Oct 15, 2012

Soprano Ukulele Vs Concert Ukulele

{ Ukulele Malaya, Batu Caves . 10th October 2012 }


" People seldom do what they believe in. They do what is convenient, then repent. "
Bob Dylan 




Rabu Lepas saya meneman adik saya, Peloq ke Ukulele Malaya di Batu Caves. Kali ni adik saya pulak nak beli Ukulele. Semua akibat selalu sangat main ukulele saya sampai terminat pulak nak beli satu untuk diri sendiri. Sebelum ni dia memang obses main acoustic & electric guitar. Sampai sana je, terus grab brand Kala, sama brand dengan soprano ukulele saya. Tapi saiz ukulele dia besar sedikit dari saya, dipanggil Concert Ukulele. Harga 2 kali ganda lebih mahal dari saya punya...wahhh...jeles! Sound concert ukulele brand Kala ni lagi bright dari saya punya, so bunyi chord bila dipetik atau strum lebih jelas. Seronok belajar main ukulele sekarang ni sebab saya dah ada geng sekarang. Tiap-tiap hari praktis strumming dan lagu baru dengan adik saya kat rumah. Dulu saya ingatkan main ukulele ni lagi mudah dari gitar, rupa-rupanya sama saja susah dengan gitar sebab pattern strumming ukulele ni ada pelbagai jenis. Setiap lagu ada jenis strumming yang tersendiri. Nasib baik Mr Kudud dan adik saya rajin mengajar saya kat rumah..hehe


{ Pictures Taken From Instagram . Follow Me : pypylamb }



Love,
LIZA RAZAK








17 comments:

Aishah Jahirah said...

saya langsung tak tahu apa...hehee.

ELY FAUZIANI ISMAIL said...

waaa..bestnye!ely x pndai ukulele bagai ni.xde seni.hahaha

Sue-Rya Qistina said...

alaaaa...jelesnya tgk awk dh pandai main ukulele. kita x berkesempatan lg wak. siyes xdpt nk bg commitment, ade anak tecik yg slalu kaco. hehehe

dya bunga said...

ukulele tu apa? hihi..first time dgr

KhaiRin : anies said...

lg mahal? perghh

CekbOlat-bOlat said...

wew . kalau bolat panggil gitar tecik . kehkeh . ntahla

Hasrina said...

wow u so good

Riena Haiqal said...

comelnya ukulele tu.. heheheh comel sangt.. nasib baik la awak ada yang ajar kan. kalau saya ni aduhai mati kutu la jawabnya

✿Lady Ainaa✿ said...

Ukelele?? macam gitar erk??? boleh la ajar sy after this.. hehehe... sy reti main gitar je

Kesuma Angsana said...

terbaik ni LR

Riri Yoorin said...

comel ye klu dpt main alat muzik kan..

Alin Marlini said...

Kak Alin pun minat nak belajar main gitar..tp tangan keras kot...tak reti2 sampai ke sudah..hehe

ieja amieja said...

ukulele tu mcm gitar erk??
hurmm x pernah tgk benda ni..yg pastinya alat muzik kan..

Bulan Syurga Firdausi said...

heee :)

syakirah izwanie said...

Saya teringin nak belajar main instrument. Tapii, Tapii, Tapiii, Hahaha. Tak berkesempatan.

HeNRieTTa JoSe said...

Wow...bestnye....rietta xtahu lgsg bab bab ukelele niee....

Mrs JemariSuri@mama QiSha said...

js lg la tertinggal...xtau pun apa benda ni...hikhik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...