Oct 15, 2013

Pypy Lamb Loves Rabya Hauz



Assalamualaikum & Hello.

Sempena Hari Raya Aidiladha yang bakal menjelang tak lama lagi..saya nak promote online shop terbaru favourite saya..Rabya Hauz. Walaupun tak semeriah Aildilfitri tapi mesti ada yang nak beli baju raya kan...Kalau saya, selalunya bila Hari Raya Aildiladha saya akan pakai baju raya yang simple tapi praktikal (boleh dipakai balik) Tak adalah sekali dua pakai je...Baju dari Rabya Hauz ni sangat praktikal dan cantik. Korang boleh dress up ataupun dress down. Harga pun affordable untuk baju yang berkualiti. Untuk Hari Raya Aildiladha nanti..saya dah tak payah pening-pening fikir nak pakai baju apa. Saya mix & match sahaja baju dari Aidiladha Collection dari Rabya Hauz ni. Pagi raya saya boleh pakai dengan maxi skirt...bila petang pulak saya boleh padankan dengan seluar palazzo untuk gaya casual. Jom tengok sebahagian daripada Aidiladha Collection dari Rabya Hauz ni.


AMAYA PAISLEY

Kalau korang penggemar corak paisley...Amaya Paisley ni pasti menarik minat. Amaya Paisley ni salah satu favourite saya..nak tahu kenapa? Sebab baju ni tak perlu digosok (Wrinkle-Free) Sangat praktikal kalau travel. Nak basuh pun senang, cepat kering pulak tu...Gambar di atas contoh OOTD untuk Aidiladha nanti. Mudah sahaja...cuma padankan sahaja dengan maxi skirt dan shawl yang berpadanan.

AMAYA - Straight cut top with piping on neck and bottom
Material: Lycra
Wrinkle-free
No ironing required
Easy to wash
Quick to dry


Measurements when laid flat
Shoulder: 34cm / 13.5"
Arm length: 56cm / 22"
Armhole : 21.5cm / 8.5"
Length : 79cm / 31.5"
Bust : 82cm - 108cm / 33"- 43"
Waist : 88cm - 96cm / 35" - 38"
Height : 98cm - 108cm / 39" - 43"



CASSAYA PAISLEY

Untuk penggemar peplum, Cassaya Paisley ni pasti menggugat iman. Sebenarnya saya bukan penggemar baju peplum ni..sebab selalunya baju peplum ni ketat dan melekat pada badan. Tapi bila saya cuba Cassaya Paisley..eh..tak melekat dan just nice bila dipakai. Ini pun praktikal jugak sebab boleh boleh dipadankan dengan maxi skirt dan seluar. Material sama jugak dengan Amaya Paisley seperti di atas..Modal tak sampai RM 100, saya dah dapat 2 helai baju raya ! Dah la murah...tak payah digosok pulak tu ..hehe

CASSAYA - Asymmetrical peplum top
Material: Lycra
Wrinkle-free
No ironing required
Easy to wash
Quick to dry

Measurements when laid flat
Shoulder: 37.5cm / 15"
Armhole: 22cm / 9"
Arm lengt : 56cm / 22"
Length : 78cm / 31" (front)
95.5cm / 38" (sides)
Bust : 90cm - 128cm / 36" - 51"
Waist : 84cm - 128cm / 33.5" - 51"


RANYA TOP

Selain Aidiladha Collection, Rabya Hauz baru sahaja update Bold Baroque Collection minggu lepas. Blouse ni sesuai untuk dipakai ke pejabat ataupun menghadiri kuliah. Simple & effortless!

RANYA - Collared Long-sleeved Top
Material: Viscose
Buttoned wrist cuffs
Adjustable drawstring waist
Faux breast pockets
Less wrinkles
Easy to wash
Quick to dry

Measurements when laid flat
Shoulder: 40cm / 16"
Armhole: 22cm / 9"
Arm length : 57cm / 23"
Length : 65cm / 26"
Bust : 100cm / 40"
Waist : 100cm / 40"
Hips : 100cm / 40" 
  

COLLARED BLAZER

Suka Collared Blazer dari Rabya Hauz ni ! Blazer paling selesa saya pernah pakai !! Selalunya bila saya teringin nak pakai blazer mesti kena fikir 2-3 kali sebab kadang-kadang material blazer yang biasa ni memang agak panas. Sebab tu saya jarang pakai blazer. Tapi Collared Blazer ni saya tak perlu fikir 2-3 kali untuk pakai sebab blazer ni sangat selesa dan tak panas. Kebetulan saya dah lama cari blazer warna beige macam ni...senang nak padankan dengan kebanyakkan warna dan corak.

