Mar 27, 2012

Malaysian 2012 F1 Grand Prix.Race Day

Sepang F1 Circuit. 25th March 2012

“If you imagine how many years the other guys have been in my position I'm in now, they have been motivated to get back and challenge the leaders, ... There's no reason not to be motivated and I look forward very much to challenging again.”
Michael Schumacher



Yeay...finally race day !! Kami gerak awal kali ni sebab takut jam teruk kat Sepang.Gerak dari Puchong lebih kurang pukul 12.30 tengah hari.Memang jam pun, tapi nasib baik tak teruk sangat.Kami parking kereta punya la jauh.Tak kisah sangat lah kan sebab ada kemudahan shuttle bus.Turun je dari kereta dah dengar bunyi kereta F1 praktis sebelum race pada pukul 4 petang.Excited sangat time tuh sampai dah tarik tangan Mr Kudud supaya jalan cepat sikit...nanti miss tengok diorang praktis...hehe.Dengan muka malas layan, makanya Mr Kudud pun ikut saya sambil jalan laju-laju.


Tempat duduk kami kat Hillstand K2.Tak de bumbung dan tempat duduk yer.So boleh berpiknik sesuka hati di atas rumput.Nasib baik saya bawak tikar dan payung besar.Boleh la feeling ala-ala piknik kat situ.Masa kami sampai tuh cuaca sangat panas.Peluh keluar macam air hujan.Panas sangat.Tapi tak kan patahkan semangat saya untuk menonton F1..hehe


Sambil-sambil menunggu...sambil tuh saya update twitter & instagram..Bajet pengulas sukan pulak kan..hehe.Sampai habis bateri iphone saya kerjakan.Lepas tuh saya online pulak guna Blackberry Mr Kudud...hehe.Hari tu penuh timeline saya dengan tweet pasal F1..hehe


Jangan tiru aksi ini di mana mana yer..hehe

 
Practice session...


Geng fanatik Ferrari...semua pakai baju dan topi warna merah


Kat Hillstand K2 tu ramai sangat foreigner..semua lepak ala-ala piknik kat situ.Ada yang main kad, borak-borak dan sunbathing pon ada.Bajet tepi pantai pulak diorang ni..hehe.Tapi best sebab diorang ni sangat happening dan sporting.Nak harapkan orang kita jangan harap..contoh bila lagu Negaraku dimainkan, ada yang tak berdiri tau.Tak patriotik langsung.Foreigner pun pandai hormat tau.Siap berdiri lagi





Race day ni betul-betul menguji ketahanan fizikal.Mula-mula sampai cuaca panas sangat.Lepas tuh hujan lebat betul-betul masa race bermula.Bayangkan kitorang ni mengharapkan payung je untuk berteduh dari hujan.Race terpaksa dihentikan pada lap ke 9 sebab keselamatan akibat hujan lebat yang teruk



 
Masa hujan ni memang susah la nak shoot guna DSLR.Terpaksa tunggu hujan teduh sikit baru boleh shoot kat tepi pagar.Kebanyakkan penonton kat tempat kami tuh semuanya ada DSLR dan lens yang power.Maybe kebanyakkan diorang ni photographer kot.Semuanya tertumpu kat tepi pagar untuk dapatkan best shot


Sebenarnya paling thrill menonton F1 ni bila hujan lebat.Masa ni baru boleh tengok skill para pelumba dan team mengatur strategi race dan penggunaan tayar yang betul.Suspens je tengok diorang race dalam hujan.Walaupon team Mercedes-Petronas tak menang...tapi saya tetap happy sebab dapat tengok Michael Schumacher race secara live...hehe.10 tahun baru dapat peluang tau..hehe









Thank you Mr Kudud for this opportunity.Hopefully kita boleh tengok Japan GT dan Moto GP pulak lepas ni :)



From Puchong With Love,
LIZA RAZAK







28 comments:

Mizz ErMa said...

wah, nampaknya tuan belog nih mmg betul2 peminat tegar f1! hehehe

Syafiqah Hashim said...

seronok nyaa~

Tiramisu Fatiema said...

wow..seronok ye sis..sy tak berpeluang lagi tengok F1 live..bukan senang dapat peluang camnie..enjoy je tengok gambar2 nie..thanks share..

aLya maNip said...

seronok gila dapat tengok live..hehe

laskar pelangi said...

tengok gambar tu semua pun dah rasa excited lebih:) dah la gambar besar camtu.puas ati tengok:)
bestnya dia berpeluang tengok live :)

zOeY zAu YaH said...

wahh ok lah tu minat..untung cik abg..selalu ppuan x minat sgt kan haha..

MaryaYusof said...

As salam Liza,

Bestnya, untung dpt tgk F1, kitorg ni dulu rs menyesal lak tak pegi Sepang tu menonton F1 padahal dekat je dgn umah... Lpas ni kena pergi at least sekali tgk... Bila lah nak balik ni...sigh*

.: iEyLa :. said...

syokkkk!!! bestla dpt berkelah kt situ..
tp ptg tu ujan kan sis.. :)

♥ Elin ♥ said...

you two looked awesome!
and i'm loving your shawl!!!
muuuaaaahhhh!!!

♥MAMASYAZA♥ said...

sronokkan dpt pegi tgk. akak belum berpeluang lagi bwk anak2 ke sana walopun dah dekat sgt ngan umah angah

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

my fren told me that burger dlm tue rega 25 hengget ekkk...mahai nyer....ai suker shawl u tue, cantek sangat laling....

HeNRieTTa JoSe said...

bestnye bestnye....tapi takut juga tgk track tu yea...dalam tv xnmpak sangat...huhuhu....wish i was there too....

O'gosh said...

wah..best betul bila tgk dia lap tu...mmg nampak sangat panasnya sebab liza berpeluh...huhu...saya ni kene tgg anak besar la br bole pegi tmpt panas2 ni..

NadyaBubble said...

Wahhhhhhh, best gila !

Liza Razak said...

@mizz erma : betul tuh..minat sgt !! hehe

Liza Razak said...

@syafiqah hashim : yup..seronok sgt !!

Liza Razak said...

@tiramisu fatiema : saya pon first time dapat tgk :)

Liza Razak said...

@alya manip : a ah..seronok sgt

Liza Razak said...

@laskar pelangi : hehe..seronok sgt saya dpt tgk live

Liza Razak said...

@zoey zau yah : probnye saya yg minat lebih2..cik abgnya kurang sikit..hehe

Liza Razak said...

@marya yusof : serious next time awak kena tgk..best sgt !!

Liza Razak said...

@ieyla : a ah..hujan lebat pulak tuh..jenuh kena berteduh bwh payung

Liza Razak said...

@elin : thank you :)

Liza Razak said...

@mamasyaza : tahun dpn boleh la akak pegi bwk anak-anak sekali :)

Liza Razak said...

@lady ayu : saya pegi baru-baru ni x mahal sgt..tp ttp x beli kt sana..baik beli kt luar.murah dan sedap :)

Liza Razak said...

@HeNRieTTa JoSe : bunyi kereta F1 tu yg paling x boleh tahan..bingit sangat..hehe

Liza Razak said...

@o'gosh : mmg panas gile..peluh menitik mcm air hujan je..next time boleh la sis pegi bila anak dah besar sikit

Liza Razak said...

@nadyabubble : yup...best sgt :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...