Jul 31, 2012

Iftar With The Scarflets Hosted By Sunsilk Pt 1

{ Al Halabi Lounge, JW Marriot Hotel . 28th July 2012 }


“ This is what we call love. When you are loved, you can do anything in creation. When you are loved, there's no need at all to understand what's happening, because everything happens within you.” 
Paulo Coelho, The Alchemist



 Sabtu lepas saya menghadiri majlis iftar bersama The Scarflets dan Sunsilk. Majlis bermula pukul 6.30 petang dan berakhir pukul 10 malam. Mula-mula sampai di JW Marriot Hotel tu nervous gila...al maklumlah pertama, sebab saya pergi seorang, kedua, kebanyakan yang datang tu blogger-blogger yang terkenal seperti Yuyu Zulaikha, Sheril Sheridan, Atikah Uyun, Shahirah Elaiza dan Emmy Zuraihan. Sampai sahaja di Al- Halabi Lounge tu, mata berpinar-pinar kejap. Masya Allah...cantiknya lounge ni. Lighting pun sangat romantik. Kemudian saya disambut oleh pihak Sunsilk yang sangat friendly. Seterusnya saya diminta untuk bergambar dengan photographer dan mereka bertanya apa signature outfit saya haritu. Saya pun jawab maybe cincin saya kot..belasah je..nervous punya pasal..hehe. Kemudian pihak Sunsilk snap gambar cincin saya tu menggunakan Instax Fujifilm untuk sesi Polaroid. Saya lihat kebanyakan blogger-blogger dah pun sampai. Duduk je terus perkenalkan diri kepada blogger-blogger. Tak tau kenapa nervous saya terus hilang bila berkenalan dengan diorang ni. Semua kepala otak gila-gila dan sangat friendly. 


 Lagi 10 minit sebelum berbuka puasa, pihak Sunsilk mengajak kami mengambil makan di ruangan Buffet. Banyak gila makanan sampai tak tahu nak pilih yang mana satu. Semuanya ala-ala Arab dan Western.Ada nasi arab, grilled lamb, dessert dan macam-macam lagi. Seronok betul berbuka beramai-ramai dengan blogger yang baru saya kenal. At least boleh merasa pengalaman baru :)


Kemudian majlis pun bermula dengan ucapan alu-aluan dari pihak Sunsilk..Seterusnya kami diminta berkongsi pendapat tentang masalah rambut yang biasa dihadapi oleh wanita yang berhijab. Saya paling suka bahagian sharing ni sebab masalah rambut wanita berhijab tak sama dengan wanita yang free hair. Sekurang-kurangnya perkongsian ini dapat memberikan inspirasi kepada pihak Sunsilk untuk mempelbagaikan dan memperbaiki lagi mutu produk di masa akan datang. Selain daripada itu, kami ada sesi polaroid game dan suai kenal antara blogger dan pihak Sunsilk.

 The Scarflets juga tak lokek untuk berkongsi cara mereka  menggayakan hijab. Sesi hijab tutorial ni sangat seronok sebab kami semua belajar ala-ala santai. Boleh bertanya terus kalau tidak faham. Part paling menakutkan, bila kami diminta untuk menggayakan hijab mengikut tutorial yang mereka yang ajar sebelum tu..hehe. Nampak susah, tapi sebenarnya sangat mudah dan praktikal. Saya pun tak sabar nak mencuba sendiri gaya hijab yang mereka ajar tu di rumah.


Last but not least....akhirnya kami terpaksa berpisah. Rasa macam cepat sangat masa berlalu. Sesi terakhir merupakan sesi bergambar. Malangnya saya tak bawa external flash haritu. Gambar banyak yang tak cantik. Sorry yer kawan-kawan. Walaupun saya bawak DSLR tapi disebabkan lighting lounge tu agak malap, kualiti gambar yang dihasilkan agak teruk. Anyway...terima kasih yang tak terhingga buat Sunsilk Malaysia kerana menganjurkan majlis Iftar seperti ini. Terus terang saya cakap..memang the best !!

p/s : Kepada rakan-rakan blogger Iftar Sunsilk ( Aina, Mediha. Isya, Iylia, Nana, Yuyu Zulaikha dan ramai lagi yang saya tak sebutkan di sini ), Love meeting all of you !!





