Aug 29, 2013

#1Syawal : Ziarah - Menziarahi


" Friendship is always a sweet responsibility, never an opportunity. "
Khalil Gibran




{ Kangar . 8 Ogos 2013 }


Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Malam ni saya nak sambung balik cerita raya saya..Habis je sesi salam raya dengan famili, kami beramai-ramai beraya di rumah sanak-saudara..Kalau boleh nak bawak 2-3 perut bila beraya sebab semua makanan yang dihidangkan sedap-sedap belaka. Mujur tak sakit perut sebab makan banyak sangat...hehe. Sayangnya kami sempat bergambar bila beraya rumah Aida Azryn je..Sakan sangat beraya sampai lupa nak snap gambar..hehe. Aida ni sepupu Mr Kudud...dia ni pun blogger jugak..sila terjah dan follow blog Aida ya.. ( http://www.aidaazryn.com ) Kami beraya dari tengah hari sampailah tengah malam.


Pukul 12 tengah malam baru habis beraya...lepas tu balik rumah, mandi dan tukar baju. Destinasi seterusnya...kami ke rumah bestfriend Mr Kudud..rumah dia dekat je dengan rumah Mr Kudud. Ada BBQ dengan kawan-kawan. Dalam perut kenyang tu..saya boleh makan lagi ayam, daging dan kambing bakar tengah malam. Habislah ...confirm badan naik gila punya ! Tapi tak kisahlah raya punya pasal..orang jemput makan..kita belasah je la..rugi kalau tolak..kihkih..Borak punya borak...tak sedar jam dah pukul 4 pagi..hahaha..itupun sebab ngantuk punya pasal. Kalau tak boleh berborak sampai pagi jawabnya...hehe. Walaupun penat dan mengantuk...tapi rasa berbaloi sebab seronok dapat berjumpa sanak saudara dan kawan-kawan. Nama pun setahun sekali kan :)



Love,
LIZA RAZAK








FOLLOW ME


16 comments:

Zura Lee said...

syiok nye... dh lama zura tk buat bbq ngn kengkawan cmnih...

Hanamiko Sakura said...

makan kambing panggang.. wahhh, sedap tuu. hehe selamat hari raya sis! :)

norhidana miswan said...

syoknyer ber bbq ngn kawan.... borak2 mmg tak hingat kul baper nyer... lg lah kalu kwn lama

reenapple said...

happeningnya kak.. :D

nurdani said...

seronoknya...ada bbq lagi. raya ni memang asyik makan je. berat badan saya dah naik mendadak dah.hehe

Izzah Azizah said...

yang paling best. FOOD !!

Lynn Munir said...

Seronok dapat berkumpul beramai-ramai begini. Dapat eratkan siratulrahim sesama sendiri.

cha said...

siap bbq tu. bestnyaa

Liza Razak said...

@Zura Lee : sekali sekala makan bbq mcm ni memang best :)

Liza Razak said...

@Hanamiko Sakura : selamat hari raya sis :)

Liza Razak said...

@norhidana miswan : tu la...dah lama x jumpa punya pasal :)

Liza Razak said...

@reenapple : kalau dah ramai-ramai macam ni memang happening :)

Liza Razak said...

@nurdani : samalah...bila nak turun kemain susah pulak..hehe

Liza Razak said...

@Izzah Azizah : betul tu sis :)

Liza Razak said...

@Lynn Munir : betul tu sis :)

Liza Razak said...

@cha : huhu...best kan kalau dapat makan free ni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...