Nov 24, 2011

Kenduri Di Kampung Itu Lebih Seronok

7th November 2011.Tanjung Piandang,Perak.Majlis Cukur Jambul


When you are joyous, look deep into your heart and you shall find it is only that which has given you sorrow that is giving you joy. When you are sorrowful look again in your heart, and you shall see that in truth you are weeping for that which has been your delight.
Khalil Gibran



Ini merupakan entry sambungan dari : 


Inilah dia suasana kenduri di kampung saya.Semua kerja dibuat secara bergotong royong.Seronok tau..sebab masak pakai kayu api.Yang tak bestnya habis rambut dan baju berbau asap.2-3 hari baru boleh hilang..hehe.Kenduri ni sebenarnya kenduri cukur jambul anak pak su saya.Buat secara kecil-kecilan je tapi meriah.



Kalau rewang macam ni...part paling saya suka part kupas bawang dan tolong goreng ayam.Kalau kupas bawang, boleh duduk dan gosip-gosip.Kalau tolong goreng ayam...sambil goreng..sambil makan ayam..hehe


Thrill gile masak pakai kayu api ni.Dah la susah nak jaga api ni.Bukan boleh control macam dapur gas..Punya la thrill sampai lecur tangan Mr Kudud..hehe






Lauk pauk aritu, ayam masak merah, sup tulang, kerabu dan air asam.Kitorang asyik makan sup je.Setahun sekali je dapat makan daging fresh macam ni






Baby Girl yang diraikan :)


Mak dan abah saya yang comel.


Ok...finally habis pon entry pasal Raya Haji saya..Lately saya agak busy sikit dan tak de mood nak update entry.Ini pon terkial-kial dah taip.Bila saya ada banyak time nanti saya akan update selalu


From Puchong With Love,
LIZA RAZAK



12 comments:

.: iEyLa :. said...

wahhh..umah sis dekat ngan sawah ek???
alorhh..teringin nye nak main2 kat sawah..huhu

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

sungguh tampak suasan kampung yg sgt kerjasama dan gotong royongnya kalau ada kenduri:)

Alin Marlini said...

Ka Alin pun suka suasana kenduri kampung camtu..ssh nak jumpa kat Sg Buloh sekarang.

Liza..kg mana tu? best ada sawah..

Onitsuka_hana said...

seronok gak

♥MAMASYAZA♥ said...

wow 7/11 birthday akak...hehehehe
bestnyee tgk byk tomato dok bergolek dalam periuk besar tu, akak tak makan ayam, makan tomato pun jadikkk la

Anisa Hang Tuah said...

suasana kampung mmg best.meriah dan sepakat

Mrs. Lady's Stylo said...

Salam buat semua stylo ladies di sini! :)

Khas buat PENCINTA HANDBAGS! Koleksi yg stylo & menarik serta tips yang sgt berguna.

Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM! :)

Nur Aischa said...

bestnya :D cantik kampung sis..

KhaiRin said...

perkara yg jarang jumpa kt bandar..
cantik pic2 tu..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

betul2
ai pow teringin nak rasa kenduri kat kg....meriah khen

c'axoera said...

wahhhh rindunyer suasana kampung >_<

cimOt said...

kenduri di kampung boleh jumpa ramai orang..sambil2 tolong-menolong..siyes! suasana yg sgt best compare kenduri yg pakai catering..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...