Jan 1, 2011

* MaKaN BeSaU @ HoRiZOn GaRDeN,sRi MaNJuNg *

Ayat Intro:
Habis je kenduri semua orang letih...stress sebab lepas kenduri nak kena kemas pinggan mangkuk dan cuci bontot kuali kan...Except saya yer..hhehe..saya memang pemalas!!Tak kuasa mak nak cuci-cuci bontot kuali ni tau

Perenggan Pertama :
Untuk memberi motivation pada kitorang,abah telah mengambil keputusan drastik dengan membelanja kitorang makan besau di satu restoran yang agak class jugak di Sri Manjung...Name die Horizon Garden.Kalau korang nak pegi..restoran tu dekat ngan Toyota Manjung.Situ ada barisan kedai-kedai.Yang ni betul-betul menghadap jalan besar.Mula-mula nak pegi makan ikan bakar je..tapi bila ternampak restoran ni,kitorg pon ubah pikiran.Alang-alang nak pau abah,baik makan tempat lagi best dan ada air-cond..lalalala~~

Perenggan Kedua :
Kitorg actually pergi dengan 2 kereta..Meriah kot!! Kate pergi 8 orang..mau tak bising..hehe.Sampai je...terus order!!Kat situ ade set-set untuk famili.Boleh pilih ikut berapa pax.Kitorg decide amik set untuk 8 orang.Set nasi + green tea + 5 jenis lauk yang boleh dipilih kat menu..So kitorg pilih butter prawn,ikan siakap stim,udang goreng tepung,kangkung belacan,lala masak ape ntah...owh baru ingat..kam heong!Demi menjaga reputation saya sebagai seorang yang sangat keji,saya pon menambah-nambah lagi order...dengan selambenye cakap kat waiter tuh "Abang..pulut manggo satu yer"

Perenggan Ketiga:
Restoran tuh wat konsep ala-ala Chinese Restaurant.Ala...yang selalu orang cina wat wedding kat restoran tuh..lebey kurang camtu laa konsepnya.Cuma yang ni pekerjanya melayu so terbukti laa yang kedai ni halal kan...

Perenggan Keempat
Perenggan ni tak payah dihuraikan panjang lebar pasal kompom-kompom saya bercerita tentang kesedapan lauk-pauk diorg...semua tip-top.Paling best makan butter prawn...ermmm..dappnyerrrr.Siakap stim pon boleh tahan gak....Sebelum lauk sampai amboii korang-korang,mulut semua tak leh tutup..pot pet sesaje.Menci adik!! Tapi bila nak sampai makanan rasa macam sunyinye kedai tuh kan...haha

Perenggan Kelima (Merangkap Penutup @ Kesimpulan)

Tima Kasih Abah!!!


1 comments:

cendol said...

waaahh Cendol pn prnah pegi horizon ni..menu feveret manggo chicken dgn butter prawn . :D lapo plak rsenye!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...