May 9, 2012

The Wedding Story

{ Hotel Seri Malaysia, Kangar. 29th April 2012 }


"The language that everyone on earth was capable of understanding in their heart. It was love" 
Paolo Coelho



Balik dari kenduri kat Kulim, kami meneruskan perjalanan ke Kangar, Perlis.Menghadiri majlis perkahwinan anak YB Senator Abd Shukor, bapa saudara Mr Kudud.Kali ni berbeza sikit sebab diadakan kat Hotel Seri Malaysia dan dihadiri oleh DYMM Raja & Raja Perempuan Perlis.Ini merupakan kali pertama saya menghadiri wedding protocol kat Perlis


Pengantin merupakan sepupu perempuan Mr Kudud.Kami Panggil Kak Naz.Saya suka wedding dress dia haritu.Cantik sangat


Lauk pauk kenduri tu sangat best.Ada ayam masak merah (favourite saya!), dalca, acar buah dan udang goreng.Selain tu ada kambing golek dan sate jugak.Confirm membulatkan perut saya...hehe


Fara Fauzana pon ada jugak haritu.Beliau merupakan best friend Kak Naz masa study kat UiTM dulu.Duduk sebelah dengan meja saya.Friendly habis Kak Fara ni.Mr Kudud memanjang je mengusik Kak Fara ni.


Bergambar dengan kakak ipar dan anak saudara saya


DYMM Raja Perempuan Perlis


Siapa yang saya jumpa lagi?? Datin Normala Samsudin !! Adoi..kenapa lah natural beauty sangat Datin ni.Sempat saya usik Datin cakap Datin ni sangat awet muda tau.Datin Normala gelak je..hehe



Finally dapat bergambar dengan Fara Fauzana.Rasanya lebih 3 kali snap gambar..hehe.Mana taknya memanjang nak tergelak je


Bergaduh dengan Fara Fauzana ke Mr Kudud?? hehe..


Sesi tarian dalam dewan selepas majlis berakhir.Nasib baik saya lari cepat-cepat.Malu nak menari depan DYMM Raja Perempuan Perlis.Cute sangat sebenarnya masa ni.Ada yang menari dengan isteri masing-masing dan ada yang menari dengan anak masing-masing.Saya tak pandai menari.Tak tau lah jadi rupa apa kalau menari dengan Mr Kudud.Mesti kelakar gila rupa...hehe


Kemudian ada sesi open karaoke kat lobby hotel.Saya pon tak terkecuali menyanyi dengan Mr Kudud..hehe.Masa ni.Macam-macam gelagat boleh saya lihat di sini..Sweet je tengok kalau isteri menyanyi kat atas pentas, sang suami dengan gentleman nye hadiahkan bunga


Bila Kak Fara masuk je sesi karaoke, lagi happening !! Siap karaoke lagu dangdut gitu.Mr Kudud dengan sepupu-sepupu jadi penari kat tepi pentas.Hadoi gamat habis masa tu !! Kagum tengok mak dan bapa saudara Mr Kudud yang sporting habis malam tu.Rasa macam family day pon ada jugak..hehe




Ini antara wedding yang saya saya susah nak lupakan.Bayangkan majlis habis dalam 11 malam tapi kami balik pukul 1 pagi.Seronok sangat sampai lupa nak balik..hehe.Paling best dapat jumpa dengan Fara Fauzana dan Datin Normala Samsudin.Nanti saya update cerita saya dan Mr Kudud di Kuala Perlis dan Padang Besar :)


From Puchong With Love,
LIZA RAZAK







34 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

bestnyer kenduri leh jmpa org2 pemes ni...lawa baju uols

budakbaik said...

wah nie yang makin tak sabar nak balik Perlis nie..waaaa..

O'gosh said...

comel la ada family sporting macam ni...and u r so lucky to be part of it kan....

••❤MingMing❤•• said...

Lovely wedding! It seams you all had a wonderful time! :D

~Fara~ said...

wow.. meriah gila.. hehehe.. best nyer majlis kawen camni, sume org gumbira.. =)

HeNRieTTa JoSe said...

fara fauzana....bestnye....rietta blom smpat jumpa lagi....

♥MAMASYAZA♥ said...

family mr. kudud ni mesti family yg femes gak kat perlis. majlis kawin dihadiri org besar2

Sue-Rya Qistina said...

sgt best tgk pics dlm n3 ni..sgt puas!! hehehee..dan awk sgt la comel..

seronoknya dpt g wedding org2 femes ni..mcm2 org kenamaan awk jumpa ye.. :D

Mama Gee said...

Fafau lebih rendah dr liza :)
suka hiasan kat main table tu..gorgesss sgt!

imie fatiema © said...

setuju datin normala nampak awet muda,n dah fully bertudung ea .

puteri nur aqiliah said...

nice wedding~ :)

ellynadyra said...

wah joget lambak!

Nowa Buddin said...

Best la akak dapat jumpa Fara Fauzana dgn Datin Normala. Sangat jeles!

jemarisuri said...

best plak kalau dpt ambil gambar org glam2 ni kan...hehe

ascil.punye.lah said...

wahhh bestnya! nnti kalau jumpa kak fara lagi,kirim salam eh.minat gila ohh kat dia.mak saya pon minat dia.

safinah rashid said...

kakak so comel :D

ieja amieja said...

weh besh tu dpt possing ngan fara fauzana..jeles nih..bukan apa suka karaktor dia yg bersahaja dan x sombong

Liza Razak said...

@lady ayu : thank you :)

Liza Razak said...

@budakbaik : perlis best sgt...cepat2 tau pegi sana :)

Liza Razak said...

@o'gosh : betul tu..bersyukur sgt2 :)

Liza Razak said...

@mingming : yups..true !!

Liza Razak said...

@fara : gembira dan happening sgt !!

Liza Razak said...

@henrietta jose : fara fauzana sangat friendly..mmg best la

Liza Razak said...

@mamasyaza : family mr kudud biasa2 je :)

Liza Razak said...

@sue-rya qistina : seronok sgt dapat jumpa mereka semua

Liza Razak said...

@mama gee : tapi fara fauzana lagi slim dr saya..hehe

Liza Razak said...

@imie fatiema : cantik kan? suka betul saya tgk Datin Normala tu

Liza Razak said...

@puteri nur aqiliah : true !!

Liza Razak said...

@ellynadyra : hehehe

Liza Razak said...

@nowa buddin : hehehe..saya pon x sangka dpt jumpa :)

Liza Razak said...

@jemarisuri : seronok jugak :)

Liza Razak said...

@ascil.punye.lah : Insya Allah

Liza Razak said...

@safinah rashid : thank you :)

Liza Razak said...

@ieja amieja : saya pon suka Fara Fauzana ni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...