Mar 9, 2012

Review : Christian Dior Crayon Waterproof Eyeliner

Zest is the secret of all beauty. There is no beauty that is attractive without zest.
Christian Dior




Dah lama saya tak buat review pasal produk kan? Hari ni saya macam rajin sikit so saya akan review eyeliner yang dah 3-4 bulan saya beli.Terlupa nak buat review sebenarnya..hehe.Mari kita mulakan!!

Set eyeliner ni namanya DIOR Crayon Waterproof Eyeliner .Didatangkan dengan 1 batang eyeliner dan pengasah sekali.Harga dalam RM 70++.Mahal sikit dari M.A.C Gel Eyeliner yang saya pakai sebelum ni.


Ini dia tip crayon eyeliner tuh.Saya selalu asah tak terlalu tajam sangat supaya senang nak apply kat mata.Mata crayon ni mudah untuk dilukis tapi kalau silap lukis memang susah nak padamkan.Kena pakai make up remover untuk hilangkan.


Yang ni pulak smudge sponge.Digunakan untuk membuat effect smokey eyes.Tapi saya jarang guna pon sebab tak pandai sangat..hehe.Kalau saya buat smokey eyes..mata akan bertukar menjadi  Mata Panda.So saya tak boleh la nak berangan buat mata ala-ala Avril Lavigne yer.Simpan je la angan-angan tu...hehe


Ini dia hasilnya bila pakai.Tapi saya lukis comot la.Ikut mana sempat je.Walaupun eyeliner ni nampak macam best sebab senang nak apply tapi sebenarnya produk ni taklah sebagus macam M.A.C Gel Eyeliner yang saya pakai sebelum ni.Kenapa? Selepas pakai 4-5 jam..eyeliner pada mata korang akan bertukar menjadi 'Mata Panda'.Itu kalau cuaca panas dan muka berpeluh.Kalau cuaca sejuk,boleh la tahan lama sikit.Everytime pakai,jenuh la nak kena tanya husband..."Ok tak mata i ni? Comot tak?" Tapi memandangkan saya dah terbeli makanya terpaksalah pakai sampai habis..yer dok? Jangan membazir yer..

Secara kesimpulannya saya akan patah balik membeli M.A.C Gel Eyeliner seperti yang saya pakai sebelum ni.Tapi review saya mengikut keserasian kulit saya.Sebab kulit saya ni jenis combination.Ada spot berminyak (Mata,Dahi & Hidung ) Mungkin korang sesuai pakai.Saya rasa spesis mata saya ni sesuai pakai eyeliner bentuk gel.Kalau pakai pensel atau crayon confirm jadi mata panda...Owhh Tidak !!




From Puchong With Love,
LIZA RAZAK


39 comments:

.: iEyLa :. said...

kalau ila plak better pakai yg pencil..
kalau gune gel mau jadi cam opera kang..hikhik

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

YM pun prefer Gel eyeliner...lebih tahan lama, almaklumlah mata YM ni sepet, huhu...

Bitt (double IS) said...

i like this post!!!
2 thumbs up!
mungkin cuaca kat sini kot :)

ryhan ann said...

org dh cantik kalo tak mekap pong cantik...kalo akak yg pakai dh tentu2 serebeh..

KhaiRin : anies said...

sm la kite...lani pakai jenama avon je.. try ada ati gak nk try maybelline..

Wawa Tasliman said...

pernah pakai DIOR punya make up collection mcm lipstick blusher tapi still tak boleh lawan MAC. For eyeliner MAC is my choice. :)

Liza nati make tutorial pakai eyeliner mcm u ok.. :)

aniswany said...

anis suka gel eyeliner..huhu pensil mcm 2nd choice kalo gel tu abes =D

Puan Besar Shag Yahaya said...

Shag tak boleh pakai eye liner langsung. Pakai lah gel ke pensel ke, comot macam tu jugak. Sedihnya :D

Alin Marlini said...

cantik :)

bab comoton kat mata tu bak panda tu mmg diakui...hehehe

ascil.punye.lah said...

mata kita sesuai liquid dengan pensel.haha.tapi selalu guna pensel je.

Mia Adriana said...

xpenah pakai yg gel. ok kew ek?

anisalya said...

harus la saya tak pandai nak guna benda alah ni.

tia said...

tia dah try mcm2. lastly pakai eyeliner from avon. lagi best! ahaha! :)

cik chinta said...

kt de beli gak mac gel eyeliner. still dlm kotak. tak terguna lagi. hampehhhh

aLya maNip said...

alya pakai yg murah punya. pakai elianto liquid utk atas mata n in2it pencil kat bwah mata. tggu abes je baru nk try gel plak. stakat ni seme org ckap pakai gel eyeliner okea..hehe

kiera'sakura said...

pencil x reti, gel lagi la x reti nk guna..hukhukhuk

Sue-Rya AQ said...

me like semua jenis eyeliner..me n eyeliner mmg x bole dipisahkan..aceeehhhh...hehehehe..

but, u still sweet even with simple make-up..serius cantik!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

nampak kamu pakai cantek ja...

kakD plak tak pandai nak pakai...huhuhuhu....

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

nampak kamu pakai cantek ja...

kakD plak tak pandai nak pakai...huhuhuhu....

♥MAMASYAZA♥ said...

cantik sgt

Liza Razak said...

@ieyla : ye ke? kalau saya pulak..pakai pensel jd mata panda ..hehe

Liza Razak said...

@yayansmum aka ym : betul tuh..lagi tahan lama

Liza Razak said...

@bitt ( double is) : betul tuh..cuaca kat Malaysia ni panas sbb tu x tahan lama sgt

Liza Razak said...

@ryhan ann : belom cuba belom tau :)

Liza Razak said...

@khairin anies : maybelline pon ada gel eyeliner..nanti cuba la

Liza Razak said...

@wawa tasliman : true..MAC still the best !!

Liza Razak said...

aniswany : tu laa..sementara nk beli baru tuh..kena la pakai apa yg ada kan

Liza Razak said...

@puan besar shag yahaya : ye ke? boleh try praktis selalu.mungkin ok ke

Liza Razak said...

@alin marlini : kan? kalau cuaca panas lagi menjadi2

Liza Razak said...

@scil.punye.lah : bagusnya..mata saya ni ngengade sikit

Liza Razak said...

@mia adriana : bagus & tahan lama..cuba lah :)

Liza Razak said...

@anisalya : pernah cuba tak?

Liza Razak said...

@tia : ok tak?? nk cuba jugak la mcm ni

Liza Razak said...

@cik chinta : laa..npe x pakai lagi :)

Liza Razak said...

@alya manip : gel eyeliner mmg ok..nnt try ek

Liza Razak said...

@kiera'sakura : erkk..maybe awak x suka pakai kot :)

Liza Razak said...

@sue-rya aq : sama la..saya suka sgt eyeliner..

Liza Razak said...

@ladyzul : nanti cuba la akak :)

Liza Razak said...

@mamasyaza : thank u sis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...