Love,
LIZA RAZAK






82 comments:

Nadia Azira said...

seronoknya dapat pergi....jumpa orang cantik2...me is jealous! hehehe...

Nana Eddy said...

Liza, mana gambar kita kat lobby tu??

cik najihah said...

seronoknye jumpa orang2 cantik

Aida Azryn said...

wow! bestnye dapat jumpa dengan blogger lain. hehe. :)

ieedaz @ mama_isha said...

Wah menarik dan best tu :-) jeles jeles eehhe

nurdani said...

terus ternganga mulut bila tengok tempat tu. sangat cantik. liza razak pun gojes :D

cha said...

Hotel tu sgt sgt cantik ok. Bukan senang nk dpt invitation pg sane. U lucky girl pretty :)

Suza said...

wah best nyer nmpk. best giler nmpk suasana

Aida Jelita said...

mesti best kan weeee

Asma Azuani said...

waaaaa bestnyeeeee. siap dapat jumpe hos whi feveret kitew...teh :)

Asikin Izas said...

bestnya klu dpt join skali:)

Aishah Jahirah said...

seronoknya.....mesti meriah....;)

haz said...

bestnye liza dapat iftar dengn mereka semua~ heheh

onie said...

kak liza pun ada ?wahhh,bestnya :D

ReeneeRaaid said...

wah! bestnyeee..!!
gambar okay ape. huhu!
anyway, u look lovely as always ;)

reeneeraaid.blogspot.com

anakGAJAH said...

waaaaa~ macam best. jealous jap :P

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Bestnya g mkn2 bersama blogger2 famous.cantik deko kat dalam tukan?

Teh pon ada tuh!

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

semua comel2! seronoknye:)

razfira said...

best2.. makanan pon nampak sedih.. yg pki tudung hijau tu pengacara tv ea?

Riena Haiqal said...

wah bestnya... ramai juga blogger yer.. jeles tu..

dyabunga said...

seronoknya dpt berbuka puasa dgn bloggers..huhuhuh

ANIM said...

suka ngan entry ni..sweet sangat!

ANIM said...

suke ngan story dan gambar2 dlm entry ni...sweet sangat! congrats

*zafirah* said...

wah,cantiknya tempat tu..
untungla akak dapat jumpa kak yuyu :)

http://xiexiepinky.blogspot.com/2012/08/kelahiran-putera-ke-5-dalam-keluarga.html

norhidana said...

seronoknyer dpt jmpa kwn2 bloggers tu, yg femes2 lg... tp apasal gambar ada yg tak nampak dik?
mmg cantik betul deko kt situ yek

Delimasari said...

happeningnya.... best

liza♥aufa said...

bestnyer...!

O'gosh said...

gambar tetap cantik...as for me la...maybe sbb awak pro nampak la ketakflawlessannya tu....bestnya dpt g iftar macam tu..

Alin Marlini said...

wah..seronoknyer..kalau Kak Alin konpem keras kematu...hehehe

mummycda said...

teh syuhada pun ada yer....hhhmm bestnya liza dapat berbuka kat situ...mesti happy :)

teratak hati said...

bestnya..cantik tempat tu..

Neeza.Areef said...

mmg klu tgk shawl tu mcm susah je nk pkai tp klu btl2 follow tutorial senang je kan

Chekpid said...

glemernya u :p

cikeyrah said...

Beshnye dapat jumpe blogger2 cntek :))

ஜ miss klanika ஜ said...

kemain lagik tu. the scarflets .

