Aug 7, 2012

Night Market at Jaya One

{ Jaya One . 28th July 2012 }

“ The secret of life, though, is to fall seven times and to get up eight times.”
  Paulo Coelho,
Alchemist



Habis sahaja menghadiri Iftar bersama The Scarflets dan Sunsilk, saya dan Mr Kudud terus rushing ke Jaya One. Saya jarang terlepas Market @ Jaya One ni sebab vendor dan barangan dijual memang menarik, rare dan harga pun berpatutan. Rugi kalau tak pergi. Ini merupakan kali pertama kami pergi Night Market @ Jaya One. Kami sampai pun agak lewat masa tu..pukul 11 malam baru sampai di sana. Market ini bermula pada jam 6 petang sampai 12 malam. Malangnya ada beberapa booth sudah pun ditutup. Yang menariknya Night Market @ Jaya One kali ini sudah tentunya ada booth dari Bhumi Batik milik celebrity Aishah Sinclair dan Pre Loved Collection dari Nana Mahazan. Mula-mula ingat nak menjenguk ke booth Bhumi Batik, konon-konon nak survey Kimono Cardigan diorang yang famous tu..tapi booth Bhumi Batik ramai sangat orang. Terus tak jadi nak window shopping. Kami tak lama pun kat sana sebab saya pun letih dan mengantuk. Tapi sempat jugak saya grab blouse satin leopard print dari booth Miccaz...hehe. Tapi honestly saya tak gemar sikit kalau Market @ Jaya One dibuat waktu malam. Mood shopping tu rasa kurang sikit. Maybe next time organizer maintain anjurkan bazaar ni waktu siang seperti biasa. Mesti lagi happening :)



Love,
LIZA RAZAK




10 comments:

asfira aminuddin said...

ouh wauuuu! best gile night market ni. dah spot handbag cantek cantek. rugi gile la i.

Ibu ADAM AIDIL ALIF said...

went there for da 1st time. u dtg i balik.. hahahahhaaa... x grab apa pown sb ramai sgt adik-adik kat sana. dan-dan rasa segan nak berhimpitan ehhh.. dgn anak2 kat belakang??? toksah la berangannn..last2 ke starbucks ajerrr.. cheh!!!

Domu-kon said...

tak pernh smpi sana.. agak tak syoklah if malam2..gelap..dan ramai org..dan sangt xsuka

bella luna said...

like the first and second pic, the way gmbr disnap sgt menarik,. for me, ade unsur classic and romantic disitu :D

Ietams said...

ramai gak orangnya eh..

Liza Razak said...

@asfira aminuddin : kalau ada lagi next time, bolehlah pergi :)

Liza Razak said...

@Ibu ADAM AIDIL ALIF : ye ke? tp haritu punya macam tak best sikit la..maybe sbb malam kot

Liza Razak said...

@Domu-kon : betul tu :)

Liza Razak said...

@bella luna : thank you sis :)

Liza Razak said...

@Ietams : agak ramai jugak haritu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...