Nov 14, 2011

Aidil Adha From PypyLamb's Instagram

Photography can only represent the present. Once photographed, the subject becomes part of the past.
Berenice Abbott



Saturday.5th November 2011




Esso On The Run Cafe, Setia Alam

Demi menghadapi jam yang teruk di pertengahan jalan nanti, kami isi perut dengan makan nasi ayam.Not so bad nasi ayam On The Run cafe ni.Murah...



Sekinchan

On the way balik kampung, singgah sekejap kat Sekinchan beli mangga untuk dijadikan buah tangan kat mak dan abah.Serious cantik gile pemandangan sawah padi time tu.Sayangnya baru lepas hujan, gambar tak cantik sangat,


 

Sunday.6th November


RPT Desa Seri Bayu,Bota

Pagi raya Mr Kudud pakai baju melayu warna Maroon.Tak de matching-matching pon dengan baju kurung saya.Kitorang main hentam saje





Bota - Tanjung Piandang


Inilah baju raya saya.Baru sebenarnya.Sepatutnya baju raya untuk Raya Puasa 2 bulan lepas, tapi makcik saya terlupa bagi kat saya.So carry forward pakai untuk Raya Haji la kan..hehe.Tema baju raya saya Turquoise + Pink


 
Dalam perjalanan selama 2 1/2 jam tuh, haruslah bosan kan.Mari main Instagram !!



Kereta Honda kami rosak hari sebelumnya..Adeh...Nasib baik ada kereta adik saya.Sorry la Peloq...pinjam sat !!


Tanjung Piandang

Sampainya kami kat kampung.Kena tolong-menolong untuk kenduri cukur jambul.Family Abah ada buat korban.Macam biasa lah kan...haruslah ada sup daging...slurpppppp.Yang bestnye...kenduri dibuat secara gotong-royong.Siap masak pakai dapur kayu lagi.Habis berasap rumah.Rambut saya kena 4 kali basuh baru hilang bau asap tau...hehe


Abah saya buat mulut itik #Korean


Monday.7th November 2011


Tanjung Piandang


Meriah kenduri cukur cambul anak Pak Su saya ni.Jarang dapat tengok kenduri style kampung ni.Makan berhidang...selalu kat KL, buffet je.


Scene yang jarang dapat tengok.Bukak khemah secara berjemaah :)


Ini lah baby comel, anak Pak Su saya .Kesian...dah botak :)


Ini pon anak Pak Su saya.CALON USTAZAH PILIHAN


Habis je kenduri, kami pon balik ke Puchong...Kesian driver ni letih driving jauh....Nanti saya belanja ice cream potong mau??

Sekianlah cerita pendek bergambar saya.....


| All Pictures are From PypyLamb's Instagr.am |




From Puchong With Love,
LIZA RAZAK



12 comments:

puteri nur aqiliah said...

rewang! syiok hbis dpt merewang~
plus, makan berhidang lagi seronok drpd buffet. lagi berselera:D

.: iEyLa :. said...

huhu...sup dlm periuk apsal xsnap sis..hikhik..sure terliur pnye la klu ade pic tu.. :)

Alin Marlini said...

Liza ikut jalan dalam ek..Kak Alin pun kalau balik umah pakcik kat Tg Tualang pun selalu ikut sabak bernam...sebab best tgk sawah padi dan blh singgah banyak tempat..hehehehe

Fabulous Me said...

Honda dlm jem xpe.. Xpnat.. Wooot woooot :P

♥MAMASYAZA♥ said...

memang sronok kalau kenduri kang kampung, semuanya gotong royong, lauk p berhidang...best sgt

NUNU EERA said...

kt kg i da xmsk pki kayu api lgi la.. indu nk msk pki kayu api..

Wawa Tasliman said...

calon ustazah pilihan sangat comel.. :)

Kella said...

menarik semuanya gambar2 di atas.. teknik cantumannya.. pun best!.. lagi.. masak guna kayu api tu memang klassik sangat nampak..

erleena said...

pcik tuh sgt osem !! haha bby comey l :O

HLiza said...

Hi Liza, thanks for coming to my blog. Blog Liza pun menarik jugak! Akak really didn't celebrate much of Aidil Adha this year..huhu.

Ain Atika Zailani said...

seronok dapat kumpul kat kampung reramai...hehhe...ehh sekinchan tu kampung aku laa.. hehehhehe !!!

Jue AbdRahman said...

cantik2 ah gambar neh.. keceriaan terserlah.. terutama nasi ayam tu hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...