Jul 8, 2013

My Weekend In Instagram & Keek #23


“There is only one thing that makes a dream impossible to achieve: the fear of failure.”
  Paulo Coelho, The Alchemist


{ Mango Outlet, IOI Mall }


Dilema seorang perempuan bila nak menghadiri apa-apa event. Mesti tak tahu nak pakai baju apa..padahal dalam almari penuh sampai tak muat nak tutup almari....hehe. Pehhh intro..kemain lagi kan...hehe. Sabtu lepas saya ada event dengan Cosmopolitan Malaysia. Saya rasa dah ramai yang tahu kot sebab 2 minggu lepas saya ada buat giveaway tiket ke event Cosmopolitan Hunks 2013 . Event ni ada tema iaitu Glam Rock. Terus la fikir nak pakai baju apa..kemudian cubalah baju yang sesuai dari dalam almari..semua tak kena. Saya plan nak pakai top sequin atau glitter tapi belek-belek dalam almari tak ada pulak. Sudahnya ajak Mr Kudud pergi ke Mango Outlet, IOI Mall. Saya ni kira regular customer jugaklah kat situ sebab tiap-tiap minggu saya akan shopping kat sana. Mana taknya murah sangat baju, shawl, dan seluar kat sana. Mango Outlet ni berbeza sikit dari Mango yang biasa sebab semua item yang dijual kat sini, out-season maksudnya stok lama. Tak kisahlah kan..janji cantik dan murah..hehe. Detail pasal Mango Outlet ni saya cerita dalam entry lain ya. Berbalik kepada baju untuk ke event tu...saya terjumpa satu top yang cantik..harga pulak..alahai murahnya.. RM 26 je. Mintak duit kat Mr Kudud. Terus rembat dan bayar ! Selesai masalah. Tapi on the way nak keluar nampak pulak skinny pants warna hitam yang padan pulak dengan top yang saya baru beli tu...tengok tag harga..lepas tu tengok pulak saiz, kebetulan ada saiz saya...tempting betul !! Bayangkan harga skinny jeans RM 33 !! Gila apa tak beli !! Dengan muka tak malu saya mintak duit kat Mr Kudud lagi sekali...hehehe. So total untuk 2 barang yang saya beli - RM 59...kan jimat tu !

Top dan skinny jeans tu saya padankan dengan blazer Bershka yang saya memang ada. Belasah je la pakai Blazer warna pink ! Lepas tu..tengok top tu macam kosong pulak. Saya tambahkan long necklace yang beli 3 minggu lepas dari Mango Outlet jugak (RM 9 jer) untuk tambah effect colour blocking. Kemudian, fikir-fikir balik malas pulak nak bawak handbag besar gedabak tu. Jadi, saya padankan dengan Envelope Clutch dari H&M warna hitam. Kasut pulak saya pakai Dr Martens...dah selesai masalah !



{ Stage Club, Avenue K . 6 Jun 2013 }


Event bermula pukul 8 malam tapi pukul 6.30 saya dan Mr Kudud dah sampai di Avenue K. Ada antara blogger yang tak sempat collect tiket kat ofis Blu Inc, so saya tolong collect dari ofis dan pass tiket sebelum event bermula. Seronok dapat jumpa dan berkenalan dengan Syafiqah, Zareena, Rina dan Asyik. BFF saya dan Mr Kudud, adik-beradik Fatemah Sheikh dan Aaishah Sheikh pun datang jugak. Thank you for coming! Selain dari pencarian Cosmopolitan Hunks 2013, ada persembahan khas dari Amir Jahari dan Black. Lagi detail pasal event tu saya akan cerita dalam entry lain esok sebab ada banyak gambar dalam DSLR saya belum proses lagi. Tapi paling best kami semua dapat goodie bag special dari Cosmopolitan Malaysia !


Apa yang ada dalam goodie bag ini ?
1. Redken Color Extend Shampoo
2. Redken COlor Extend Conditioner
3. The Body Shop Tea Tree Skin Clearing Facial Wash
4. The Body Shop Tea Tree Oil
5. The Body Shop 20% Off Voucher
6. Guess RM 50 Voucher

Mr Kudud pun dapat goodie bag yang sama. Senang cerita...goodie bag dia tu pun saya rembat jugak sebab saya rasa mesti dia tak pakai produk-produk ni kan (gila tamak haloba!)


{ Chili's KLCC }


Habis je event...kami berempat (saya, Mr Kudud, fatemah dan Aaishah) terus ke KLCC untuk dinner. Memang lapar betul masa tu sebab kami semua tak sempat dinner. Sebelum habis event, kami berempat dah plan nak tengok The Lone Ranger ramai-ramai kat TGV KLCC. Nasib baik sempat dinner di Chili's (walaupun Chili's penuh gila masa tu) Kami order Triple Dipper, Fajita Trio dan Bowl of Chili. Lapar punya pasal...sekejap je habis !



