Jul 20, 2011

Apa Warna Tema Baju Raya Tahun Ini ?

 Belum puasa lagi dah kecoh pasal baju raya kan..hehe

Tahun ni saya dan Mr Kudud memilih warna turquiose untuk raya.Mula-mula nak pilih warna pink tapi Mr Kudud tak suka pulak...hehe.Kali ni saya nak pakai kurung Pahang sebab design macam ni selesa dan cantik.Saya ni jenis tak suka baju kurung yang ada corak-corak.Saya suka yang plain je...

Tahun ni saya nak buat kelainan sikit.Memandangkan baju saya ni plain je,saya nak pakai dokoh sebagai aksesori.Alaa...rantai 3 tingkat yang macam gambar di bawah ni.Mula-mula tak tau jugak nama dia apa kan..hehe.Hari tu saya pergi Mydin USJ nampak banyak gila dokoh ni dijual.Harga dalam RM35- RM60 macam tuh..Ok laa kan...



3 lagi design kat bawah ni pon cantik jugak..Tapi saya still suka design yang atas ni




Korang pulak plan nak pakai warna apa tahun ni?Jom share sama-sama!!

p/s : gambar dari google

From Puchong With Love...








30 comments:

Anisa Hang Tuah said...

kaler pepel


yeayy11

nadiaazira said...

nadia tahun ni colourful but on 1st eid, kitorang pakai dark grey...warna tu pelik sikit dan cantik ! =)

Rtp Farra Arisha said...

huh i bet color baju raya arisha tahun ni color putih. hehe :))

color turquiose pun cantik jugak! soft and shine color!

norinaomar said...

amboi cik liza..semangat nak ghaye ye..
kami kaler gold.

ada berhajat jugak nak beli dokoh ni buat koleksi.classic kan?

aziraazrin said...

bestnyer turquoise !
sukaa gilaaa .

miszatie said...

wah2..saya kaler biru + purple + pink + colourful!!..hik3.....
cantik kaler turqoise ..its my color baju raya tahun lepas :)

cik chinta said...

hijoo mude kot..takkan nk hijoo cm bulu chombee..=D

InaAchik said...

kalerful! hahahahaa...
ntah la kamu... xtau tema ape sdgkan baju raya dah collect 5 pasang neh! hehehee...

suka la dokoh tu... nak jugak ah!
tiru kamu!

mzhany said...

liza, hany takde lagi baju raya ahahhaa sabo jer lah, tapi plan hijau...;)

Azwana Shamsudin said...

kita sama tahun nie!! yeayy!

[sutera kasih] said...

owhh dokoh rupanya nama bnda tu hehe

errr..hitam hihi

eLLy said...

Salam liza.. im here :p

entah la akak pun tak terpikir nak beli kain warna ape lagi nie .. hurrmmm

ana apez said...

ana pakai baju kembang je kot. sbb dah membuyung. x bley nak melaram sakan. tpi mother in law dah beli kain 1 kayu colour MERAH!! x tau la muat ke x nak berbaju kurung.
harap2 la x muat sbb 1st time berraya dengan baby dlm perot. hehehehe

Alin Marlini said...

tahun ni nak pakai kaler pink..

azalia hjsalleh said...

cun arghh kaler nie
mmg fav pun !!

Liza Razak said...

@anisa hang tuah : kaler purple pon macam best jugak kan

Liza Razak said...

@nadiaazira : dark grey memang cantik..unik ape :)

Liza Razak said...

@rtp farra arisha : dont forget to snap pictures then..x sabar nk tgk awak pakai in white colour..nampak decent sgt :)

Liza Razak said...

@norina omar : haruslah semangat..hehe.Ke main lagi warna emas gitu..dokoh tuh memang klasik.Tak pernah lagi beli...tu yg nk mencuba thn ni :)

Liza Razak said...

@azira azrin : jom boria same2 thn ni..hehe

Liza Razak said...

@miszatie : wahhh...meriah2..coloourful!!

Liza Razak said...

@cik chinta : chombee mesti suka kalau same kaler..hehe

Liza Razak said...

@ina achik : ini betul2 raya sakan..dah ade 5 pasang ek..nanti beli laa dokoh..pastu upload gambar kat blog tau..nk tgk!!

Liza Razak said...

@mzhany : saya pon x de lagi..br plan2 nk beli kat mne ni

Liza Razak said...

@azwana shamsudin : yeay!! boria kita thn ni..best2 :)

Liza Razak said...

@sutera kasih : style tuh warna hitam..klasik tau..

Liza Razak said...

@elly : kena plan awal-awal..nnt last minit takut kelam kabut sgt

nairaariaa said...

tengah2 piki baju raya jgk nie...hu,jln2 kat jalan tar best nie...yookk...

ain zuraini said...

huhuhuh no idea...blm cari lg nih..

MiYOKO SuKi said...

cntikla dokoh tuuu...

nk order kt kamu jugak, bole tak...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...