May 13, 2013

Tutorial Wide Shawl Cara Saya

Setelah sekian lama kawan-kawan minta saya buat tutorial wide shawl, baru tahun ni ada keyakinan nak buat video tutorial shawl. Itupun nasib baik ada apps keek..pandai sikit guna sebab apps ni lagi mudah. Cuma kena buat part by part sebab keek kan tak boleh upload lama-lama. Thank you Izaizreenriyoorin (http://ririlicious.blogspot.com) sebab request. Gaya shawl saya ni hasil gabungan gaya Dina Tokio dan Hana Tajima. Sangat sesuai untuk muka bulat macam saya ni. Yang penting shawl tu kena jenis 'wide shawl' ya..baru menjadi.


Kalau ada yang berminat dengan gaya shawl ni..jom tengok simple tutorial dari saya ni :)








Terharu tau Izaizreenriyoorin buat keek khas mengayakan gaya shawl ni. Tak per..mula-mula memang susah sikit nak praktis..lama-lama nanti mesti menjadi. Best betul ada kawan blogger yang sporting & best macam awak  :)





Love,
LIZA RAZAK



30 comments:

NinaAz said...

Ngeee. Nmpk cm senang. Tp bila sy try. Memang xngam. Huwaaa

HeNRieTTa JoSe said...

Thanks for the share....

Syafiqah Hashim said...

hehee..keek pun boleh jd tmpt tutorialkann..teehee..
btw, thanks kak liza for sharing this toturial..nanti jgn lupa gayakan wide shawl from pikalurve tu taw..promote2 la sikit..hehehee ^_^

Rara Nasiha said...

Cantik la dear you pakai tudung macam ni. Comel je :)

Schajar McFlurry said...

awww. sampai sekarang tak upload video apa2 dekat keek. Malu ;)

Nai @ TPJ said...

Oh, tqvm dearest for sharing this...!
Akak xde keek.. Buleh gak tumpang tgk kat sini..
^_^

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

alamak, nak belajar juga.. aritu memang nak tanya akk liza cara2 tudung shawl yang akk buat tu.. ena suka

yana said...

okay nak try jgk hihihi,suara ayu gitu hik hik

Khai♥Rin : anies said...

cantikkk..tp kalau sy pakai pasti akn menjorengkan muka ku ;-)

norhidana miswan said...

kalu yg dh biasa bt tuh, mudah je, mcm akak nih mmg takde lah nk bershawl2, tak sesuai langsung kt muke boolat akak ni hehehe

dya said...

dh try dear..x mjdi lah...hampeh !

Alin Marlini said...

hehehehe...akhirnya ada tutorial dr Lza...tq2

♥ CIKZEK ♥ said...

yeyyy nk cuba lah t. kak liza cntik <3

Liza Razak said...

@ninaaz : mula2 memang susah sikit..lama2 praktis mesti menjadi :)

Liza Razak said...

@henrietta jose : welcome sis :)

Liza Razak said...

@syafiqah hashim : Insya Allah..nanti akak tlg promotekan yer :)

Liza Razak said...

@rara nasiha : thank u sis..style ni je yg sesuai dgn muka saya yang bulat ni..hehe

Liza Razak said...

@schajar mcflurry : saya dulu pun mula2 pemalu jugak...lps tu jadi gian pulak nak upload keek..hehe

Liza Razak said...

@nai / tpj : welcome sis :)

Liza Razak said...

@ainaa roseberry : nanti ena cubalah praktis :) mesti lg cantik

Liza Razak said...

@yana : suara macam kartun adalah..hehe

Liza Razak said...

@khairin anies : muka akak lagi senang nak cuba mcm2 gaya shawl..muka bulat mcm saya ni payah sikit nak jumpa yg sesuai

Liza Razak said...

@norhidana miswan : muka bulat lagi sesuai..sbb saya pun muka bulat jugak..hehe

Liza Razak said...

@dya : mula2 try mmg susah sikit..lama2 cuba mesti menjadi punye :)

Liza Razak said...

@alin marlini : tu la..kali ni baru terbuka hati nak buat tutorial..hehe

Maria Menado~ said...

muke saya tak sesuai sagt pakai shawl. hehe. tu suka tgk sis liza pakai. cun. hehe

Cikda said...

hahaha..cikda dah buat..capek tgn cikda..alahai..muka cikda tak sesuai langsung la nak pakai shawl ni.. sabo je la.. penat menggayakannya..

tengs ye liza..

Liza Razak said...

@cik zek : nanti cubalah sis :)

Liza Razak said...

@maria menado : thank u sis :)

Liza Razak said...

@cikda : ye ke sis? alahai kesiannye dengar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...