan laksa di rumah mak saudara Mr Kudud, Cik Kin.Kalau pasal laksa ni memang kami tak menolak la kan.Favourite katanya..hehe.Tapi malangnya  kami tak lama di sana sebab ada acara tengah malam pulak.Kelam kabut balik rumah mandi dan tukar baju.Siap je terus ke Tropicana Mall untuk menonton Avengers dengan kawan kami Yoshie dan Syazwan.Serious Avengers terbaik.Tengok 2 kali pon saya sanggup sebab best sangat..hehe ( More Pictures In Next Entry )

#SUNDAY
{ Ulu Yam }


Aktiviti yang last ni merupakan 'Highlight Of The Week'. Piknik di Ulu Yam.Kami pergi berempat ( Saya, Mr Kudud, Tqah dan adik saya Peloq ) Siap bawa khemah lagi tuh.Konon-konon nak rehat santai di sana.Subuh-subuh lagi saya dah sibuk buat persiapan masak nasi lemak.Sebelum gerak ke Ulu Yam, kami singgah beli ayam dan arang untuk berBBQ di sana.Sampai di sana, orang ramai dah mula penuh.Nasib baik dapat spot yang best.Terus kami pasang khemah dan BBQ.Best gila !! Penat mandi-manda kami tidur pulak dalam khemah...hehe.Seronok sangat !! Next time saya dan Mr Kudud plan nak camping pulak..hehe ( More Pictures In Next Entry )




From Puchong With Love,
LIZA RAZAK






24 comments:

jemarisuri said...

weekend pasti hari utk terapi diri kan..hihi

Salhah Suhot said...

bestnye...aku sat g beranak, kne lupekan aktiviti camping kesukaan la..huhui..

cici tembikai said...

waa I ada lalu kat Vintage Festival tu tapi tak masuk =/ cik abang taknak -.-

and best nya lama tak pergi Ulu Yam :D

ascil.punye.lah said...

ish bestnya yang last tu.picnic.lama dah tak pergi.best gila lagi2 dgn family kan.

HeNRieTTa JoSe said...

wow...very happy weekends....

azalia hjsalleh said...

I heart Avengers a lot =)

ayi said...

ai kakak :)

beshnye weekends yg pack camni!

*btw suka quote yg mula2 tuh.

Sue-Rya Qistina said...

bestnye!!! weekend awk mmg heaven lah :D

O'gosh said...

waa...best betul semua aktiviti bersantai....lama x dapat buat macam ni...

ellynadyra said...

picnic tu mmg best kan, hari tu pun pi ulu yam picnic ngan kengkawan, first time picnic kat sana, mmg best sangat2

Teenager Housemaid said...

wah bestnya...
vintage festival ni awesome nya..:DD

aniswany said...

teringin nk pg vintage festival..tp jaoh nun di sana plak ..hukhuk

Liza Razak said...

@jemarisuri : dah untuk jalan-jalan jugak :)

Liza Razak said...

@salhah suhot : x per..bila anak dah besar sikit dah boleh camping dah

Liza Razak said...

@cici tembikai : nanti ada free time pegi la ulu yam

Liza Razak said...

@ascil.punye.lah : tu laa..mmg best pegi piknik dgn family

Liza Razak said...

@henrietta jose : yupss :)

Liza Razak said...

@azalia hj salleh : me too :)

Liza Razak said...

@ayi : best tp sangat meletihkan :)

Liza Razak said...

@sue-rya qistina : tp letih sgt2..hehe

Liza Razak said...

@o'gosh : nanti sekali sekala buatlah..best tau

Liza Razak said...

@ellynadyra : kan..mmg best!!

Liza Razak said...

@teenager housemaid : mmg best :)

Liza Razak said...

@aniswany : nnt dtg KL,boleh la singgah kalau ada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...