Jul 10, 2012

Buchida Garden BBQ & Steamboat

 ♫ Soundgarden - Live To Rise

{ Buchida Graden BBQ & Steamboat - Masai, Johor . 5th July 2012 }


“None of us knows what might happen even the next minute, yet still we go forward. Because we trust. Because we have Faith.”
Paulo Coelho, Brida


{ Pictures Taken With Iphone 3GS . Follow Me On Instagr.am : pypylamb }


Minggu lepas saya mengikut Mr Kudud out station ke Masai, Johor. Kami ke sana selama 5 hari. Boring jugak saya sebab satu hari suntuk saya akan memerap di dalam bilik hotel sementara tunggu Mr Kudud balik. Malam baru dapat kami keluar. Awal-awal kami sampai tu, kami hanya makan kat gerai makan berdekatan je sebab Mr Kudud pun busy dengan preparation training dia. Nasib baik ada bantuan Foursquare, boleh la saya research tempat makan yang sedap-sedap kat sana. Malam terakhir kami kat sana, saya ajak Mr Kudud makan kat steamboat kat Buchida Garden ni. Itupun saya dapat tau melalui Foursquare. Senang betul guna application ni bila travel kat tempat baru. Ingatkan jauh, rupa-rupanya belakang hotel kami je. Konsep restoran ni simple je. Outdoor BBQ & Steamboat. Meja semuanya kat tepi jalan je. Macam makan kat gerai biasa. Saya ingatkan mahal steamboat & BBQ kat restoran ni. Rupa-rupanya murah je. Hanya RM 18 untuk dewasa. Choice pun agak banyak tapi tak bolehlah compare macam Seoul Garden tu. Untuk harga RM 18 seorang memang berbaloi. Pilihan kuah sup & tom yam pun sedap. Malam tu kami makan sampai bulat perut masing-masing. Nasib baik nak balik hotel dekat je, kalau tak mau saya call teksi untuk balik...hehe


Untuk panduan kepada sesiapa yang berminat mengunjungi Buchida Garden ni...ini dia alamat restoran ni. Kalau nak lagi mudah, search je kat Foursquare, boleh tau direction sekali :)




Love,
LIZA RAZAK





42 comments:

Anisa Hang Tuah said...

sedapnyaaaa

Gieyana said...

tgk food mmg suma menyelerakan..:-)

~Beb~ said...

vahvahvahvah..bestnye! my fave tu steamboat n bbq. 4sq mmg byk mmbatu. sgt! sll pg tmpt org hilang punya.xtau ape..google pon xsmua org cerita kt dlm net kn ape yg kte carik. 4sq senang. and harga utk 18 sgt murah sbb siap kepah and udang segala.. 5hari? rindu la awak kt anak2 bulus awk tuh. hihihihi

Mizz ErMa said...

wah, sedapnye..da lama xmkn steamboat..besok nak p celebrate anniversary kat johhny's lah..hehe

✿Lady Ainaa✿ said...

Ya Allah, sedapnyewwww syg!!! dah la tengah mengidam steambot dgn bbq!!! huaaaa, pakat2 post psl makanan... T^T lapau!!! btw, nice captured

Rara Nasiha said...

rasa lapar tiba-tiba :)

Chic Na said...

wahh nampak sedap la. :)

HeNRieTTa JoSe said...

yummy...dh lamer xmkn steamboat..

syAzAnA said...

berguna jugak foursquare ni rupanya. senang cari tempat yg best utk MAKANG. haha.

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

lama xmkn steambox..huhu

Ietams said...

bestnya.. memang murah kalo cume RM18

Noraim said...

khamis lps kwn2 sekerja mkn kat situ. uwaaah, sy tak pegi pun.

Salmiza said...

La kt situ rupanya...mmg sedap..:)

Kesuma Angsana said...

wah rezki melimpah ruah cam ni! mesti sedap giler nih!

baby lydia said...

dya dok jb pn x thu kt masai de steamboat.klu col dya..msti leh dinner sama2 kn.. :)

Cho Zila said...

ehmmmm nampak sangat sedap.. sambalpun nampak sedap...

Outbound di malang said...

salam gan ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya gan !

♥MAMASYAZA♥ said...

akak slalu bwk anak2 mkn steamboat kat cinta syg resort sp, sedap kat situ, dah kenyang boleh sambung karaoke pulak

siti kektus said...

ok lah kan rm18 sampai kembung perut. heheee :D

aih, esok lusa dapat makan steamboat kan best. :D

DEL said...

lapar jadinya bila tgk gmbr2 makanan tu.... ish!

NadyaBubble said...

Yummy !

Liza Razak said...

@anisa hang tuah : memang sedap sis :)

Liza Razak said...

@gieyana : betul tu sis :)

Liza Razak said...

@~Beb~ : ada foursquare memang menyenangkan..rindu betul saya kat anak-anak bulus tu..balik terus peluk diorang..hehe

Liza Razak said...

@Mizz ErMa : wajib pergi tuh..hehe

Liza Razak said...

@✿Lady Ainaa✿ : kalau teringin..cepat2 pergi makan..hehe

Liza Razak said...

@rara nasiha : cepat makan :)

Liza Razak said...

@chic na : memang sedap sis :)

Liza Razak said...

@henrietta jose : nanti cepat2 pegi makan steamboat

Liza Razak said...

@syAzAnA : betul tuh..memang berguna :)

Liza Razak said...

@~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ : hujung minggu ni boleh la makan :)

Liza Razak said...

@ietams : memang murah sis :)

Liza Razak said...

@noraim : ala...ruginye tak pergi

Liza Razak said...

@salmiza : sis pernah makan kat situ ke?

Liza Razak said...

@kesuma angsana : thank you sis :)

Liza Razak said...

@baby lydia : next time kalau saya pergi johor lagi..saya contact sis yer :)

Liza Razak said...

@cho zila : memang sedap sis :)

Liza Razak said...

@Outbound di malang : w'salam..terima kasih :)

Liza Razak said...

@mamasyaza : wahhh..lepas makan terus karaoke yang best tu

Liza Razak said...

@siti kektus : weekend ni awk pergila makan steamboat :)

Liza Razak said...

@del : cepat2 makan yer :)

Liza Razak said...

@nadyabubble : true !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...