May 14, 2012

Away From Hectic Life

{ Ulu Yam. 6th May 2012 }



"Life will be a party for you, a grand festival, because life is the moment we're living right now" 
Paolo Coelho





Salah satu cara untuk menenangkan fikiran :)

Kami pergi ke sana berempat ( saya, Mr Kudud, adik saya Peloq dan tunang adik saya, Tqah ) Pagi-pagi lagi saya dah bangun masak nasi lemak untuk juadah kami kat Ulu Yam.Lepas tu terus ke Giant Bandar Puteri untuk membeli peralatan untuk BBQ.Rushing punya rushing, kami sampai dalam pukul 12.30 tengah hari.Agak lewat sebenarnya dari plan asal.Cuaca masa tuh mendung dan tanah agak lembap akibat hujan.Kami makan dan BBQ dahulu sebelum memulakan acara mandi manda.Sungai Ulu Yam tuh sejuk gile.Saya mandi sekejap je dah menggeletar.Rasa macam mandi dalam ais..hehe.Letih mandi-manda kami tidur pulak dalam khemah.Sekali sekala piknik macam ni memang best sebab boleh tenangkan fikiran.Rasa tak nak balik pon ada.Sayangnya petang tu kami balik ke Puchong semula.Next time kami nak camping di Sungai Congkak pulak.Mesti lagi menarik dan adventure :)



From Puchong With Love,
LIZA RAZAK

26 comments:

Rara Nasiha said...

lama tak buat aktiviti macam ni. piknik and mandi-manda :)

Hanamiko Sakura said...

akak nak pergi sungai congkak pulak? nak ikut... hihi

HeNRieTTa JoSe said...

Dh lamer xmndi mnda cam gitu....

ainraus said...

dah lama tak camping. wuwuwuww.

Ninaaa said...

Cantiknya! Bagai setiap gambar menceritakan betapa indahnya kenangan korang di sana :)

mimie.. said...

wahh...seriusly!! i love ur pictures!! ^_^

go0d job dear...bole jd PG terkenal satu ari nanti ni...

miloais milo said...

best banget mandi-manda santai kat sungai...
dan dah lama sangat2 iols tak ke ulu yam...

Hanim Irsyad said...

tak penah pegi ulu yam.
lame jugak tak mandy-2 air terjun neyy.. huhu

♥MAMASYAZA♥ said...

wow bestnya dah lama tak mandi2 camtu

ellynadyra said...

wah, cantik gambar....keseronokan berganda, camping best, pic cun!

KhaiRin : anies said...

wow seksi nyer pic yg last tuuuuu

aniswany said...

semua gambar2 tu cantik..love the moment :)

iizza said...

sy pn xleh kalau nk berendam lama2 dalam air sungai..ketar habis satu badan..hihi

Liza Razak said...

@rara nasiha : sekali sekala pergi mmg best

Liza Razak said...

@hanamiko sakura : jom2 kite pergi ramai2 :)

Liza Razak said...

@henrietta jose : sekali sekala mandi mcm ni best kan

Liza Razak said...

@ainraus : samalah kita :)

Liza Razak said...

@ninaaa : thank u :)

Liza Razak said...

@mimie : thank u sis :)

Liza Razak said...

@miloaismilo : nnt akak piknik la kat sana bile cuti

Liza Razak said...

@hanim irsyad : serious kena pergi..best!!

Liza Razak said...

@mamasyaza : memang best sis..nanti sis pergi lah sana :)

Liza Razak said...

@ellynadyra : thank you :)

Liza Razak said...

@khairin anies : kan..hehe

Liza Razak said...

@aniswany : thank you :)

Liza Razak said...

@iizza : samalah dengan saya.x tahan sejuk :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...