LubLy said...

bestnye..rezeki akak dijemput kan..:)

Niesa said...

wahh!menarik..best nye.. =)

N.Aima K said...

"Part paling menakutkan, bila kami diminta untuk menggayakan hijab mengikut tutorial yang mereka yang ajar sebelum"

-- ok itu mmg menakutkan.. hu hu hu takut bila kita buat dah jadi lain bentuknya

Sue-Rya Qistina said...

awk mmg sentiasa cantik. me jealous ok! hehehehehe..cemane je bole terpilih eh? seronok sgt :)

Zulaika Nasir said...

wow ! awesome ;DD

Zulaika Nasir said...

wow ! awesome ;DD

Liza Razak said...

@Nadia Azira : thank you sis :) mana tau next time nanti awak pulak yg dpt pergi

Liza Razak said...

@Nana Eddy : hari rabu br i upload..sorry lambat sikit :)

Liza Razak said...

@cik najihah : betul tu...diorang semua cantik2

Liza Razak said...

@Aida Azryn : best sangat :)

Liza Razak said...

@ieedaz @ mama_isha : mana tau lps ni sis pulak boleh pergi :)

Liza Razak said...

@nurdani : thank you sis :)

Liza Razak said...

@cha : thank you sis :)

Liza Razak said...

@Suza : memang best sis..tempat pun cantik :)

Liza Razak said...

@Aida Jelita : memang best sis :)

Liza Razak said...

@Asma Azuani : hehe...cantik betul teh faridah tu

Liza Razak said...

@Asikin Izas : mana tau lepas ni turn sis pulak kan

Liza Razak said...

@Aishah Jahirah : walaupun tak ramai tapi tetap meriah :)

Liza Razak said...

@haz : best sgt sis sbb diorang semua friendly

Liza Razak said...

@onie : hehe...magic tak?

Liza Razak said...

@ReeneeRaaid : thank you sis

Liza Razak said...

@anakGAJAH : memang best sis :)

Liza Razak said...

@♥♥azatiesayang ♥♥ : memang cantik sis :)

Liza Razak said...

@~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ : betul tu...seonok sangat :)

Liza Razak said...

@razfira : a ah sis..pengacara wanita hari ini

Liza Razak said...

@Riena Haiqal : ramai jugak..semuanya friendly :)

Liza Razak said...

@dyabunga : memang best sis :)

Liza Razak said...

@ANIM : thank you sis

Liza Razak said...

@ANIM : terharu saya sis :)

Liza Razak said...

@*zafirah* : seronok sgt jumpa yuyu sbb die comel sgt :)

Liza Razak said...

@norhidana : sbb saya yang snap gambar..tu yg x nampak muka tu..hehe

Liza Razak said...

@Delimasari : memang best sis :)

Liza Razak said...

@liza♥aufa : memang best sis :)

Liza Razak said...

@o'gosh : thank you sis

Liza Razak said...

@Alin Marlini : mula2 sampai saya pun macam tu jugak tp semua tu hilang sbb diorang semuanya friendly

Liza Razak said...

@mummycda : memang happy sangat dpt jumpa diorang semua

Liza Razak said...

@teratak hati : betul tu sis...memang cantik :)

Liza Razak said...

@Neeza.Areef : betul tu sis :)

Liza Razak said...

@Chekpid : blogger lain glamer la...saya tak pun :)

Liza Razak said...

@cikeyrah : memang best sis :)

Liza Razak said...

@ஜ miss klanika ஜ : hehehe...

Liza Razak said...

@LubLy : amin..thank you sis :)

Liza Razak said...

@Niesa : memang best sis :)

Liza Razak said...

@N.Aima K : betul tu sis

Liza Razak said...

@Sue-Rya Qistina : saya pun x tau sis..tiba2 je dpt email invitation

Liza Razak said...

@Zulaika Nasir : thank you sis

Liza Razak said...

@Zulaika Nasir : thank you sis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...