Jul 2, 2013

Singapore Trip : Resorts World Sentosa



Harini saya nak sambung balik cerita Singapore Trip saya yang tak habis lagi tu. Kami gerak ke Resorts World Sentosa selepas lunch di Food Court seberang dengan Vivo City (Sorry tak ingat nama food court tu). Sampai dalam pukul 2 petang. Plan asal saya dan Mr Kudud nak spend satu hari suntuk di Universal Studios tapi disebabkan banyak lagi tempat kami nak jalan-jalan terpaksa cancel last minute. Tapi oklah kan...walaupun tak dapat masuk Universal Studios, dapat jugak camwhoring depan globe Universal Studios tu kan. Konon-konon macam pergi USS la...hehe.Ronda-ronda dalam Resorts World Sentosa tu best apa. Ada macam-macam dalam tu. Destinasi pertama kami Candylicious. Sesiapa yang gilakan candy...tempat ni memang untuk korang. Ada pelbagai jenis candy dalam ni. Sebut je brand apa..yang tak pernah dengar pun ada. Kami tak shopping pun kat Candylicious tapi duduk kat dalam tu punyalah lama sebab seronok belek benda-benda comel dan amik video.




{ Universal Studios . 14 Jun 2013 }


Walaupun tak masuk dalam Universal Studios..camwhoring pun jadilah. Next year saya plan nak pergi USS ni. Bermalam dan spend satu hari suntuk kat sana. Baru best ! Nak beli souvenir USS pun boleh sebab kat luar USS pun ada booth jual pelbagai jenis souvenir USS seperti t-shirt, fridge magnet, key chain dan mug. Kat booth USS ni pun saya tak beli apa-apa sebab saya dah ada macam-macam souvenir USS yang kawan-kawan bagi. Rasa macam membazir pulak kalau beli lagi..hehe







{ Resorts World Sentosa . 14 Jun 2013 }




Selebihnya..kami banyak meronda dalam Resorts World Sentosa. Nasib baik hari kami pergi tu tak ramai sangat orang. Selesa la nak jalan-jalan walaupun cuaca agak panas. Sempat jugak saya dan Mr Kudud bergambar kenang-kenangan dengan Ayah Alang dan Mak Alang saya yang tinggal di Singapore ni. Bukan selalu dapat berjumpa. Family Ayah Alang ni memang sporting. Susah payah bawak kami jalan-jalan satu Singapore. Itu pun tak habis ronda....memang kena repeat datang lagi ! Ada banyak lagi tempat...tapi saya akan update berselang-seli dengan entry lain..takut korang bosan pulak nanti kan...Nanti saya ceritakan tempat makan best yang kami pergi...Lau Pa Sat.



p/s : Pictures Taken With Ipad Mini, Samsung Galaxy S4 & Iphone 5




Love,
LIZA RAZAK






- Posted using BlogPress from Liza Pypylamb's iPad

22 comments:

Khai♥Rin : anies said...

sy yg tgk ni pn tumpang seronok ;-)

Mizz Aiza said...

candy yang dijual di situ semua halal ya? tak pernah lagi sampai singapore ni.. selalu baca cerita orang aje la.. hihi..

Amanina Mads said...

bestnya..hehe
semua ceria2 :)

Sha said...

best kn bercuti dgn famili...sha pun x smpai sana lagi

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

ena harap, suatu hari nanti, ena dapat datang ke sini.. cantiknyaaa singapore ni... ya Allah

Nurzulaiqa Nazri a.k.a Professor said...

bestnya pegi singapore :0

KAMIHIDUP said...

:)

Sue-Rya Qistina said...

best kan bercuti dgn family. seronok je! teringin jugak nak jejakkan kaki ke singapura, tapi belum kesampaian lagi. huhu

aniswany lazim said...

gmbar2 semua cantikk..pandaiii awak snap :)

Liza Razak said...

@khairin anies : thank u sis..it was fun!

Liza Razak said...

@mizz aiza : cousin saya cakap candy kat sana halal :)

Liza Razak said...

@amanina mads : thank u sis :)

Liza Razak said...

@sha : nanti kalau ada kelapangan bolehlah sis ke sana :)

Liza Razak said...

@ainaa roseberry : memang cantik sis..nanti bila cuti..bolehlah ena ke sana

Liza Razak said...

@nurzulaiqa nazri a.k.a professor : best sgt sis :)

Liza Razak said...

@kamihidup : :)

Liza Razak said...

@sue-rya qistina : dah habis pantang nanti bolehlah pergi sana sis :)

Liza Razak said...

@aniswany lazim : thank u sis :)

Jojet said...

dear, doc mart u cantik..color ape kah? meh la singgah blog kecik kita jua..

elly nadyra said...

cantik2 tempat 2 dia kan~

Liza Razak said...

jojet : saya punya warna cherry red rasanya :)

Liza Razak said...

@elly nadyra : tu laa..rasa nak pegi je lagi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...