Oct 13, 2011

Confessions Of a Shopaholic

Puchong.13th October 2011



When I shop, the world gets better, and the world is better, but then it's not, and I need to do it again. 
Rebecca Bloomwood, Confessions Of a Shopaholic

Saya mungkin kurang bershopping sekarang tapi tak mungkin akan berhenti shopping...haha.Saya rasa semua perempuan pon ada masalah macam ni.Sesiapa yang pernah tengok movie Confessions Of a Shopaholic memang paham kan perasaan bershopping ni.Bila dapat shopping tuh rasa macam seluruh dunia ni kita yang punya..Bila dapat pegang handbag baru walaupon harga RM20 je...tapi feeling bershopping memang tak boleh digambarkan dengan kata-kata.

Tapi bila lama-lama pakai,barang yang baru kita beli tuh dah tak best dah...kita kena beli baru supaya feeling dunia ni kita yang punya tuh datang balik..So sama laa dengan saya..hehe.Setiap bulan mesti beli baju baru walaupon baju-baju lama yang dalam almari tuh dah membuak-buak.

Dulu pernah laa nak kurangkan terus habit shopping ni.Tapi ada la dalam seminggu.Lepas tuh mesti guling-guling atas karpet nak beli baju baru ( Tipu ok..) Tak boleh tahan punya.

Sekarang ni dah kawin kena pada-pada sikit bershopping.Kalau beli tuh kena fikir 26 kali dan kena consult dulu dengan Mr Kudud.Kalau dia tak bagi beli,tak payah laa nak ngengada guling atas lantai Mid Valley tuh.Tak de sape kesian pon...hehe

Dah 2 bulan saya tak bershopping, so Mr Kudud bagi kebenaran saya bershopping sakan hujung bulan lepas.Semuanya saya dah pakai dan ada yang saya dah poskan dalam blog.

So inilah benda yang saya beli...hehe

| Shawl From Bershka |

| Mustard Yellow Long Cardie, Old Blossom Box Store |

| Handbag, Topshop |



P/S : Apa pon alasan, habit shopping ni tetap tidak baik tau..hehe



From Puchong With Love,







Ads By Pypy.Lamb Studio



22 comments:

cik aletheea: said...

babe,
shopping is cheaper than a psychiatrist..hehehe

norinaomar said...

saya rasa saya kategori yang boleh tahan nafsu shopping (yeke?)

kalau jalan shopping complex dengan member jadi kalahla saya..lupa donia seketika..

rasanya dah lama betul tak shopping,after kahwen baru normal semula kott.kedekut sebab nak kawen hihihii

**LoSt cHaRMeD AnGeL** said...

Nice shawl, nice bag!

I pun suka shopping, lagi-lagi kalau wareshouse sale/stock clearance!! :-)

TAIKO OTAK said...

sy kalau xleh shopping sbb xd duit..juz online window shopping,better dr window shopping kat mall sbb nt kpnpem kuar jgk duit..


tp online window shopping ttp wat sy meroyan malam2 teringtkan sume benda yg sy nak tu..oh,in my dream

liemaopurut said...

hahahha...sama la kite...biler bershopping..dunia ini rasa kite yang punye yeahaaaaa....sungguh bahagia...cantik la baju and shawl tu..

Nur Aischa said...

haha betul tu,bila shopping mcm rasa dunia ni kita yg punya xD haiyoo hahah. cantik la shawl dgn handbag tu!

Nikisa Izas said...

i think semua perempuan mesti rasa yg sama kot bila shopping..hihi..I pun same..:)

♥MAMASYAZA♥ said...

pantang tgk handbag, gatal tgn aje nak beli

Rtp Farra Arisha said...

all girls love shopping cause shopping is fun and can make relaxing our mind ;)
shopping habit perempuan yg tidak bisa dirubah..iya ke? indeed!

nadiaazira said...

bila tengok filem tu, nadia selalu fikir rebecca tu sama macam nadia..hehehe...

sekarang nadia still shopping tapi avoid beli branded stuff...but i'm still shopping, shopping, shopping!

O'gosh said...

bestnya dapat shopping..nak2 kalau dapat barang macam liza tu...

nurkaloi said...

ok beg tu santek

dyg said...

ouhh shoping nadi perempuan..gay

Alin Marlini said...

shopping satu terapi..bestkan..

sayangku azida said...

tu memang dah lumrah hidup wanita...pantang bershopping..walau pun murah..beli jangan tak beli..tringin nak pakai shawl , tapi sat g dapat kat anak ,abis shawl mummy dia...hehe

Mama Gee said...

sgt2222222 setuju!
hehe

Azhariah Zuber said...

masa shopping memang best. sakit kaki pun tak rasa. habis shopping menyesal pula duit banyak habis. hee

bella hamzah said...

hehehe bagusnya kak liza ni nak shopping minx izin dulu.. kalo bella haish pantang nampak je nak shoppimg...

cik fa said...

ske long cardi tu

onie said...

memang tidak baik pon shopping selalu,membazir

Nora Shahaira said...

sungguh rasa nak shopping..tp bila dah sampai tempat dituju..bila nak beli..asa membazir..benda yg ada boleh pakai..maybe akak nora bukan jenis berfesyen..sedap pakai..selesai sepatutnya ok..tambah anak kecik ada 2 orang ni..lagi haru nak pakai lebih2..hahaha

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

i love shopping tu, tapi kena more to jimat cermat since masih student;) lol... mustard yellow cantik kan colournya! nak cari cardie / dress colour yellow jugaklah, belom ada:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...