Oct 1, 2012

H&M Malaysia

{ H&M Bukit Bintang . 27th September 2012 }




 Semenjak demam H&M melanda Malaysia, saya pun antara yang tak sabar-sabar nak melihat sendiri apa tarikan sebenar H&M ni. Khamis lepas, saya, adik saya dan kawan-kawan pergi shopping beramai-ramai di H&M Lot 10. Konon-konon plan pergi on weekdays sebab nak mengelak crowd yang ramai. Rupa-rupanya tekaan kami tu salah...penuh gila dengan orang ! Nak bayar kat kaunter dan try baju kat fitting room pun kena beratur panjang !


Bagi saya..kebanyakkan price range yang ditawarkan sangat berpatutan kena dengan kualiti. Sebagai contoh plain blazer pelbagai warna berharga RM 79 - RM 129. Skinny pants pun murah, RM 39.90 - RM 79. Murah kan? Harga jauh lebih murah dari Forever 21 dan Topshop dan design pun sangat praktikal dan sesuai untuk peringkat umur. H&M Lot 10 ini 3 tingkat. 2 tingkat untuk perempuan dan tingkat atas sekali untuk kanak-kanak dan lelaki. Kepada sesiapa yang gemarkan corak tribal, bohemian dan rock & roll, saya memang cadangkan korang pergi ke H&M ni. Sila bawak duit banyak-banyak sebab banyak gila baju cantik-cantik dan murah !


Haritu saya berjaya membeli satu jaket berwarna biru ala-ala sports sweater jacket dan satu skinny jeans berwarna merah. Next time confirm akan datang lagi sebab saya nak tambah koleksi blazer pulak...hehe. Dengar kata H&M akan buka satu cawangan lagi di Setia City Mall pulak. Wahhh...lagi dekat dengan rumah !! *excited*

{ Pictures Taken From Instagram . Follow Me : pypylamb }




Love,
LIZA RAZAK







27 comments:

Chaotic Disastrous said...

H&M is my favourite shopping place :) Hope you didn't go crazy Liza!! haha

Nai @ TPJ said...

Makin jam ler itu BB... Hhehe

Syafiqah Hashim said...

walaupun tak jejak kaki dekat H&M tu lagi..pika dah dapat bayangkan kesesakan nya bagaimana..ahahaaa...

Nazirah Azeman said...

Nak carik ms jugak pg sini

hazanis said...

hari tu kat TS tengok ramai sgt org bawa beg M.H tu..:)

Zila Zainal said...

oh thanks for the review. buat i lagi tak sabar nak pegi!

onie said...

pehhhhhhhhhhhhhh! onie lak tak sabar nak tunggu H&M open kat setia city mall :D

Maria Menado~ said...

waktu pembukaan tu kite ada di situ.. sebab naek kl buat lab and tggal di area BB.. time opening tu crowded gila.. hehe.

E'in said...

teringin nak pegi.. huhu

Hani Othman said...

hurm.... macam best ja tempat ni...

Everything's Everythings said...

H&M ni tmpt jual pakaian perempuan je ke? xpernah dgr lagi plak ;P

♥MAMASYAZA♥ said...

dah lama tak pegi Lot 10, last jejak sana tahun 1993, dah lama tu

cha said...

I masuk pening kot. Hampir pitam. Nak shopping pun pening ramai sgt orang. Bukan kata topshop forever21 kalah. Uniqlo dgn cotton on pun tapaula sbb harga h&m jauh lg murah haha

O'gosh Iskandar said...

Best ya.....Kota yg delta no pun Blum pegi2 lagi.....

Lyaa Suriany said...

UWAAAAA
bila boleh p..

Riena Haiqal said...

wah murah dan harga sangat2 berpatutan la.. (^_^)

ct cheery said...

wah,terbaek!!!

Delimasari said...

jom terjah

✿Lady Ainaa✿ said...

first time dgr H&M ni.. bestlah, byk benda baru yang ena dapat kenali dari sis.. suka suka... suka gaya sis yg kuat berjalan dan meneroka.. awwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

akuiwana said...

saya pun tgh tak sabar nak tunggu h&m bukak kat setia city mall.dekat dan tak crowded sgt.

Rosidah Binti Muhamad said...

Yeke liza ade g ari khamis..tak terjumpa lak kita. Sis ada sana hampir 6 hari. Stay kat istana hotel lg..dln 6 hari tu 4 kali g jejalan sana. Org bukan main ramai sampai nak termuntah..yg tak best sb anak2 buat hal ajak keluar..huhuhu

Puteri Nur Aqiliah said...

OMG! OMG! OMG!!!! kat SCM pulak! yay! x yah pergi jauh2 sampai ke KL tu. SCM dah dekat dgn my campus^.^

ellynadyra said...

sis tak de lah mengikuti sangat fesyen2 ni, minat tu ada, tapi tak la gila sangat heheheheheheh tapi ramai betul cite pasal H & M ni....sis pun tau tau la pe yang menarik sangat, tapi sebab ramai sangat dok cite nak gak tengok pe yang ada, tapi mengenangkan lokasi kat area segi tiga emas tuh...alamak, super duper malas la plak, tapi akan cuba sis gagahi satu hari nanti!

Alin Marlini said...

Kak ALin ada dengar gak..ingat apalah H&M tu liza...haven jugak ek...

Zulaika Nasir said...

Awesome kan liza ! Ika pegi h&m hari tu beli red blazer :* boleh gila kalau 24hours duduk situ ! hehe

Misz Mieza said...

Hoho! Crowded sungguh! Btw, nice pants.. =)

miSsMawar... said...

kena simpan duit ler nampak gayenyeee... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...