Nov 4, 2011

Dolly Eye For Me

Puchong Intan.4th November 2011


Beauty is eternity gazing at itself in a mirror.
Khalil Gibran


Picture From PypyLamb's Instagr.am

Ini kali kedua saya beli contact lens berwarna.Yang berbeza cuma kali ni saya tak beli online, saya beli kat Uptown Kota Damansara.Saja nak cuba..kalau ok senang sket nak beli bila stok dah tak da.Saya suka contact lens yang berwarna, tapi warna brown je sebab rasa macam pelik je kalau pakai warna selain dari brown.Lagi pon Mr Kudud tak izinkan saya beli warna lain.Tak kisah la, janji dia izinkan saya pakai contact lens kan?

Ada 2-3 gerai yang jual contact lens ni.Warna ada banyak pilihan.Saya suka contact lens yang berdiameter besar ( 16 mm ) so mata akan nampak bulat bila pakai.Bila pakai eyeliner dan maskara,mata akan nampak lagi menyerlah.Actually pakai mekap yang nipis saja sudah cukup :)


Picture From PypyLamb's Instagr.am

Saya pakai contact lens bila perlu je.Setakat lepak-lepak biasa memang tak pakai apa-apa pon kat muka.Saya lagi suka serabai je.Lagi pon kadang-kadang malas nak cuci mekap dan rendam contact lens dalam solution.Senang cerita ikut mood..hehe

Contact lens made in Korea ni sangat bagus.Saya suka sebab botol packagingnya menarik dan corak contact lens pon cantik.Ada sesetengahnya tahan lama tapi bergantung pada cara penjagaan kita jugak kan.Jangan laa beli solution yang terlampau murah.Sebab saya dulu pon macam tuh, nak saving punya pasal.Last-last bila pakai mata merah dan akhirnya saya buang je contact lens tuh.Kan membazir

Picture From PypyLamb's Instagr.am

Korang tau tak kat mana lagi ada jual contact lens yang berdiameter besar macam ni? Kalau ada, sila laa share dengan saya.Sharing is caring kan?




From Puchong With Love,
LIZA RAZAK










17 comments:

Aida Azryn said...

aida pakai sekali je time dinner kat poli ritu.. kale grey.. hehe..

QUEENPINK said...

QUEENPINK NAK SHARE PAGE FB YANG MENJUAL CONTACT LENS.QUEENPINK PELANGGAN SETIA DAN SELALU BELI CONTACT LENS KAT SINI.

https://www.facebook.com/lens.mania?sk=wall

Azi said...

xpernah pakai contact lens, takut nak masuk ke mata & tak tahu apa2 psl contact lens.. selesa dgn berspek mata je..

Fabulous Me said...

Assalam u, nak tanya.. Silly Q la kan. HUhuhuhu lense2 comel ni die mmg xde power ke :p

I ni rabun orangnya.. Klu beli yg kat kedai yg brand2 biase tuh smua tak secantik yg uols pakai ni..

onie said...

onie lak,kaler grey je mampu,tapi sekarang dah jarang pakai T_T

LaLaLovy said...

darl, cuba try kira kira. mata akn nmpk lebih besar,, =)

Anonymous said...

Hi Liza,

Ni Sara, beware lens murah2 tau, i pernah terbeli made in china punya..mata merah2 tau...

tp i selalu beli kat sweetlens.blogspot.com. I dah selalu beli, mmg boleh pcya la...

Slmt hari raya aidiladha liza!

einz said...

wah contact lens....hee....kak liza yg tu ade power tak??heheehehee

einz said...

er...kak liza tumpang lalu eh...

nak pomot diri sat....

tolong like sy yer...

i'm asking a help~
like means love....
help me out~
PLEASE CLICK "LIKE" AC first at http://www.facebook.com/pages/Ainoura-Collections/146996722056301 , in order to vote (LIKE) Nur Farahin
Much Appreciated
then click here
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=170346963054610&set=a.169985239757449.40442.146996722056301&type=1&permPage=1
ur vote means a lot to me~

tqvm~

idasm said...

dulu2 teringin gak pakai contact lens berwarna.. tp en suami x izinkan.... huhu...

Nora Shahaira said...

Bukan taknak pakai..tak dibenarkan..huhu..jd tiada pengalaman..

puteri nur aqiliah said...

nak try lah contact lens korea. tapi takut nak pakai sebab ramai ckp x ori. can u suggest contct lens korea mana yg ok?

Cik Kiah said...

lame tak usha blog hot chick ni..heee

misTeaRed said...

cantik.....

Mak cik leez said...

i pakai brown...tapi tak tau sesuai ke tak...soulmate selalu kate mate kecik tapi bijik mate besaq...

http://belogmakcikleez.blogspot.com/2011/11/today-is-my-day.html

Wawa Tasliman said...

be careful.. pernah terbaca ada yang kena infection pakai korean lens ni.. wawa pernah pakai lens big eye time engagement dulu, sekali je. beli blincon kat menara optik alamanda. dark grey pun cantik lah. :)

Syafiqah Hashim said...

siss..cantik2!

btw, pika tag sis kat sini..

http://pikalurve.blogspot.com/2011/11/eleven-ke-11.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...