Oct 19, 2012

Mari Pergi Klinik Adik Cici & Abang Cooter !!

{ St Angel Animal Medical Centre . 30th September 2012 }


" I'll let you be in my dreams if I can be in yours.  "
Bob Dylan





 Bulan lepas Cooter demam. Panas betul badan dia. Sebagai ibu bapa kucing yang bertanggungjawab (kononnye), saya dan Mr Kudud pun bawa Cooter pergi St Angel Animal Medical Centre Puchong. Nasib baiklah dekat je dengan rumah. Cici pun kami bawa sekali sebab nak hantar pergi vaksin dan ubat cacing sekali. Sampai sana jer..terkejut tengok orang ramai. Al maklumlah selama ni selalu pergi St Angel bila weekdays je. Tak pernah pulak pergi weekend.


Sepanjang kami menunggu sana selama sejam, Cici ni asyik gelisah je. Sebelum ni kalau dia nampak anjing, selalu berlagak cool je. Sekali tu ada nyonya ni bawak anjing Bulldog dia masuk dalam vet. Terus terketar-ketar badan Cici. Terus saya peluk dia...kesian pulak tengok sebab tak pernah tengok dia takut sampai macam tu. Agaknya dulu telinga dia yang cacat tu kena gigit dengan anjing bulldog kot...hehe


Akhinya doc panggil kami masuk dalam bilik check up. Memang betullah cooter demam. Doc bagi antibiotik dan vitamin. Cici pulak doc inject vaksin dan suruh kami bagi dia makan ubat cacing. Selalunya kalau kami bawa Cooter dan Cici ni pegi vet memang susah betul nak jaga si Cici ni. Buas sangat. Cooter selalu memang diam jer. Senang nak jaga. Agaknya sebab dah jadi abang kot, perangai pun dah behave sikit..hehe. Kalau korang vaksin kucing kat St Angel ni akan  dapat Pet Passport (macam gambar atas kanan). Senang nak check bila next vaksin dan deworm. Rabak duit Mr Kudud aritu hantar diorang pergi vet. Total bil dalam RM 100++. Tapi tak pelah, asalkan diorang sihat. Selepas 2-3 hari Cooter dah sihat dari demam dan sampai sekarang, selera makan dia dah naik 2 kali ganda. Makin gemuklah nampaknya abang Cooter ni...hehe


{ Pictures Taken From Instagram . Follow Me : pypylamb }



Love,
LIZA RAZAK




31 comments:

cikeyrah said...

alolo ciannye cooter.. nape amek gmbr anjing buldog tue hehhe

:: Mrs.Eady :: said...

comel!

Mak Wardah said...

Liza, muarh rezeki tuan cici ngan cooter nih...akak dah lama tak bela kucing lepas arwah tobby akak ninggal....

Aishah Jahirah said...

kiutnye...hehee kecut dia dgn bulldog ea...

said...

jom baca 8 sebab kenapa foundation anda perlu dibuang:)
http://payunghitamputih.blogspot.com

Ibu ADAM AIDIL ALIF said...

Dulu 1st time I pergi jumpa vet- x terkata seronok nyaaa.. Hahaha hahahaaa.. Al-maklom, x biasaaaa.. Risau tu risau gak tapi eksaited lebey. Psl anjing tu pon satu cerita gak, tetakut nak meraba sesaja even nak dudok pon takot sb kang kot kena najis sesia je kena samak. Hehehe heheee..

nita said...

comelnya..
wah..untung cici & cooter dapat jagaan rapi ^_^

✿Lady Ainaa✿ said...

semoga cepat sembuh kucing2 sis tu ye... kalau dah syg, tak kisah brp byk duit kita keluarkan demi yg tersyang kan kan.. hehe manja betul

cici tembikai said...

alolo sian mereka . semoga cepat sembuh . err kirim salam kat Cici -,-'' hahhaha

S! M4T4 C0KL4T said...

ala tomei nye...js dh lama xde pet...

Nelly Strange said...

comel2 ! hehehe

onie said...

alaaaaaaaaaa,cooter...jaga kesihatan ye cooter ,jangan main kuat sangat,hihi

elyna mirsada said...

alaa..cianyer kna check up ek ^___^

Riena Haiqal said...

alahai demam ke cooter.. siannya..comel sangat

HeNRieTTa JoSe said...

Bgus la cooter dh shat....hehehe....

cerita best said...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog nie,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

Miss A said...

your cats are adorableee :3
get well soon,kiddy cat!
bw here <3

Riri Yoorin said...

alolo comel ye... tetiba trigat kt scot ngn neelofa hahaha.. motif??

Rosidah Binti Muhamad said...

lol tak tahu pun kisah cici sebelum ni..sian dia, u dgn husband mmg pencinta binatang terbaik..hehe

♥ Xett Hereen ♥ said...

somel je nama dia.
hihiii!

umah kite pon banyak kucing.
awak nak?
hihihiii!

Alin Marlini said...

ala comeynye 2 ekoq tu

Misz Mieza said...

Si PUTEH MM pun demam selsema tak baik2.. dah kat 2 minggu dah rasanya.. Tapi tak pernah bawak gi vet.. Takut tak cukup bajet.. Huhu..

Puteri Nur Aqiliah said...

get well soon cooter:D

Khairun Solehah said...

comeynya kucingnya akq.. semoga dia cepat sembuh =)

Lyaa Suriany said...

alahai cooter. kesiannnn nyaa.

Dalila Samsudin said...

comeeel nyaaa :D

Ainur Hamzah said...

Caring sungguh akak. Hehe. Comel je :)

Shizan Syafik said...

i'm pet lover too.. especially kucing... singgah n follow liza.. =)

Maria Menado~ said...

baru perasan... ade kucing comeelll.... comeel coomel. hehe.

shaFazie said...

chomeyynye..geram2..nie cooter dh smbh ke..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

yey! cooter dah sihat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...