UK Size: 8-10 (S-M)

Length: 22” / 55cm
Bust: 34” / 85cm
Shoulder: 14” / 35cm
Armhole: 8” / 20cm
Waist: 34”/ 85cm
Sleeve length: 23” / 57.5cm


FLORAL SKIRT

Saya ni penggemar corak English Cotton..nampak feminin dan sweet je bila dipakai. Selalunya corak English Cotton ni sinonim dengan baju kurung. Tak sangka Rabya Hauz ada jual maxi skirt corak English Cotton ni. Material lembut dan senang digosok. Saya suka padankan skirt ni dengan denim jacket dan pearl necklace untuk gaya casual vintage. Barulah nampak lain daripada yang lain :)

UK Size: Free

Length: 39” / 97.5cm
Hips: 22” / 55cm
Waist: Fits 27” – 36” / 67.5cm – 90cm

Material: Cotton
Elastic waistband


SLANTED CHIFFON TOP

Unik kan design blouse ni? Paling best sebab boleh dapat rantai percuma ! Ha...2 in 1 tu!! Saya suka bahagian bawah blouse ni. Cantik bila dipadankan dengan seluar. Baju ni ada lining..tapi di bahagian badan sahaja. Untuk bahagian lengan..kena pakai inner ya :)

UK Size: 8-10 (S-M)

Length: 34” / 85cm
Bust: 36” / 90cm
Shoulder: 14” / 35cm
Armhole: 7.5” /19cm
Waist: 38” / 95cm
Sleeve length: 22” / 55cm

Material: Chiffon
Lining: Body only
Comes with a FREE necklace



Dah jatuh cinta dengan Rabya Hauz?? Jom shopping Aidiladha di Rabya Hauz sebelum kehabisan stok !
Untuk mengetahui update terkini dari Rabya Hauz, korang boleh like page mereka di Facebook :




Sesiapa yang ada akaun Instagram..boleh follow mereka di Instagram :
@rabyahauz



" Modest Style For Modern Women "
Rabya Hauz




Love,
LIZA RAZAK






FOLLOW ME

28 comments:

Ija Rased said...

menarik sangat fesyen ni..nak try la..

Cheida_Mymee said...

baluse tu cantik :)
pndai u dressing sis

Leeza Eelza said...

cantiknya koleksi baju2 ni.. tambah pemakainya memang cun la:)

Zura Lee said...

cantik blouse putih tuh... lembut je beralun bila berjln...

Kopiolimauice said...

semua nye cantik2 rambang mata dibuat nyer...

Nisa said...

If only I knew how to dress up.

Scha Nazri said...

Why your clothes are so beautiful? Chubby girl like me tak muat :(

Syazana Zainn said...

alolo tanteknya sis ;)

Khai♥Rin : anies said...

cantik2 belaka..suka tgk

Amanina Mads said...

semuanya nampak cantik :)

Bitt (double IS) said...

cantik2 semua nya :)

Siti Hajar said...

Cantik sangat all the design. Dan rasa exclusive sangat.

Jue Derella said...

yg cassaya paisley tu lawa sangat2!

EZAN IDMA said...

omeyyy

Liza Razak said...

@Ija Rased: nanti cubalah sis :)

Liza Razak said...

@Cheida_Mymee : thank you sis :)

Liza Razak said...

@Leeza Eelza : baju tu yang cun sis..hehe

Liza Razak said...

@Zura Lee : betul tu sis..memang cantik ! :)

Liza Razak said...

@Kopiolimauice : kan..memang rambang mata dibuatnya..hehe

Liza Razak said...

@Nisa : semua orang pun boleh sis :)

Liza Razak said...

@Scha Nazri : chubby girl pun bole pakai cantik2 tau..eh...awak chubby ke?

Liza Razak said...

@Khai♥Rin : anies : thank you sis :)

Liza Razak said...

@Amanina Mads : thank you sis :)

Liza Razak said...

@Bitt (double IS): thank you sis :)

Liza Razak said...

@Siti Hajar : betul tu sis :)

Liza Razak said...

@Jue Derella : saya pun suka jugak :)

Liza Razak said...

@EZAN IDMA : hehehe..thank you sis :)

Liza Razak said...

@Syazana Zainn : huhu..thank you sis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...