Nov 21, 2013

[MUST HAVE] Clara Chiffon Dress by Q Adni


[ SPONSORED POST ]



Assalamualaikum & Hello.

Pertama sekali saya nak ucapkan jutaan terima kasih untuk Mas dari Q Adni. Terharu tau bila awak email saya 3 minggu lepas untuk review dress dari Q Adni. Dapat je parcel, terus teruja nak pakai Clara Chiffon Dress ni. Alahai...cantiknya!! Mula-mula tengok macam tak muat je..hehe al maklumlah lately berat saya naik sikit. Material dress pulak dari chiffon, memang tak berapa stretch sangat. Tapi tekaan saya tu salah sebab walaupun dress ni fully lining, tapi dress ni sangat selesa dipakai ! Mr Kudud pun puji cakap dress ni cantik :)

Honestly saya sangat jarang pakai warna fuchsia pink ni...selalunya saya akan pakai warna earth tone je kalau ke mana-mana. Mula-mula pening jugak fikir macam mana nak gayakan sebab saya tak berapa biasa dengan warna terang macam ni. Rupa-rupanya warna fuchsia pink ni cantik pulak dipakai. Boleh feeling-feeling comel gitu. Potongan dress ni pulak ala-ala fishtail dan labuh. Sangat sopan bila dipakai. Jangan ingat dress potongan sebegini tak praktikal tau sebab ia boleh dipakai formal ataupun casual. Value for money !

Macam saya cakap tadi, dress ni fully lining so tak payah susah-susah nak kena pakai inner lagi kat dalam. Walaupun ada lining di dalam, tak rasa panas pun. Suka !!! Saya bersaiz UK 12 ataupun L, memang susah nak dapat dress free size yang ngam dengan pinggang saya yang lebar ni..hehe. Dress ni ada potongan sikit tapi masih longgar dipakai. Satu lagi yang menarik pasal dress ni, pinggang saya nampak kecik dan kurus sikit (antara sebab saya kurang gemar pakai warna-warna terang, sebab takut pinggang nampak lebar). Material pulak dari high quality chiffon, memang nampak mahal dan eksklusif. 

Sebenarnya pada leher/collar dress ni ada embellishment (gambar kanan atas) tapi disebabkan saya pakai shawl labuh, tak nampak pulak. Bagi yang gemarkan baju muslimah yang sopan, Clara Chiffon Dress ni memang untuk korang. Ada 11 warna yang boleh dipilih dan lengan pulak ada cuff bergetah. Kalau tak nak pakai stokin tangan pun ok.

Saya cerita sikit serba ringkas tentang Q Adni. Mereka menyediakan busana muslimah yang sesuai untuk para wanita dan remaja di luar sana serta menawarkan harga yang berpatutan untuk kekal menawan. Sesuai dengan konsep mereka, Adorable & Affordable. Ada banyak pilihan cardigan, dress dan baju yang boleh dipilih. Harga jangan risau. Semuanya berpatutan.

 Apa Yang Saya Suka Tentang Clara Chiffon Dress by Q Adni :

Fully Lining
Potongan Fishtail
Labuh/Midi Dress
Praktikal (Formal/Casual)
Chiffon Berkualiti Tinggi
Dress ikut potongan badan tapi masih longgar
Selesa
Tak Panas
Harga Berpatutan
Lengan Cuff
 

Sekarang mari saya buktikan yang Clara Chiffon Dress ni sangat praktikal. Gambar di atas ni contoh gaya casual yang boleh dipakai dengan dress Clara ni. Siap boleh pakai dengan sneakers lagi ! :)


Yang ni pulak contoh gaya semi-formal. Sesuai digayakan ke pejabat (boleh digayakan dengan seluar), kenduri (cuma pakai matching maxi skirt ataupun kain batik), ataupun kuliah. Yang penting kena kreatif!

Clara Chiffon Dress by Q Adni :
RM 62 (Tak Termasuk Postage)
Free Size (Fit Until Small L)

Berminat?

Like Facebook Fanpage Q Adni :
https://www.facebook.com/qadni

Website :
http://qadnigallery.blogspot.com

Sebarang Pertanyaan Boleh Hubungi :
qadnigallery@gmail.com





Love,
LIZA RAZAK





FOLLOW ME

- Posted using BlogPress from Liza Pypylamb's iPad

30 comments:

Cik Kiah said...

Cik Liza, u pakai apa pun, tetap stylo ... Tq so much =) smile 8juta kali

Zura Lee said...

kasut merah liza tu kiut sgt ok..berkenan tol..

O'gosh Iskandar said...

cantik sangat...

Nurfaezah Abdullah said...

cantik! :) lagi cantik kalo the dress pjg cover kaki :) fae suka full-length dress.

zarena heeney said...

cantik
labuh dia yang bagusnya

Nastyna said...

very versatile.. nice. And I like ur legging la.

Hanan Glory said...

sweet..:-) tp 2 la..klu labuh lg msti lg sweet..

Angah said...

Liza pakai semua nampak comel je...

Jojet said...

as salam, nak tanya lari topik sket. tau tak kat mana blog/fb/IG yg jula tie dye dress lengan pangang..klw2 boleh share =)

HeNRieTTa JoSe said...

Lamer rietta xjengah sni.....apa khabar...

mama3heroo said...

salam..pelik pulak fesyen tudung tu m3h tgk..hehe

E'in said...

nice.. :)

Ako Si AiN said...

nice !!

Izzah Azizah said...

cantiklah,, tapi kak liza tinggi kan ? tu yg sesuai jer.. kalau saya ni, alahaiiii..ahahaha

Khai♥Rin : anies said...

mmg kena dgn liza! cantik!

Liza Razak said...

@Cik Kiah : thank you so much for the opportunity ya :)

Liza Razak said...

@Zura Lee : thank you sis :)

Liza Razak said...

@O'gosh Iskandar : Alhamdulillah...thank you sis :)

Liza Razak said...

@Nurfaezah Abdullah : kan...tp dress ni cantik jugak pakai dengan pants :)

Liza Razak said...

@zarena heeney : betul tu sis :)

Liza Razak said...

@Nastyna : thank you sis :)

Liza Razak said...

@Hanan Glory : betul tu :)

Liza Razak said...

@Angah : hehe..baju je yg comel sebenarnya..hehe

Liza Razak said...

@Jojet : kat IG house of allure ada byk jual tie dye dress ni :)

Liza Razak said...

@HeNRieTTa JoSe : saya sihat sis :)

Liza Razak said...

@mama3heroo : ye ker? maybe tak biasa tengok kot sis :)

Liza Razak said...

@E'in : thank you sis :)

Liza Razak said...

@Ako Si AiN : thank you sis :)

Liza Razak said...

@Izzah Azizah : kalau kena gayanya, ntah2 lagi cantik sis pakai :)

Liza Razak said...

@Khai♥Rin : anies : thank you sis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...