Nov 14, 2012

Splat Zone Paintball

{ Splat Zone Paintball, Selayang Mall . 4th November 2012 }


 Dah banyak kali kawan kami, Zalli ajak main Paintball ni tapi kami selalu tolak dengan alasan macam-macam. Sebenarnya kami tak pernah main pun dan kos nak main paintball ni agak tinggi lebih kurang RM 100++ satu kepala. Memang berkira je kan kalau nak bawak keluar RM 100 dari dalam wallet tu. Sampailah satu hari Hafiz AF ajak Mr Kudud main paintball beramai-ramai dengan dia. Ewah-ewah mentang-mentanglah artis popular ajak main paintball, dan-dan kata ya nak main..hehe.

Selain dari Hafiz AF, ada ramai lagi kawan-kawan lain yang join sekali termasuk la Mr Zalli ni. Kalau dah namanya ramai tu...macam-macam aksi dan kerenah ada. Semuanya nak tiru gaya SWAT la...Komando la..macam-macam gaya ada. Itu belum betul-betul main paintball lagi tu. Tengok gambar-gambar di atas, terbahak-bahak kitorang gelakkan gaya Mr Kudud (kiri), Mr Zalli (tengah) dan Hafiz AF (kanan) konon-konon bergambar ala terrorist. Nampak real pulak tu...hehe.


Memandangkan saya tak main paintball, terpaksa la jadi tukang jaga barang. Bayangkan lama gila diorang main sampai nak tertidur saya menunggu. Diorang main start dari pukul 3 petang sampai pukul 6++ petang. Itu belum kira kami lepak makan di kedai mamak sebelum main paintball tu. Kami sampai dalam pukul 11 pagi. Ha...lama kan?? Bila saya tengok diorang ni main rasa teringin pun ada nak join next time tapi bila tengok sampai lebam-lebam kaki Mr Kudud kena tembak, terus rasa takut pulak..hehe. Macam mana pun satu hari saya nak cuba jugak main paintball ni. At least ada experience main paintball ni. Korang pernah main paintball? Cer cerita pengalaman korang main pulak :)

{ Pictures Taken From Instagram . Follow Me : http://instagram.com/pypylamb )





Love,
LIZA RAZAK






17 comments:

Len Inouie said...

Bestnyer... bukan senang ada peluang tau. Bese dak pompuan semua sebut paintball jer 'tak nak.nanti lebam'.

Better join. Ghugii....

hnahdy said...

teringin nak main.huhu

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

heheh wah main dgn awan nano la,hehehe

takut juge saye nk try main bile nmpk org len lebam2,heheh

A said...

wah . best nya . tak pernah ada pengalaman . :'<

.: iEyLa :. said...

syoknye kak..apsal xjoin..hiks

Eiqa Almond said...

Tak pernah main pun tapi teringin gila-gilaaa.!! haha terjerit pulak dekat sini. hehee Tapi serious la memang nak sangat main just takut lebam2x je, org cakap sakit oo kalau kena.

cikbedahlaser said...

waaaa.. pallet die masih bertaburan kt atas lantai ke?
last time g main kt situ dgn budak2 opis.. 20 org ade.. beli kupon kt groupon... main wktu mlm....
1st time gak... best gak ar...
tp kulit bullet tu menyebabkan lantai licin.. uhuhuhuhu tak best...
kena try main dlm utan lak... kaaannnnn...

miss daya said...

ok not into sports sgt.. waaa!! ada hafiz af (tapi into hafiz).. bestnyer! hihi.. tlg kim salam! ;p

fatin amalina husna said...

husna teringin jugak tp x pernah dpt lagi..huhu..tular bnyak jgak yg ckp siap boleh lebam2 klau main..hmm..itular slah satu phalang buat husna..=P

JungRara said...

Teringin gak nk main paintball tp macam takut je..huhu

✿Lady Ainaa✿ said...

ena tak pernah main benda ni.. dlu kat uiam ada benda ni, tapi lupa nak daftar... huhuhu.... bestnyaaaa, kenapa tak main sis?? rugiii.. hikhik =P

Maria Menado~ said...

Tak pernah maen.. tapi betul ramai cakap maen mesti lebam lebam.. hehe. Tapi macam fun je kan. =)

Riena Haiqal said...

wah macam best je..sya pun tak pernah main.. takut sakit la.. heheheheh

NurSalihah Norman said...

teringin gak nak main, tapi bila dgr org kata lebam sana sini... terpaksa padamkan niat tu heheheh... mybe 1 day... :p

The Ohhsem said...

paintball best! cubalah main :)

The Ohhsem said...

paintball best! cubalah main :)

cik dila said...

tgk org main pernah la, hehe. takut kena tembak. sebab diorang cakap sakit.. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...