Jul 19, 2013

Singapore Trip : Merlion Park + One Fullerton


" When you are enthusiastic about what you do, you feel this positive energy. It's very simple. "
Paulo Coelho


Entry Sambungan :
Singapore Trip : Lau Pa Sat
Singapore Trip : Arab Street
Singapore Trip : Resorts World Sentosa
Singapore Trip : Gardens by The Bay
Singapore Trip : Woodlands Ave 1 + Causeway Point



Entry Singapore Trip kali ni paling sikit gambar sebab masa ni memang letih sangat sebab satu hari suntuk ronda-ronda Singapore. Selalu kalau orang datang melancong ke Singapore mesti bergambar dengan singa Merlion ni kan? Nama pun signature Singapore ...Saya sarankan kalau nak berkunjung ke Merlion Park ni silalah datang waktu malam sebab boleh tengok Marina Bay Sands Night Show..Special nya show ni..lampu-lampu dipancar mengikut muzik. Memang best ! Malam tu memang ramai orang melepak tepi Merlion Park tengok show dari Marina Bay Sands ni.


Sakit hati je bila DSLR saya habis bateri...terpaksalah snap gambar guna apa yang ada. Janji snap gambar walaupun kualiti ala-ala je kan. Kami tak lama pun kat sana sebab masing-masing dah letih, nak balik Woodlands, rumah Ayah Alang saya pulak agak jauh. Tapi saya puas hati sebab akhirnya sampai jugak kat Merlion Park ni. Dulu masa kecik-kecik teringin sangat nak bergambar dengan singa ni..hehe


Nak tengok betapa meriahnya Marina Bay Sands di waktu malam..tak percaya tengoklah keek yang saya sempat ambil malam tu..Dapat tengok Marina Bay Sands dari jauh pun jadilah sebab nak stay 1 malam kat sana tak mampu...mahal sangat...hehe. 



Love,
LIZA RAZAK






FOLLOW ME :
- Posted using BlogPress from Liza Pypylamb's iPad

18 comments:

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

wow!! cantiknyaaaaaa.... effect cahaya yg sangat cantik!! Terbaik!

JungRara said...

x pernah lagi pergi singapore...teringin nk gi unversal studio =)

Zura Lee said...

kawan cakap kt situ ada persembahan laser kn..best nyer...

Nurfaezah Abdullah said...

betul tu marina mahal sangat +.+

jom singgah blog fae :)

nurfaezahabdullah1712.blogspot.com

Khai♥Rin : anies said...

bla tgk pic ni dan bandingkan dng 10 thn yg lps mmg byk bezanya merlion park ni

Lelaki said...

lama dah x kesana.

zarena heeney said...

cantiknya

ammelia yusoff said...

bestnya. bila lah agaknya bole sampai sana? ^^

auni shahira said...

marina bay sand...btol tu dapt tgk pn jadi laaa...nk p mmg xmmpu...
seronok jln2...kita je terperap dlm m'sia..hehe

Liza Razak said...

@✿AINAA ROSEBERRY✿ : memang happening sangat masa ni..lighting tu memang cantik

Liza Razak said...

@JungRara : ada rezeki nanti bolehlah pergi :)

Liza Razak said...

@Zura Lee : a ah..betul tu..memang best :)

Liza Razak said...

@Nurfaezah Abdullah : kan...memang tak mampu..hehe

Liza Razak said...

@Khai♥Rin : anies : ye ke sis..saya pun br first time sampai..hehe

Liza Razak said...

@Lelaki : ada rezeki nanti..bolehlah pergi lagi :)

Liza Razak said...

@zarena heeney : kan...snap gambar memang cantik :)

Liza Razak said...

@ammelia yusoff : jangan risau sis..ada rezeki lebih bolehlah pergi :)

Liza Razak said...

@auni shahira : jangan cakap macam tu..mana tau ada rezeki lebih awak boleh pegi lagi jauh dari singapore ni...mesti seronok :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...