Mar 20, 2012

Inspirational Movie : Rocky

Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It is a very mean and nasty place and it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't how hard you hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving forward. How much you can take, and keep moving forward. That's how winning is done. Now, if you know what you're worth, then go out and get what you're worth. But you gotta be willing to take the hit, and not pointing fingers saying you ain't where you are because of him, or her, or anybody. Cowards do that and that ain't you. You're better than that!
Rocky Balboa


Satu-satunya movie yang boleh membuatkan saya menangis everytime saya tengok ialah Rocky.Saya rasa ramai antara korang yang pernah tengok movie ni.Movie ni actually dah lama.Start dari 1976 kalau tak silap.Ada banyak sequel...start dari Rocky sampai la yang latest Rocky Balboa.Serious kena tengok kalau anda mengalami simptom-simptom seperti ni : putus asa, kurang keyakinan diri dan yang sewaktu dengannya.

Kita selalu ada impian tapi selalu tak tercapai.Kenapa? Sebab kurang determination.Selalu tak bersungguh-sungguh.Gagal sekali terus berhenti.Itu lah antara pengajaran yang saya dapat dari movie ni.Walaupon dah tengok berkali-kali, tapi bila tengok scene Rocky Balboa ni training,ditambah pulak dengan soundtrack movie yang inspiring gile....mesti menangis sebab saya boleh rasa positive energy  Rocky Balboa dalam movie tu.Bila saya down, saya akan dengar lagu soundtrack Rocky ni, secara automatik semangat tu akan datang balik.Saya akan imagine yang saya ni Rocky dan saya akan fight apa saja cabaran dalam hidup saya :)


Ini antara video yang saya pilih kat Youtube.Moga video ni boleh memberikan inspiration pada korang semua :)





From Puchong With Love,
LIZA RAZAK


6 comments:

.: iEyLa :. said...

yepp!!lame dah cite ni..
ingat lagi time cite ni kuar time tu xgune cd lagi..
so kat umah ade la tape yg petak besar tu cite nih.. :)

Anisa Hang Tuah said...

my mom & dad favourite movie nie =)

KhaiRin : anies said...

bla tgk cite ni hensem banget SS ms ni hehehe

Liza Razak said...

@ieyla : zaman kecik2 dulu saya pon tgk pakai tape besar tuh..hehe

Liza Razak said...

@anisa hang tuah : favourite saya jugak

Liza Razak said...

@khairin anies : kan?? hensem gile !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...