Jul 18, 2013

Iftar @ Italiannies

" You can become blind by seeing each day as a similar one. Each day is a different one, each day brings a miracle of its own. It's just a matter of paying attention to this miracle. "
Paulo Coelho


{ Italiannies .14 Jun 2013 }


Sekejap je dah seminggu kita berpuasa kan?  Mesti ramai yang plan berbuka puasa dengan famili dan kawan-kawan di luar ...sekali-sekala tukar angin berbuka ramai-ramai di luar memang seronok. Ahad lepas, saya, Mr Kudud, kawan kami, Wan dan Yoshie berbuka beramai-ramai ala Italian di Italiannies, Paradigm Mall. Baby diorang, Iris Malika yang comel tu pun ada jugak. Seronok dapat main-main dengan Iris sebab dah lama tak jumpa. Selalu lepak dengan parents dia je..hehe


Comel tak Iris Malika? 


 Untuk iftar haritu, kami order :
Stuffed Mushrooms
Aglio Olio
Chicken Milanese
Salmon Oreganato
Pepperoni Pizza

Haa..banyak kan? Dah la order macam-macam...portion untuk satu-satu hidangan tu semuanya boleh makan lebih dari seorang. Nasib baik hampir kesemuanya boleh habis dimakan. Lebihan makanan semuanya bawak balik untuk makan sahur...hehe. Yang penting tak membazir kan? Favourite saya haritu stuffed mushrooms dan chicken milanese...sedap sangat!


Seronok tengok Wan, Yoshie dan Iris ni...macam-macam gelagat ! Si Wan pulak siap main suap-suap makan dengan Mr Kudud...eee...lawak seram betullah diorang ni...hehe. Yang penting Iris Malika comel sangat haritu..rasa nak picit-picit pipi dia !



Habis sahaja berbuka, kami jalan-jalan dan shopping di Paradigm Mall. Saya dan Yoshie sempat lagi bershopping kat H&M. Bila tengok gambar Mr Kudud dan Wan kat bawah ni rasa macam pasangan.....errr....malas nak sebut. Korang mesti faham kan? hehehe...Diorang ni memang macam tu...suka mengada-ngada depan kamera...hikhik



Weekend ni pulak saya balik Perak..nak bersahur dan berbuka dengan famili di kampung..Tak sabarnya nak balik makan masakan mak !


Love,
LIZA RAZAK








- Posted using BlogPress from Liza Pypylamb's iPad

24 comments:

Syafiqah Hashim said...

bestnyaaa.. :DD
tengok makanan tu terliur pulak aihhh..

Nuriesya Nadia said...

Sedap tak makanan dekat Italiannies ni sis ? Highly recommended ke so-so ? :)

:: Mrs.Eady :: said...

nyumssss..!

O'gosh Iskandar said...

wow...bestje nampak makanan kat situ...

Jojet said...

comel..friends forever..tetap tgh mencari doc mart red chilli itu..hehehe, klw jmp link2 memna feel free to inform me..tq

zarena heeney said...

tak berkesempatan lg nak berbuka di luar
comeynya budak kecik tu
geram tgk matanya..bulat

NoRfArAhiN said...

erghh..nmpk mables mkanan2 tu semua -,-"

Syazana Zainn said...

meriahnya u guys

:D

Khai♥Rin : anies said...

sy slalu lalu je dpn PM ni..singgah nyer blom lg...insya allah akn sggh kedua2 nyer

Zulaiqa@Prof said...

wow.kaya gila..
btw,,perak kampung mana?

ANNA MARIANA said...

sedap nampak pizza 2.. yummmmy...

elly nadyra said...

sesekali berbuka kat luar memang best kan!
seronoknya nak balik kampung, mak masak sedapppppppppppppppppp

Liza Razak said...

@Syafiqah Hashim : nanti pika trylah makan kat sana..best

Liza Razak said...

@Nuriesya Nadia : memang highly recommended!

Liza Razak said...

@Nuriesya Nadia : hehehe :)

Liza Razak said...

@O'gosh Iskandar : memang best sis :)

Liza Razak said...

@Jojet : setakat ni saya rasa better beli kat official store sbb takut terbeli yang fake punya

Liza Razak said...

@zarena heeney : sekali-sekala berbuka kat luar ni best jugak :)

Liza Razak said...

@NoRfArAhiN : dan sedap juga :)

Liza Razak said...

@Syazana Zainn : kitorang ni gila2 sikit sis..hehe

Liza Razak said...

@Khai♥Rin : anies : saya suka PM ni sebab butik2 yang saya suka ada kat sana

Liza Razak said...

@Zulaiqa@Prof : saya orang bota sis :)

Liza Razak said...

@ANNA MARIANA : memang sedap sis..lain daripada pizza kat pizza hut

Liza Razak said...

@elly nadyra : betul tu..masakan mak jugak yang terbaik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...