Mar 21, 2012

Desaru Getaway

Pulai Desaru Beach Resort, Desaru. February 2012


No dreamer is too weak, no dream is beyond our capasities
Paolo Coelho
 

Baru-baru ni saya dan Mr Kudud bercuti ke Desaru, Johor untuk 3 hari 2 malam.Kami bermalam di Pulai Desaru Beach Resort.Bilik yang kitorang dapat tu agak besar..rasanya boleh muat 3-4 orang kalau ada katil lebih.Siap ada balkoni menghadap pantai (tapi tak nampak pantai pon..hehe).Saya membayangkan Desaru tu happening macam Port Dickson, tapi malangnya sangkaan saya tu salah.Desaru ni agak sepi sikit.Maybe masa tuh bukan musim cuti sekolah.Kebanyakkan yang menginap di hotel tuh semuanya Singaporean.


Tak banyak pon aktiviti yang kami buat selain berehat dalam bilik, ronda-ronda romantik tepi pantai dan makan.Nama pon bercuti kan? Haruslah berehat-rehat.Masa kami datang tu pon tiap-tiap hari hujan, aktiviti pon agak terbatas.Sebab tu lah gambar kurang..hehe


Ini keadaan bilik hotel kami.Actually service hotel ni agak kurang best sikit.Masa sampai tuh, macam-macam benda basic seperti towel tak de.Bila call mintak diorang hantar, punya la lambat.Yang tu tak pe lagi..Keesokan harinya bila mintak iron board pon lambat.Adoi..sadis betul.Keadaan bilik kurang memuaskan..siap ada lipas mati lagi.Tak tau la kalau housekeeper kemas bilik sambil lewa.Sabar je la kan..Sayang...hotel cantik tapi service tak bagus.


Pemandangan dari balkoni


Palm Brasserie Cafe


Tapi makan kat sini best.Kitorang breakfast kat Palm Brasserie Cafe..Choice banyak dan tempat pon romantik.Kami selalu makan kat luar.Boleh rasa angin laut sambil makan kenyang-kenyang.Lunch pon best..tapi menu dia semua western je.Sekali sekala makan lunch western macam ni superb la kan.Suka sangat interior Palm Brasserie Cafe ni..Ala-ala English Style.Kadang-kadang kami dinner makan nasi di Bandar Penawar..lepas tu ronda-ronda di Pantai Desaru.Sunyi betul Pantai Desaru ni...kami nk mandi manda pon agak takut sebab tak de orang mandi pon.Maybe sebab hujan, ombak pon agak kuat so orang takut nak mandi manda


Finally holiday kami dah berakhir...bye-bye Desaru !! Apa-pon kami still enjoy sebab boleh holiday berdua-duaan...hehe.Bukan selalu macam ni kan...







From Puchong With Love,
LIZA RAZAK




40 comments:

onie said...

dah macam kat restoran full house kan,omeiiiii...... honeymoon kali ke berapa tu?hehe

MumMe said...

cantik2 sgt gambar Liza...

luqman zakaria said...

very nice~ cantek loh~~ teringin pergi sane jgk! T__T..

regards.
arepnakbebel.com

Huda said...

oh, saya masa bercuti duduk kat lotus desaru beach resort, memang seronok sangat..tapi betullah cam u cakap, desaru tu sepi kan..

Tiramisu Fatiema said...

tak pernah smpai lagi desaru..cantik ek tempat dia..tengok gambar ponn enjoy je..tuan blog nie sngt gorges..hehe..nanti kalau de peluang nak pergi sini..

ellenyna said...

itu bridge ke Liza ? wow.

jemarisuri said...

cantik js tak pernah smpi sini...huhu

InaAchik said...

pernah gi desaru masa blajar kat utm dulu tapi kite x suka sgt sebab kite dah biasa pantai cantik kat teganu. hehehhee... demand x? ;p

aLya maNip said...

seronoknya dapat spend masa berdua kat pantai..

nice pic :)

oshinz said...

eh terliur pula tengok makanan tu. nyumnyum!!

~SaL IjOu~ said...

kalo waktu bercuti cuaca x elok agak terkilan,kan..tp tu la, kita x ley nak expect apa nak jadi..maka nikmati cuti seadanya..janji bley bercuti & luangkan masa bersama yg tersayang..itu lebih cukup dari memadai~ =)

fira. said...

ahhhh.. holiday!!! bestnye!!!

Sue-Rya Qistina said...

bestnye dpt bercuti2 sambil honeymooning..cantik la awk liza..sepadan dgn mr kudud :)

.: iEyLa :. said...

cantikk!!!
tp tgk mr.kudud dah cam running man dah tu..hikhik

nurul huda jumri said...

waahhh..cantek laa..bestnye dpt g cuti2 kan..=)

Liza Razak said...

@onie : ntoh...x ingat la onie..hehe

Liza Razak said...

@mumme : thank you :)

Liza Razak said...

@luqman zakaria : thank you :)

Liza Razak said...

@huda : tu laa...sunyi sangat

Liza Razak said...

@tiramisu fatiema : nanti ade free time pergi lah..boleh relax2

Liza Razak said...

@ellenyna : a ah..bridge baru kot

Liza Razak said...

@jemarisuri : nanti try la pergi..best jugak

Liza Razak said...

@inaachik : betul..pantai terengganu lagi best

Liza Razak said...

@alya manip : sekali sekala mmg best

Liza Razak said...

@oshinz : sedap...tp saya dah lupa nama makanan tu

Liza Razak said...

@sal ijou : tu la..nk buat macam mana kan..layankan je.hehe

♥MAMASYAZA♥ said...

akak penah pegi desaru masa ami kecik. skali tu ajelah, pastu tak penah sampai lagi

NurulizzaH said...

dear,desaru memang dah lama sepi.kalau ada pun singaporean.tak boleh expect tempat nya macam PD.sy yg org johor pun tak ingat brapa kali jejak sana...hehe

Liza Razak said...

@fira : best la jugak..hehe

Liza Razak said...

@sue-rya qistina : thank u :)

Liza Razak said...

@ieyla : die tuh gedik je lebih

Liza Razak said...

@nurul huda jumri : seronok kalau dpt pergi sekali sekala :)

Liza Razak said...

@mamasyaza : x best sgt laa...sunyi sepi

Liza Razak said...

@nurulizzah: tu laa saya ingatkan macam PD..hehe

HeNRieTTa JoSe said...

huhuhu....dah lamer teringin nk pergi sana....

suzie rahman said...

subhanallah...cantik lah suasana kt sna erm.nyaman je rs.

cici tembikai said...

cantiknya T_T tak pernah sampai lagi .

Liza Razak said...

@henrietta hose : nanti ada masa boleh la pegi :)

Liza Razak said...

@suzie rahman : betul tuh..sesuai untuk relax

Liza Razak said...

@cici tembikai : saya pon baru first time ke sana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...