Nov 1, 2011

Happy Faces.Graduation Day Pt 1

 Universiti Teknikal Malaysia Melaka Convocation Day . 23rd October


Any man who reads too much and uses his own brain too little falls into lazy habits of thinking.
Albert Einstein




Wednesday - Sunday
Puchong - Bota - Taiping - Puchong - OctTwtFest Shah Alam - Alor Gajah - Ayer Keroh - Puchong

Memang letih gile trip saya 2 minggu lepas.Tapi best dan berbaloi.Mana taknya, mula-mula ke Perak temankan Mr Kudud.Dia ada kerja sikit kat sana.Kemudian balik semula ke Puchong konvoi dengan parents saya hari Jumaat.Hari Sabtu pulak saya share buka booth dengan kawan saya kat OctTwtFest.Set up booth cepat-cepat dan shoot terus ke Alor Gajah, rumah uncle saya.Keesokkan harinya ada konvo adik bongsu saya di Utem.


Apa pon saya sangat happy dan bangga sebab adik saya, Akmal dah berjaya dengan segulung ijazah di tangan. Paling best sebab tunang adik saya Tqah ( http://tqahmisdar.blogspot.com ) pon ikut sekali.Meriah nok.Mak,abah saya dan Tqah gerak dulu ke Alor Gajah sebab saya dan Mr Kudud kena set booth di OctTwtFest.Kitorang sampai rumah uncle saya pon agak lambat, dalam pukul 6 macam tuh.Sampai sana, borak-borak dan rest.Simpan tenaga untuk keesokan harinya.


Kami bertiga (Saya, Mr Kudud & Tqah ) gerak dalam pukul 11 ke Utem, Ayer Keroh.Adik saya,Mak dan Abah dah gerak awal lagi, sebab diorang masuk dalam dewan.Limit 2 orang je boleh masuk.So kitorang pon apa lagi, tido dulu puas-puas then baru gerak ke sana.


Sesampainya di sana, orang memang dah ramai menunggu di luar dewan besar.Semua tunggu graduan keluar dari dewan.Acara belum habis lagi masa tuh, so kitorang pon berlegar-legar di tapak pesta konvo sambil shopping present untuk Akmal.Alhamdulillah cuaca hari tuh agak panas.Nasib baik tak hujan


Sambil-sambil menunggu tuh, kitorang pon camwhoring la.Apa lagi kan.Bukan selalu dapat pergi konvo ni.Actually ni first time saya ke Utem.Sepanjang adik saya belajar di Utem, tak pernah pun pergi ke Utem.Selalu jumpa di Perak je


Photographer yang jadi mangsa dah tentu lah Mr Kudud.Saya suka suasana hari tuh.Boleh rasa energy happy dari semua orang.Semua bergelak ketawa dan berborak-borak.Rasa macam big family pulak


Dah tentunya orang paling happy adalah ibu bapa saya.Selesai sudah tanggung jawab mereka.Adik saya pulak tup-tup dah dapat kerja di Penang.Memang beruntung betul kamu ni.Mana taknya, parents saya kasi Samsung Galaxy 2 sebagai hadiah konvo.Huwaa...jeles !!




Sebagai kipas-susah-mati Twitter dah tentunya sepanjang menunggu tuh, kitorang asyik tweet dan update Instagram memanjang.Bajet celeb je kan.Lantok le, janji kitorang happy.Memang happy pon..rasa nak share dengan semua orag dalam dunia ni :)







Photographed By : Imran Izham aka Mr Kudud
Edited By : Liza Razak



From Puchong With Love,

LIZA RAZAK







26 comments:

onie said...

onie tak sabar nak tunggu konvo...konvo lambat,huhu

Rtp Farra Arisha said...

congratulations to him yah sis ;)
may him get the success life after this :'D

it was fun attending anybody convocations especially our own family members :)

El-Janna said...

mmg best tgk org konvo kan.. uhuuk

.: iEyLa :. said...

congrats to ur sis...
comeynye domo tu..hihkik..
nak mintak gak present convo dr sis la..hihi

IFA Athirah said...

domo!domo!

puteri nur aqiliah said...

congratulation to ur adik! HOHOHOHOOHOHO

hectic betul! tapi mcm happening jek! mari2 share satu dunia!

adarnadzmie said...

meriahkkan klu adanyer konvo.. leh sopin teadybear...hehe

nabilasyafiqa said...

bestnye konvo!

Azi said...

xpernah merasa suasana konvo, masa konvo dulu dalam pantang anak pertama..

Puding Karamel said...

salam ziarah kembali ^^
from sabah

iSmaZuRina said...

is konvo tahun depan.. :( lmbt lg nsk tunggu.. nak domo kun jugak.. comelnya domo pakai graduation cap.. :)

si robot comel said...

domo tu comel.

congrats to him :)

noraliza said...

bestnya pat adiah samsung galaxy 2 tuuu :)

nick dot anis said...

owh tqah.kawan saya la...

us said...

Cute little Domo

NinaAz said...

tahniah..hihi

@xiiinam said...

Tahniah untuk adiknya....dan kakak adik sekali.

c i k a n a said...

congrats to him,sis~
trngat masa konvo bln 3 lepas.. hehe..wah,untungnye dpt galaxy tab 2..hehe =p

ikatankasihku said...

packnyer jadual, kesana kesini..penat dlm kete jer..

tahniah buat adik yer..

kaka said...

cantek tangat2 shawl polka dot coklat awak tuuuuu..

Dalila Hamid said...

tahniah

hanabunga said...

Bestnya hari convo!!!
cantik semua gambar2

Dear hana ada jual inner bawal.Jemput singgah ya.
Thanks <3

iedchan said...

mende wane biru tu comey la..heheh

iedchan said...

Wahh beshnye konvo..kat melaka ..besh nye melaka..rindu nak balik kampung..hehe

KhaiRin said...

lom terlambat rs nyer

tahniah!

budak penjara said...

oh..patung domokun konvo pon de gak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...