{ TGV KLCC }


Movie bermula pukul 11.45 malam. Masa tu memang saya dah penat gila. Tapi Johnny Depp punya pasal..tak kisahlah. Dah la dengan pakai baju kemain glam lip-lap lip-lap lagi, lepas tu ada hati pulak nak jalan-jalan dan camwhoring dalam KLCC tu. Nasib baik KLCC dan bukan Tesco atau yang sewaktu dengannya..hehe. Anyway...thank you Syafiqah, Zarena, Asyik, Rina, Fatemah dan Aaishah for coming !! Seronok dapat jumpa korang semua !!

Zarena Heeney
http://zarenaheeney.blogspot.com

Rina Ellisa
http://memorintorinaellisa.blogspot.com

Asyik Izas
http://asyikmaiburogu.blogspot.com

Syafiqah Hashim
http://syafiqahhashimxoxo.blogspot.com


{ Gambar dari Instagram saya : pypylamb }




Love,
LIZA RAZAK






- Posted using BlogPress from Liza Pypylamb's iPad

30 comments:

luqman zakaria said...

bestnye...

Jojet said...

cantikkkkkkkkkk!! ok, teruja utk seratus kali dgn dr. mart mart mart tuuuhh! nk beli yg pompuan ktne? maklumlaa, kt kuantan nih ssh sket nk dpt..

shaFazie said...

bestnye sis..hehe
kita suke tgk style akak..chantek :)

Rapunzeel Cikilolo said...

chili's...

rindu dgn triple play

:)

Rina Ellisa said...

Heeee...

Mee too kak Liza..

Hope boleh jumpa lagi lepas ni.. :)

Normi Nieza said...

amboi syioknya..:)

ejulz said...

waaa.. seronok laa.. x tgk lagi citer tu.. dah mcm model dah.. hehe

Nurfaezah Abdullah said...

nampak meriah event tu and fae pun nak the goodie back :p

nurfaezahabdullah1712.blogspot.com

yana said...

knp sy xtau ada contest ni??? (ceh mcm dkat sgt nk g kan ihihih) btw really? murah gila! akan di sematkan dalam otak untuk kesana membeli belah (habis la duit orang tu hew hew)

Nai @ TPJ said...

Mr. Kudud gak lepak je pakai santai.. ^_^
You looked fabulous, dear sister..
Pegi Metallica nye konsert tak nanti?

HeNRieTTa JoSe said...

Wah..mmg murah kan...xpe la stok lamerr pown...asal chantek dan selesa....bestnye event tu....xde rezki rietta nk join n jumpa liza....mungkin lain kli....

ammelia yusoff said...

woahhh, bestnya dapat beli baju lawa dgn harga murah :)

Khai♥Rin : anies said...

best kn dpt jumpa bloggers...tp sy...waaaaaaa

Amanina Mads said...

serius murah mango kt sana.. kt pnang punya lah mahal. apa pun cantik padanan baju tu. hehe

Liza Razak said...

@luqman zakaria : bestla jugak :)

Liza Razak said...

@jojet : ada kat the gardens, midvalley rasanya. kat situ ada flagship store. tapi saya beli doc mart ni kat times square
sbb masa tu belum ada flagship store

Liza Razak said...

@shafazie : Alhamdulillah..thank you sis :)

Liza Razak said...

@rapunzeel cikilolo : saya pun suka jugak ! :)

Liza Razak said...

@rina ellisa : nanti bila ada apa2 event, bolehlah jumpa :)

Liza Razak said...

@normi nieza : hehe..bestlah jugak :)

Liza Razak said...

@ejulz : nanti tgklah lone ranger tu..not bad jugak :)

Liza Razak said...

@nurfaezah abdullah : mmg meriah sis :)

Liza Razak said...

@yana : nanti jom datang shopping kt mango outlet..murah!

Liza Razak said...

@nai TPJ : x sure lagi sis pegi ke tak..kalau mr kudud x jd pegi dgn kwn dia..saya pegi kot..hehe

Zura Lee said...

best nye join event meriah cmtuh....

Liza Razak said...

@henrietta jose : x pe sis...lain kali boleh jumpa lagi :)

Liza Razak said...

@ammelia yusoff : memang best kalau boleh shopping murah...jimat duit..hehe

Liza Razak said...

@khairin anies : tu laa...teringin nak jumpa sis :)

Liza Razak said...

@amanina mads : murah sbb stok lama sis :)

Liza Razak said...

@zura lee : seronok boleh jumpa kwn2 baru :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...