May 28, 2013

Family Dinner @ Al Rawsha Restaurant



Al Rawsha Restaurant . 30th April 2013




(Sambungan Entry Short Trip To Melaka )

Balik je kami dari Melaka, malam tu kami dinner satu family di Restoran Al Rawsha. Selalunya restoran ni memang jadi pilihan sebab kami semua memang suka makan nasi arab. Kalau makan ramai-ramai satu family ni memang seronok cuma kali ni kurang 2 ahli keluarga saya, adik bongsu dan wife tak dapat ikut sekali. Saya dan Mr Kudud memang regular dari zaman Al Rawsha ni kat Jalan Damai lagi. Masa tu kalau nak makan memang leceh sikit sebab nak parking memang payah gila. Sekarang bila dah ada bangunan sendiri kat bulatan Kg Pandan tu memang selesa. Customer service pun memang banyak improvement. Lagi satu bangunan restoran ni punyalah cantik..macam istana!


Menu favourite kami sudah tentunya lamb mandy dan mixed grill. Saya memang tak akan order hidangan lain walaupun ada berpuluh-puluh yang lain dalam kertas menu tu. Strawberry juice dan mint tea memang recommended ! Walaupun harga makanan kat sini agak mahal sedikit tapi sangat berbaloi. Tak percaya..cubalah!


Kali ni dinner ditaja oleh adik saya Peloq..Memang jadi tradisi setiap kali dia balik bercuti 2 bulan, aktiviti pertama yang dia akan buat adalah makan besar dengan family. Sebab tu saya selalu excited kalau dia balik bercuti...ada jer aktiviti makan best-best dengan dia ni..hehe

Sementara tunggu order kami sampai..sempat lagi saya Keek..hehe




Sesiapa yang tak pernah lagi cuba lamb mandy di Al-Rawsha ni...bolehlah cuba nanti :)



Al Rawsha Restaurant
8 Jalan Kampung Pandan, 55100 Kuala Lumpur



Love,
LIZA RAZAK



26 comments:

norhidana miswan said...

mmg sedap mkn kt al rawsha... lamb ngn chiken mandy dia mmg best, kebab dia pun best gk... kami ada lah dlm 3-4kali mkn sana or take away

che mid said...

Salam, terasa-rasa je strawberry mint tu kt tekak, sejuk dan nyaman jeee..

Khai♥Rin : anies said...

ooo ditaja rupanya...patut la excited nk bercuti ye ;-)

Sue-Rya Qistina said...

saya tak berapa minat makanan arab. pernah try, tapi tekak x bole terima. hehehe

O'gosh Iskandar said...

uish..lama x mkn situ...dekat je ngan rumah tu...favourite jugak Lamb Mandy tu...

wanda arry said...

pernah mkan kt sni skali..tp mkn yg pinggang besar tu..share rmai2

NinaAz said...

Cutenya strberi juice tu. Hehe.

Asyik Izas said...

wow, suka juga dgn mknan arab..:)

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

ya Allah, air strawberry tu.. ya Allah kak.. bila tengok ni, teringat masa makan kat kapitan.. kyaaaaaaaaaaaa lapau nasi briyani!

Schajar McFlurry said...

Selalu drive sebelah restoran ni. Tapi tak penah cuba lagi. Nak makan besar ngan family la kat sini nnti ;)

NoRfArAhiN said...

waa..sedapnye. terliuq tengok huu

elly nadyra said...

Dh try.....sedap!

Alin Marlini said...

selalunya nasik arab ni yg plg sedap adalah nasiknya..hehehe

Liza Razak said...

@norhidana miswan : kan..tiba2 teringin pulak nak makan sekarang :)

Liza Razak said...

@che mid : tu laa..memang sedap betul straberry juice tu :)

Liza Razak said...

@khairin anies : a ah...kalau free mmg excitednyer lebih sikit..hehe

Liza Razak said...

@sue rya qistina : maybe x tahan bau kambing kot sis :)

Liza Razak said...

@ogosh iskandar : untung rumah dekat..bolehlah makan selalu :)

Liza Razak said...

@wanda arry : saya pun kena share makan sepinggan besar tu :)

Liza Razak said...

@ninaaz : cute & sgt sedap sis :)

Liza Razak said...

@asyik izas : samalah kita sis :)

Liza Razak said...

@ainaa roseberry : nanti cubalah makan kt al rawsha pulak

Liza Razak said...

@schajar mrflurry : wajib cuba ni sis :)

Liza Razak said...

@norfarahin : kalau dah terliur tu wajib cuba sis..hehe

Liza Razak said...

@elly nadyra : kan..memang sedap!

Liza Razak said...

@alin marlini : betul tu sis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...