Sep 23, 2014

Kuala Terengganu : Pasar Payang




Entry Sambungan :
 
 
 
{Pasar Payang, Kuala Terengganu . 7th March 2014}


Assalamualaikum & Hello.

Kalau sapa yang tak tau Pasar Payang yang famous ni..tak taulah nak cakap apa kan...Saya paling suka kalau dapat singgah Pasar Payang ni. Macam-macam ada. Haritu kitorang pegi pukul 10 pagi..nasib baik sempat lagi shopping kuih-muih. Malangnya kitorang tak dapat lama-lama kat situ sebab rasanya haritu hari Jumaat. Banyak kedai tutup awal untuk Solat Jumaat. Jadi laa daripada tak dapat pegi langsung kan.


Haritu saya tak bawak DSLR pun. Malas nak memberatkan beg. Nasib baik ada gopro..sempat laa jugak snap pemandangan yang menarik sekitar Pasar Payang ni. Dah edit pakai lightroom cantik pulak gambar-gambar ni..hehe


Kami semua ni penggila kuih-muih. Shopping kuih macam shopping untuk stok seminggu. Kat KL tak dapatlah kuih-muih yang ikhlas macam ni. Dah la sedap, murah pulak tu! Lepas shopping kuih-muih, kami makan je tepi jalan sambil borak-borak ngan makcik-makcik kat situ. Orang Terengganu ni ramah-ramah orangnya. Pasal tu saya suka pergi Terengganu :)


Dalam Pasar Payang pun jadi korang nak bergambar yer...haha


Ini spesis mamat rakus makan kuih. Tak nyempat-nyempat nak duduk, beli je kuih terus NGAPP !! Teruk betoii!! Itu tandanya kuih tu sedap....alahai rindunyer kat Pasar Payang :(


Haritu kami jalan jugak kat tingkat atas sambil tengok-tengok kain sutera dan batik. Masa tu duit pun dah tinggal ciput je, hanya mampu menengok je la. Kalau banyak duit, saya rasa boleh gila duduk kat situ lama-lama. Semua pun cantik-cantik. Kami banyak beli souvenir je. Lagipun malas nak shopping banyak-banyak pasal kami semua balik naik flight. Beg masing-masing pun kemain berat, tak kira lagi dengan stok keropok losong lagi tu...hehe.


Rindu Pasar Payang...jumpa lagi tahun depan!!





Love,
LIZA RAZAK





FOLLOW ME 
INSTAGRAM | KEEK | FACEBOOK | TWITTER | LOOKBOOK

- Posted using BlogPress from Liza Pypylamb's iPad
Location:Jalan Indah 2,Seri Kembangan,Malaysia

7 comments:

nini said...

bestnya jalan2.....

Umie Artoqiemie said...

antara negeri yang belum pernah dijejak kan kaki.. teringin nye g sana.

babYpose said...

suka pasar payang, ada beli candle stand tembaga dari sana :)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Menarik pasar-payang ni. On the way balik, kena singgah sekali macam ni.

Zee Suhaini said...

pegi pantai timur memang tak puas kak..makanan sumer best2..zee ni pon kalo balik kampung sumer rasa nak makan..sememangnya kuih muih tu susah nak jumpa kat kl..kalo ada pon tak sedap!!

AMIIZAA said...

bestnya pasar payang:)

Kopiolimauice said...

rezeki sy gi ari tu mcm sombong2 la org nya...keadaan kat situ pon agak kotor maybe ramai sgt pelancong kot..so mcm dah malas nak gi lgi ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...