Nov 1, 2011

Mee Udang Mak Jah Yang Super Duper Yummy

Kuala Sepetang.20th October 2011

You can become blind by seeing each day as a similar one. Each day is a different one, each day brings a miracle of its own. It's just a matter of paying attention to this miracle.
Paulo Coelho


Sambungan entry FROM TAIPING WITH LOVE



Habis je kitorang jalan-jalan di Bandar Taiping, kitorang terus gerak ke Kuala Sepetang.Mula-mula nak makan kat gerai Kuey Teow Doli, tapi disebabkan hujan renyai-renyai, terus cancel nak makan kat sana.Lagipon saya dah lama tak makan mee udang.Setakat kuey teow goreng, kat KL pon banyak tempat yang sedap.



Dari simpang masuk Taiping tuh...gerai Mee Udang ni terletak lebih kurang 11 km.Jauh ke dalam jugak la.Tapi tak payah risau.Sepanjang jalan, ada sign board Mee Udang Mak Jah.Selain dari Mee Udang Mak Jah ni ada banyak lagi gerai yang menyediakan mee udang.Paling famous saya rasa Mak Jah ni punya la.Siap masuk Jalan-Jalan Cari Makan gitu.Sebenarnya ini kali kedua saya datang ke sini.Tahun lepas saya makan dengan famili.First time try makan, terus jatuh cinta !


Mr Kudud ni gila makan udang.Alang-alang dah sampai Taiping, kena la bawak Mr Kudud ni makan mee udang.Baru laa dia sayang (Ada kena mengena? ) Kat sini mee udang ada 2 jenis.Satu, RM 7 punya dan yang kedua, RM 11.Beza cuma saiz udang.Lagi mahal, lagi besar la udang. Hari tuh kitorang makan yang RM 7 punya.Itu pon kenyang gila.Udang melambak-lambak !


Saya suka suasana kat sini...ala-ala kampung.Tempat makan pon selesa.Maybe haritu tak ramai orang, servis pon cepat.Yang penting udang fresh dan manis.Sedap gile !! First impression Mr Kudud bila makan...sila lihat gambar di bawah :



Ini buktinya bila dah makan.Saya kena stop 2 kali makan sebab udang banyak.Dah laa terkial-kial buang kulit udang dengan sudu dan garfu.Kalau kat rumah, memang dengan tangan la jawabnya.Mee memang sikit, tapi udang banyak.Awesome-ness !!



Bagi sesiapa yang nak cuba menu lain..ada juga.Ada banyak jugak menu kat sini.Tapi dah namanya gerai Mee Udang, apa kejadahnya nak makan nasi goreng pulak kan? Baik makan kat tempat lain je.Kan senang.So moral of the story, sila makan mee udang.Bukan menu lain


Sesiapa yang berkunjung ke Taiping, saya sarankan korang cuba laa Mee Udang Mak Jah ni.Confirm tak menyesal ! Kalau tak tau kat mana, senang je.Guna Google Map :) Tahun depan saya nak datang lagi makan kat sini...



From Puchong With Love,

LIZA RAZAK








34 comments:

Budak Giler Cadbury said...

yups mmg sgt sedap n udang die ta bau hanyir kan :)awesome gile

einz said...

da lama tak pekena mee udang.....hehehe

HEMA said...

punya la sedap mee udang tu...

nurkaloi said...

tengok jerk da nmpak cam sedap
pekat kowt kuah dye ^__^ aghh lapar

AnneRaini said...

wah jelesnye...sy dah lama teringin nak makn mee udang ni..tp jauh nak pergi..ntah bile nak sampai sana...

KAMIHIDUP said...

gulp! telan air liur.

idasm said...

Sedapnya mee udang. K ida first time pun baru2 ni. Mmg sedap kan.

cik anna said...

sodap nye...suke udang sgt2!!!

Nikisa Izas said...

wah sedapnya...dh lama xmkn mee udang:)

BlueiceButterfly said...

~terliur plak tengok..huhu :(

nabilasyafiqa said...

hi,follow u back,dear.nice blog aa.suke! :) thanks drop sy punye.:)

liemaopurut a.k.a ana said...

sangat sukee dengan mee udang ;p

Alin Marlini said...

penah tengok kat tv jek...terliur nengok :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ne mee udang yg galmer tue ke??

Fabulous Me said...

Ctk nye gmbr2.. N sodappp nye mee udang!

hazanis said...

follow sini...:)

nak try gak mee udang tu...laporrr la pulak tgk mee tu...:P

kyOkoHayaShi! said...

kejamm nye akak buat entry smpi meleleh2 dh air liuq ney !!! :'(

Liza Razak said...

@budak giler cadbury : a ah...kuah mee ni sedap sangat :)

Liza Razak said...

@einz : kena pegi cari tuh..sedap woo

Liza Razak said...

@hema : betul tuh..terboikk !!

Liza Razak said...

@nurkaloi : memang pekat

Liza Razak said...

@anneraini : nanti kalau ada peluang pegi Taiping, boleh la singgah :)

Liza Razak said...

@kamihidup : alolo..ciannyer

Liza Razak said...

@idasm : betul tu sis..dah laa kt KL ni x de mee udang yang sedap mcm ni

Liza Razak said...

@cik anna : sama mcm husband saya suka mkn udang

Liza Razak said...

@nikisa izas : saya setahun sekali baru nak dapat merasa..hehe

Liza Razak said...

@blueicebutterfly : mmg sedap..hehe

Liza Razak said...

@nabilasyafiqa : tengkiu dear :)

Liza Razak said...

@liemaopurut aka ana : saya pun !!

Liza Razak said...

@alin marlini : gerai mak jah ni penah masuk jalan-jalan cari makan

Liza Razak said...

@baby(mama amana & arief ): a ah rasenyer..

Liza Razak said...

@fabulous me : thank you

Liza Razak said...

@hazanis : tengkiuu follow saya :)

Liza Razak said...

@kyokohayashi! : alolo keciannye :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...